lite jobb, en förkylning och finemangmang 6 till 10

Igår vaknade jag ganska miserabel med halsont och nästäppa. Huvudvärk har jag haft i flera dagar och nu verkar den ha fattat beslutet att bli en hel liten förkylning. Himla onödigt.
Var ledig och passade på att kurera mig med Harry Potter, piller och örter, men vaknade likförbannat ännu lite sämre idag och pallrade mig iväg till jobbet insnörd i halsduk och med snoret droppande. Hade min första heldag i kassan, vilken jag kan ganska bra nu (utom när kvittorullen strular, när kunden ändrar sig, när kortet inte fungerar, när någon vill göra en specialbeställning, om något blir fel och så vidare), så jag behövde i alla fall inte snörvla i brunsåsen eller över folks bakelser.
Stod just och kände mig som sorgligast när två av mina fina scoutkillar, Simon och Marcus, kom på oväntat besök och vände mitt humör 180 grader bara med sitt överraskningshej. Fick mig att inse att det är dags att förlänga finemangmanglistan:

6. Morfar, som fyller år idag och som ju är världens bästa i sitt slag (och i alla andra slag). Morfäder över huvud taget är ett finemangt påfund tycker jag.

7. Rena lakan. Och att välja ut de allra finaste ur linneskåpet (nej vi har inget linneskåp, lakanen ligger i mammas garderob, men det lät så mycket mer finemangt). Just nu har jag Rolling Stones-lakan.

8. Spontana musikupptäckter. Som att köpa en skiva för att albumomslaget är vackert och upptäcka att musiken är ännu bättre.

9. Filmer man sett och böcker man läst etthundrafemtioelvatusen gånger och kan citera från början till slut och ändå blir sugen på att se/läsa. Som Den Lilla Sjöjungfrun, Harry Potter, Resan till Melonia, alla Muminböcker och Iron Man. Dags att läsa om Sent i November snart.

10. Unga män som rodnar och blir alldeles fumliga när man pratar med dem.

Kvällen: två portioner tårta hos morfar och sällskap av älsklingshunden.

4 Comments
 • julia.

  2 september, 2010 at 11:49 Svara

  åh! harry potter <3

 • Mimmmmí

  23 augusti, 2010 at 12:38 Svara

  Underbart, inte bara jag som har problem med att stå i kassan hör jag. =) Men man lär ju sig med tidens gång! :)
  Gillar att listan blev utökad, håller verkligen med om att rena lakan gör under för själen.

  härligt inlägg som vanligt=)

 • Jenny Olofsson

  21 augusti, 2010 at 18:49 Svara

  Jo jag tror också att det blir bättre om man väver in honom i det hela:D Tycker mycket om Dumledor, är stor favorit av Harry potter böckerna & filmerna. Jo jag har hört att det inte ska vara så jättesvårt men det ser imponerande ut måste jag säga:)
  Åh tackar, jag tycker mycket om det själv! Älskar gammelrosa som färg så jag blev väldigt glad när jag hittade det här garnet, utav väldigt fin kvalité, på Rusta utav alla ställen. Så billigt var det också;D
  Det kanske finns kvar, så du kan ju alltid ta dig en titt!
  Ja rosa & grönt är min favorit combination*
  Tycker det är så snyggt! Särskilt gammelrosa & skogsgrönt eller pastelltonerna:)

 • Jenny Olofsson

  21 augusti, 2010 at 08:55 Svara

  Jag tycker om denna lista;)
  sv. Sticka är verkligen meditativt och gott för själen;D Önskar också att jag kunde göra mormorrutor, men det får jag ta och lära mig helt enkelt. Är det Dumbledor filten? Den kommer bli väldigt fin tror jag! Finns det en sådan i filmerna? eftersom du kalla den Dumbledor;)
  Ja det kan jag tro för huset såg väldans mysigt ut!*

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.