lite jobb, ett påfund och finemangmang 1 till 5

Fick finbesök mitt i alltihop idag av Hanna som verkligen kom mitt i alltihop. Full rusch, hundra hungriga kunder och jag står i matline och pytsar upp köttbullar i överljudshastighet. Hör ett grinigt ”fifaan vad här går långsamt”, tittar upp från brunsåsen och står öga mot öga med Skansens snyggaste kund. ”Men gud, vad gör du här?” hinner jag undra innan min vän försvinner bland dundrande turister, småbarn, småbarnsföräldrar, unga par, äldre par och en eller annan person som inte passar in i något av nämnda fack.

Jag har funderat ett tag på att skriva en lista över fina grejer i vardagen, sånt där som lyser upp verandalivet och gör tvåsiffrigt timtal stående i stekhett matos och hektiskt köttbullspytsande värt 85 kronor i timman varav 30% går till skattmasen och hans moster.
Sandra Beijer gjorde nämligen en hemskt fin lista med 101 saker hon tycker om, och den inspirerade mig till att sammanställa en egen, plus att det är småsaker som man kan behöva påminna sig om och som muntrar upp. Men när ska man ta sig för, orkar någon läsa och vad händer när man vill uppdatera? Nödlösning eller kanske till och med bättre lösning – jag tänker lägga upp brottsstycken lite allteftersom och utan inbördes ordning. Med start nu. Alltså:

finemangmang 1 till 5

1. Oväntade besök. Som Hanna idag, som bara tittar in och skriker hej. Eller som när Cami knackade på min dörr en gång mitt i vintern för att överlämna en LP-skiva med Sex Pistols-intervjuer, dricka en kopp te, titta efter roliga ortsnamn i en kartbok över England, mata grannens kanin och sen återvända till Askersund. En av de bästa saker som finns och värt mer än en plats i den här listan!

2. Tre-fyraåriga flickor med brett mellan tänderna och yvigt rödblont hår som leker tittut med en, grimaserar och vill bli upplyfta av mamma för att själva berätta för en vad de ska beställa innan de går till kassan.

3. Småbarnspappor som andas ut flera kilo stress när man säger att de kan få lingonsylten och såsen i en separat skål för att man förstår att det kan bli syndaflod och ragnarök om barnen fått sylten på köttbullarna och inte bredvid eller bredvid och inte på när de vill ha det tvärt om.

4. Stora starka män med tjockt brunt skägg som är hemskt hungriga och vill betala 10 kronor per extra köttbulle och gör det med ett leende trots att det är rena rånet och som man inte kan låta bli att ge ytterligare ett par extra till, för ren charm.

5. Att komma hem från jobbet sent när mamma åkt till Gotland där man själv helst av allt i hela världen vill vara och man hittar en liten hjärtformad ask med choklad under huvudkudden.

2 Comments
 • Hanna

  2 augusti, 2010 at 13:15 Svara

  Åh, vilken mysig lista! Man blir liksom glad i hela kroppen och överallt. Ser fram emot fortsättningen!

  Och det var fint att se dig igår, jag spanade in dig och din tjusiga köttbullsuppläggning länge länge innan du upptäckte mig. Det hinner man göra, när man aldrig får någon mat ;) Och det var det ju värt!

 • Mimmmí

  2 augusti, 2010 at 10:39 Svara

  Du skriver lika bra som vanligt! =) Riktig skrivarkonst som får vad som helst att vara intressant.

  Intressant lista. Håller verkligen med om punkt 1. Spontanbesök är underbart och minnesvärt.

  Så du jobbar på Skansen nu? Hur länge då? Roligt för dig. Inte så långt ifrån mitt jobb,jag jobbar ju typ mitt emot vargarna på rosendals wärdshus=)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.