Mad-Eye Moodys trollstav

aliciasivert alicia sivert sivertsson narry potter trollstav magic wand diy do it yourself skapa limpistol smältlim rundstav akrylfärg magi trolleri skapa skapande hogwarts mad-eye moody monsterögat moody fantasi
Inför höstlovet fick mina äldsta elever göra trollstavar med spetsade rundstavar, smältlim, pärlor och akrylfärg. Jag hann själv göra en och blev påmind om vilket otroligt kul projekt det är!

aliciasivert alicia sivert sivertsson narry potter trollstav magic wand diy do it yourself skapa limpistol smältlim rundstav akrylfärg magi trolleri skapa skapande hogwarts mad-eye moody monsterögat moody fantasi
Jag fäste en stor rund pärla i änden och limmade ganska tjockt på skaftdelen. Därefter la jag tunna trådar som fick slingra sig längsmed staven mot spetsen. Jag målade den mörkt brun och gick sen på ytan med ljusare ockra.

aliciasivert alicia sivert sivertsson narry potter trollstav magic wand diy do it yourself skapa limpistol smältlim rundstav akrylfärg magi trolleri skapa skapande hogwarts mad-eye moody monsterögat moody fantasi

aliciasivert alicia sivert sivertsson narry potter trollstav magic wand diy do it yourself skapa limpistol smältlim rundstav akrylfärg magi trolleri skapa skapande hogwarts mad-eye moody monsterögat moody fantasi
När den var klar tyckte jag den kändes väldigt Mad-Eye Moody, så det fick bli hans stav!

aliciasivert alicia sivert sivertsson narry potter trollstav magic wand diy do it yourself skapa limpistol smältlim rundstav akrylfärg magi trolleri skapa skapande hogwarts mad-eye moody monsterögat moody fantasi
Majann har gjort en steg-för-steg-beskrivning för den som vill prova att göra egna trollstavar, kanske till Monthly Makers-temat böcker!

Vilken är din favoritkaraktär i Harry Potter-serien? När jag var yngre avgudade jag Dumbledore och Sirius, men jag har mer och mer börjat fatta att McGonagall och Lupin är de tyngsta hjältarna!

Tags:
15 Comments
 • Anonym

  25 november, 2017 at 22:13 Svara

  Åh jag måste få tummen ur och göra några trollstavar! min systerdotter är äntligen gammal nog att börja läsa böckerna, hon fick första boken + ett antagningsbrev i födelsedagspresent och jag tänkte ge henne andra boken och en trollstav i julklapp, måste bara göra en först (och en till mig ;) )

 • Anni

  12 november, 2017 at 13:16 Svara

  Hagrid, Dobby och Hermione. I den ordningen. Mrs Weasley är mitt alter ego.

 • Katarina

  8 november, 2017 at 17:27 Svara

  Jag får ett sådant göra-begär varje gång du visar dessa trollstavar men det faller hela tiden på att jag inte får något habegär. Bara väntar på att någon av ungarna jag känner ska bli trollerisugna för då ska här göras trollstavar.

  • Alicia Sivert

   16 november, 2017 at 10:19 Svara

   Haha jag förstår precis – det är samma för mig med längtan efter att bygga dockskåp ;)

 • Daniel Forsberg

  8 november, 2017 at 07:50 Svara

  Åh, vilket underbart projekt att göra med barnen! Ska spara denna idén och plocka fram en regnig dag. /Christina pysseltokigt.blogg.se

  • Alicia Sivert

   16 november, 2017 at 10:18 Svara

   Vad roligt! Jag vill gärna se hur det blir :D

 • LisaMarie

  7 november, 2017 at 16:44 Svara

  ÅÅÅh alltså blir så sjukt impad av allt du gör, men särskilt saker med HP-tema! Håller verkligen med om att den känns som Mad Eye Moodys :) Favoritkaraktär ur HP-böckerna, hm vad svårt. Dumbledore är förstås något särskilt men vet inte om han någonsin varit min absoluta favorit. Länge var jag typ förälskad i Sirius, eller iaf idén om honom som ung, vilket nu har svalnat. Lupin har också alltid gillat, älskar tredje boken när alla fortfarande lever och Lupin är med mycket. Den är så mysig och höstig på nåt sätt. Hermione är ju förstås också kick ass. Svårt svårt svårt. Men jag tror att Harry, Hermione, Lupin och Neville får dela förstaplatsen för mig :p Är inte så mycket för HP-filmerna egentligen, men älskar delar av dem, däribland scenen ur sjunde boken där Neville står upp mot dödsätarna på Hogwartsexpressen "Hey losers, he is'nt here". Han växer verkligen under seriens gång.

  • Alicia Sivert

   7 november, 2017 at 23:42 Svara

   Hahaha jag hade lika gott kunnat skriva den här kommentaren själv, håller med om allt! Var störtkär i Sirius men nu när jag läser om femman blir jag förbannad på honom för att han är så snarstucken och oansvarig. Provocerar och skuldbelägger Harry. Nä, skärpning Sirre!
   Tycker också hela symboliken med Neville och Harry som totalt motsatta varandra och samtidigt så lika är fruktansvärt fin. Heja Neville! <3 Ett av mina starkaste minnen från midnattspremiären av sista filmen är när han kryper genom porträtthålet inne hos Aberforth och hela salongen juuuublade :')

 • Ida Johansen

  7 november, 2017 at 10:26 Svara

  Åh så fint och härligt nördigt! Har alltid älskat Lupin, mrs Weasley och Hermione, karaktärer som för historien framåt och är verkliga hjältar men som sällan hyllas för det.

  • Alicia Sivert

   7 november, 2017 at 23:38 Svara

   BÄSTA scenen när Mrs Weasley steker Bellatrix! Hon är så bad ass <3

 • Jess

  7 november, 2017 at 08:25 Svara

  Men ja! <3 Känner mig mer och mer kluven till Dumbledore men är full av beundran för både McGonagall och Lupin. Och Hermione! Harry och Ron hade inte klarat sig en dag utan henne alltså.

  • Alicia Sivert

   7 november, 2017 at 23:37 Svara

   Heeelt sant! Hon är en sån jäkla stjärna alltså!

 • Fredrikapåvinden

  7 november, 2017 at 07:33 Svara

  Alltså så kreativt och lustfyllt! Önskar så att jag haft dig som lärare när jag var yngre! Jag läste ju om alla hp-böcker i somras och håller verkligen med dig, Lupin och McGonagall är så bra karaktärer. Dobby kommer också högt upp på listan tycker jag <3

  • Alicia Sivert

   7 november, 2017 at 23:36 Svara

   Fina du! Än är det inte för sent att ordna trollstavsworkshop ;) Det grejar vi nästa gång vi är på samma ort tycker jag!
   Åh Dobby, så himla jobbig och så himla fin!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.