Malins hästar, del 1

i sammarbete med Equine by Wengdahl


I februari visade jag sneak peeks på lite hästmålningar jag höll på med, baserade på Malin Wengdahls magnifika fotografier. Malin hörde nämligen av sig till mig och undrade om jag inte kunde hjälpa henne att ta fram en ny logga till hennes fotofirma. Vilket underbart uppdrag va!

Vi vill ha mycket rörelse och kraft i bilden, den ska ge känsla av all den där styrkan och skönheten som finns i hästar.


Referensbild, foto av Malin Wengdahl.


Och min tolkning! En haflinger på språng.


Bilden blev lite för detaljerad och var svår att förminska och anpassa till det tänkta formatet, så jag påbörjade en enklare skiss.


Men att sluta i tid visade sig mycket svårare än jag tänkt, och så övergjorde jag även version 2.


Så gav jag mig på en stegrande frieser istället.


Jag skuggade med bläckpenna istället för akvarell.


Sen la jag akvarell ovanpå och bläcket flöt ut och det hela blev ganska grisigt. Här var jag beredd att ge upp, men när en väl accepterat att bilden är ”bortom räddning” kan en ju alltid experimentera med andra tekniker – så det gjorde jag.


Jag gick på den igen med vit akrylfärg och ännu fler lager av akvarell och bläckpenna. Till slut såg den ut såhär och jag tycker den blev riktigt bra! Men än en gång för detaljerat för ändamålet.

Sen dess har både jag och Malin haft lite annat för oss, men i helgen kom jag igång och började skissa igen. Det är ett så himla roligt projekt och jag älskar att det får ta tid och växa fram i nära kommunikation oss emellan, plus att jag får jobba med det vackraste motivet som finns.

Kolla in Equine by Wengdahl på hemsidan, Facebook och Instagram!

7 Comments
 • Alicia Sivert

  2 maj, 2016 at 18:53 Svara

  TACK snälla ni!!!!!!

 • Jessica

  1 maj, 2016 at 11:40 Svara

  SHITTTTTTT Du är så jäkla duktig!! Och vilka magiska hästbilder att utgå ifrån???

 • Hanna - Bland skog och hav

  29 april, 2016 at 12:51 Svara

  Men åh så begåvad du är!

 • Wilda

  29 april, 2016 at 11:01 Svara

  Du är sannerligen en begåvad konstnär, Alicia. Häpnadsväckande vackert!

 • Helga

  29 april, 2016 at 04:55 Svara

  Så himla fina!!! Jag sa till sambon bara för nåra veckor sen när vi kollade på en töntig TV-serie (the Musketeers), där de dock hade massa friesrar (om jag inte misstar mig) att hästar ju är det finaste/vackraste djuret som finns.

 • Mikaela

  28 april, 2016 at 07:20 Svara

  Alltså wow, frieserhästar måste vara bland de vackraste hästarna! Men haflingers går inte av för hackor heller! Jag ritade typ inget annat än hästar i åldern 12-14 när jag var som hästtokigast :) :)

 • Grahnslöjd

  28 april, 2016 at 05:55 Svara

  Vad du är duktig på att måla, vilka fantastiska hästbilder!!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.