ett lojt lördagshej från förkyld tjej + länktips

Sidensvans i oxel, teckning av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se

Hej på er! Hur har ni det? Jag känner mig lite som att jag tappat bort en vecka. Eller som om veckan tappat bort mig.

Förra fredagen somnade jag med hosta och ömmande nacke och sen dess har jag gått igenom all världens feber, 1,5 liter glass, lika många säsonger av The Great Interior Design Challenge och ett ständigt växlande mellan soffan och sängen. Vi kan väl säga att jag känner mig ganska utled vid det här laget och längtar efter att få röra på mig.

Vardagsrumsfönstret en vinterdag, foto av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se

Januari anstränger sig verkligen inte för min skull. Men så sa jag ju rätt ut att jag inte tycker om henne. Utanför fönstret har hon spacklat porslinskvarteren i mjuka, rundade former. Hostan och värken gör mig osugen på att gå ut och pulsa, men hjärnan skriker efter frisk, kall luft. Lite lite ljusare känns det i alla fall, även här nere i öst. Tänk, bara tre månader tills morgonsolen når in i lägenheten igen.

Katten Vifslan i soffan, foto av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se

Ensam är jag heller inte. Alltid minst en katt ska trängas.

Kungsfiskare i Blekingesöm, fritt boderi av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se

Jag har broderat färdigt min Blekingesöm, fanns ju inte mycket annat att göra. Nu känner jag Det Avslutade Hantverkets Tomhet och grubblar över vad jag ska ta mig för härnäst. Jag skulle vilja sy en sidensvans bland röda oxelbär, på ljusblått eller oblekt linne. Teckningen på översta bilden gjorde jag som en skiss.

Får, akvarell av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se

De flesta dagar har jag inte orkat göra annat än att titta på teve och rensa bilder i min dator. Men jag märker att kroppen är på väg att vakna till liv igen när jag blir sugen på att måla. Tre små akvareller i vykortsformat gjorde jag i torsdags kväll. Kanske blir jag redo för resten av livet igen under helgen. Jag hoppas det.

En vinterdag i porslinskvarteren, foto av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se

Länktips

Medan jag har återhämtat min energi har andra personer skrivit intressanta och inspirerande inlägg. Här kommer ett gäng lästips till helgen:

+ Gratis mönster till världens sötaste nålbok, av Ann Wood.
+ Akvarellskolan, del 5, om att upptäcka och åtgärda ”fel” i en målning, av Elisabeth Biström.
+ Tips och inblickar i fantasieggande och annorlunda butiker i Seattle, av Jeanette Seflin.
+ En grupp med stöd och gemenskap för dig som växer ur trauma, av Wilda på Reaktionista.
+ Vårvintermagisk hantverks- och sömnadskonst av Fredrikapåvinden.
+ Inspirerande Bullet Journal-upplägg av Bea Hallberg.
+ Ett sommarminne från Holmön, av Thea på Västerdrottningen.
+ Illianas alltid så inspirerande naturbilder, och särskilt stämningsfulla var de från julaftons morgon.
+ Vackra strandfynd i Japan, av Joré på jdfoto.
+ Knoppguide till 18 vanliga träd, av Natursidan.

Hur har ni det? Vad grejar ni med för kreativa projekt i helgen?

10 Comments
 • Grahnslöjd

  27 januari, 2019 at 13:16 Svara

  Hoppas att du kryar på dig och att energin snart återvänder!! Jag är nog udda för jag älskar januari…julen är slut med allt stök den innebär, nytt år och nya möjligheter, ljuset återvänder, kylan biter i kinderna, kreativiteten och läslusten flödar… Sidensvansen skulle göra sig ypperligt som broderi tror jag förresten!!:)

  • Alicia Sivert

   28 januari, 2019 at 08:14 Svara

   Jag kan förstå det, jag älskar också nystarten! Går in i januari med mycket jävlar anamma, men det är som att det fastnar runt fötterna på mig redan första veckan. Hoppas ditt januari får vara precis så kraftfullt och lovande som det låter! <3

 • Jenny

  27 januari, 2019 at 10:04 Svara

  Men usch för förkylning, hoppas du kryar på dig riktigt snabbt! <3
  Urfina alster du producerar under tiden dock, ser fram emot att se både blekingesömmen i sin helhet och skissen tolkad i broderi 😍

  • Alicia Sivert

   28 januari, 2019 at 08:13 Svara

   Tack Jenny <3 Måste inventera linneförrådet bara, tror inte jag har nåt ljusblått linnetyg! Kanske blir en tur förbi Stadsmissionen efter jobbet för att leta :)

 • Wilda

  26 januari, 2019 at 20:03 Svara

  Krya på dig fina! Om jag brukar bli rastlös efter några dagar kan jag knappt förstå hur rastlös du måste vara, med all din energi. <3 Så mycket vackert du skapar i sjukstugan ändå, blir alldeles tagen. Och som alltid älskar jag ditt sätt att leka med orden. De får mig att småle rakt igenom texten. Tack för det! + en "tack för länk"-kram

  • Alicia Sivert

   28 januari, 2019 at 08:12 Svara

   Nää alltså jag skäms när jag tänker på att jag skrev till dig förra lördagen att det kändes lite ”mysigt” att ligga i sängen och kolla Netflix. Snacka om att jag fick äta upp det!
   Tack för dina alltid så omfamnande och varma ord <3

 • Linnéa

  26 januari, 2019 at 12:35 Svara

  Är också förkyld så har inte några direkta planer för helgen mer än att vila, se film och dricka massor av te 🍵 Får se om jag orkar göra något kreativt under helgen. Men det verkar som om denna förkylning är rätt så lindrig, så det kanske blir något skapande. Krya på dig 😊

  • Alicia Sivert

   28 januari, 2019 at 08:10 Svara

   Fy, stackare! Hoppas du fått vila ut i helgen och är bättre nu! Kram

 • Illianas

  26 januari, 2019 at 08:49 Svara

  Åh vad trist att höra att du blivit sjuk! Känns som att många börjat året med att vara ordentligt förkylda, mig inräknad 🙈 hoppas du snart är frisk igen! 💜
  Dina sömnadsarbeten är verkligen så himla vackra, blir imponerad varenda gång du visar upp något av dem. Själv har jag inte broderat sedan jag gick i syslöjden i grundskolan, vilket var ett tag sen!
  Har iallafall kommit igång med att sy litegrann senaste åren och det är jag så glad för. Är ju så roligt att kunna sy/bygga/skapa egna grejer.
  Tack så mycket för länkdelning, så fint av dig! Fick en massa bra tips där också som jag ska gå in och kika på. De flesta bloggar jag följer har varit lite sömniga den här månaden och jag har inte haft mycket att läsa så uppskattar verkligen att hitta till nya bloggar! 🙏🏼
  Krya på dig! 🌲

  • Alicia Sivert

   28 januari, 2019 at 08:09 Svara

   Jaa, så trist! Lider med dig som varit sjuk så länge

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.