lövgroda bland liljekonvalj


Min lövgroda är väl kanske det broderiprojekt ni fått följa allra närmast, från start till färdigställande, i Den kreativa veckan. I onsdags var jag ledig från butiksjobbet och arbetade med företaget istället. Då blev han äntligen färdigbroderad, tvättad, spänd och monterad i ram!


Lövgroda bland liljekonvalj. Bomull på linne, 27 x 33 cm.


Det är inte mitt favoritverk det här, och jag hoppas att framtiden kan bjuda honom ett nytt hem, men för stunden är han en av fem broderier med vilka jag ansökt till Liljevalchs vårsalong! Den saken ska vi prata mer om på måndag!

Tags:
25 Comments
 • Alicia Sivert

  10 oktober, 2016 at 09:05 Svara

  Tack så mycket :)

 • Elin

  9 oktober, 2016 at 10:10 Svara

  Den blev ju jättefin!!!

 • sandra

  27 september, 2016 at 15:24 Svara

  Härligt att han slapp bli ett ufo! Åh, längtar till måndag nu :)

 • Borgmästaren

  27 september, 2016 at 14:51 Svara

  Så fint grodan framträder mot bakgrunden. Så ordentlig du är som tvättar… jag spänner bara upp i broderiramar eller över kilramar. Möjligen stryker jag, om behov finns.

  Önskar dig lycka till med ansökan till Liljevalchs! Det behövs mer broderi där. Har själv också sökt dit så vi får hålla varandras tummar ;)

  • Alicia Sivert

   28 september, 2016 at 07:44 Svara

   Ja, jag tvättar alltid! Dels använder jag oftast vattenlöslig märkpenna och dels fastnar det så mycket skit på när en jobbar länge. Tänker att det kan öka livslängden lite :) Men kilramar är jag hemskt sugen på att testa – tror det skulle vara myyyycket finare än vanlig ram! Har du några tips eller kanske lust att visa hur du själv gör?

   Men åh vad kul!! Jag skulle gärna se med vilken samling du sökt om du vill visa någon dag! Håller både tummar och tår här :)

  • Borgmästaren

   2 oktober, 2016 at 19:32 Svara

   Tack för pepp. Jag är rädd att det först är den dagen jag blir antagen som jag vågar visa det. Och hoppas gör man ju, men jag tror inte det sker i år ;)

 • Jessica

  27 september, 2016 at 06:45 Svara

  Jag tycker den är magnifik!!! Bladen är HELT fantastiska!!!!!!

  • Alicia Sivert

   28 september, 2016 at 07:42 Svara

   Haha, vad roligt att du gillar just dem för jag tycker de är förskräckliga!!!!!

 • Grahnslöjd

  27 september, 2016 at 04:56 Svara

  Tycker att broderiet blev superfint, grodans tår blev ju bara för söta!! Skulle passa hemma hos min kompis som älskar grönt!:) Låter intressant med dina ansökningar till Liljevalchs, ska bli kul att läsa mer om det sen!

  • Alicia Sivert

   28 september, 2016 at 07:42 Svara

   Tack, vad glad jag blir :)
   Ja! Har skrivit lite om saken!!

 • Mikaela

  26 september, 2016 at 16:01 Svara

  Gillar verkligen hur du skiftat olika gröna genom hela broderiet, och kanske särskilt på bladen runt om grodisen! Lövgrodan är lätt den finaste grodan vi har i Sverige och jag tycker broderiet är riktigt fint! <3

 • Anki

  26 september, 2016 at 14:07 Svara

  Jag tycker den blev jättefin! Väldigt härliga gröna färger tycker jag. Har varit kul att följa med processen också och nu få se den färdig.

  • Alicia Sivert

   28 september, 2016 at 07:41 Svara

   Kul att du tycker det, tack ska du ha Anki :)

 • Louie

  26 september, 2016 at 11:24 Svara

  Men jättefin ju! Grodor är ett av mina favoritdjur:)

 • Maria

  26 september, 2016 at 10:31 Svara

  Så fin!!! Han skulle kunna få hoppa hem till mig – jag gillar grodor, mycket sympatiska varelser.

 • joré

  26 september, 2016 at 08:42 Svara

  MEn åh så himla fint!!! Älskar de olika nyanserna av grönt. plus grodor är bästa djuren!<3

  • Alicia Sivert

   28 september, 2016 at 07:40 Svara

   Vad kul att du gillar det, just det monokroma är jag lite tveksam till. Tack snälla du :)

 • Denise

  26 september, 2016 at 06:41 Svara

  Den är helt magisk! Nu älskar ju jag groddjur på alla sätt vilket kanske påverkar mitt omdöme men jag misstänker att jag skulle tyckt om den även om jag hatat grodor för du är ju så galet duktig, blir helt tagen av din skicklighet! Och liljekonvaljerna och allt är helt wow eller ja jag vet inte vad jag ska säga! Mäktigt!

  • Alicia Sivert

   29 september, 2016 at 07:51 Svara

   Tack snälla du!!!!! Vad roligt att du gillar liljekonvaljerna för det är väl just dem jag tycker mest illa om, haha! <3

 • Fredrikapåvinden

  26 september, 2016 at 06:30 Svara

  Åh alltså <3 Så levande! Ögonen är helt amazing! Jag tycker hen har ett så himla fint ansiktsuttryck, så uttrycksfullt på nått sätt. Så spännande med liljevalchs också! Ska bli kul å höra mer om! <3 Gla måndag på dig fina, fina Alicia!

  • Alicia Sivert

   28 september, 2016 at 07:39 Svara

   Tack snälla fina bästa Fredrika och glad onsdag!!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.