lögn, förbannad lögn, och statistik

”Stickprovsvariansen är ett väntevärdesriktigt estimat”.

Så är det tydligen.
Det säger mig inte ett ruttet dugg.

Det roligaste (det enda roliga) med biologisk psykologi hittills, är att säga ”place theory of pitch perception” snabbt flera gånger.

Och addititv färgblandning är en förbannad lögn.
Grön är ingen grundfärg och rött + grönt blir inte gult.

Aldrig!

6 Comments
 • Klara

  31 oktober, 2009 at 17:49 Svara

  Tack för att du kom idag! <3 snart blir det filmkvll tycker jag!

 • Mimmmi

  30 oktober, 2009 at 23:24 Svara

  svar: haha underbart Alicia! min längsa kommentar någonsin tror jag! =) Jag satt och försökte komma ihåg vad jag kom ihåg från psykologi A-kursen men mindes inte riktigt helt, tack för att du gjorde det hela på det klara! Freud är en besynnerlig man. (Eller var rättare sagt). Massa skumma idéer.

  Märks att du är påläst iaf! Hoppas tentan gick bra idag! kramen! :)

 • Johanna Rhona

  30 oktober, 2009 at 18:03 Svara

  Hehe, efter fem års webbdesignande är RGB (a.k.a additiv färgblandning) hur logiskt som helst… Sen försöker jag aldrig få gul genom att blanda röd och grön färg i verkligheten, det gäller nog att särskilja begreppen lite grann.

  Apropå att särskilja begreppen. Jag åt indisk mat idag med #FF9922 som huvudsaklig färg, uppskattade jag när jag satt och tittade på den. Har jag därmed tagit hem titeln som den nördigaste du känner? :D

 • C

  29 oktober, 2009 at 19:48 Svara

  Nu påminde du mig om att jag glömde kolla efter böcker om färglära på biblioteket. Attans.

  Jag vill också bli bitter över hur ologiska additiva färgblandningar är.

 • lena

  29 oktober, 2009 at 16:53 Svara

  förbannade lögn!!! kan du dina emotionsteorier då? själv tänker jag nog skippa det kapitlet och kolla på pushing daisies hela kvällen, cause i'm worth it! btw så hämtar jag ut labbraporten imorgon efter tentan, så kan vi e om vi klarade oss….

 • Emilie

  29 oktober, 2009 at 15:33 Svara

  Jag blir alldeles luddig av att försöka förstå det du läser om. Att du orkar! Men jag hoppas att du någonstans finner det intressant? För psykologi är roligt, vissa delar. Iallafall uppskattade jag ämnet i gymnasiet :)

  Förresten, mysteriet med mina besökare är halvt löst, tror jag. Fick en kommentar idag av en kille som berättade att han tydligen har länkat mig på sin sida, och om han är någon större människa med mycket klick så antar jag att det är därför många dök upp hos mig :P Däremot kan jag inte förstå hur det kom sig att alla slutade på en gång samtidigt, jag som är så intressant? ;) Och jag kunde inte heller klicka mig in på hans sida (sidan kan inte visas) så jag kan inte avgöra hur många besökare han verkar ha.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.