med en häst om halsen

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, återbruk, remake, dalahäst, dala horse, necklace, halsband, dalahästalsband, diy, do it yourself, makeri, alster, skapa
Jag gjorde ett supersnabbt återbruk.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, återbruk, remake, dalahäst, dala horse, necklace, halsband, dalahästalsband, diy, do it yourself, makeri, alster, skapa
Tre yttepyttesmå dalahästar i trä har jag haft sen jag var liten. Ibland får de beta på fönsterbrädan, men på sistone har de mest legat i en låda och det känns ju synd. När jag var på Nordiska museet förra helgen såg jag halsband med dalahästar i deras museishop och trots att jag avskyr att knycka design rakt av så är det precis vad jag gjorde den här gången. Förlåt Nordiska, för att jag tog er idé! Den var så fin.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, återbruk, remake, dalahäst, dala horse, necklace, halsband, dalahästalsband, diy, do it yourself, makeri, alster, skapa
När jag säger yttepyttesmå menar jag verkligen yttepyttesmå.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, återbruk, remake, dalahäst, dala horse, necklace, halsband, dalahästalsband, diy, do it yourself, makeri, alster, skapa
I mina gömmor hade jag även en liten skruvögla från någon nyckelring som gått sönder, och den vred jag helt enkelt i hästen. Eller ja, jag använde muskelkraft och förborrade inte, så helt enkelt var det kanske inte. Lite trögt och pilligt, men det gick! Och går säkert att göra ännu enklare med lite tålamod. Sånt har jag i regel dåligt av.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, återbruk, remake, dalahäst, dala horse, necklace, halsband, dalahästalsband, diy, do it yourself, makeri, alster, skapa
Samma eller liknande tillvägagångssätt borde kunna göra halsband av i stort sett vilken leksak som helst som en tycker om men som inte längre får så mycket kärlek som den förtjänar.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, återbruk, remake, dalahäst, dala horse, necklace, halsband, dalahästalsband, diy, do it yourself, makeri, alster, skapa
Och svårare än så är det inte att få en häst om halsen. Ej heller att återbruka. Är ni igång med era Monthly Makers-projekt? Det är inte jag och inte vet jag vad jag ska göra eller när jag ska hinna med det heller. Men det löser sig!

Tags:
8 Comments
 • Vajb

  23 februari, 2015 at 01:00 Svara

  Så snyggt och fiffigt! :)

 • Wilda

  21 februari, 2015 at 20:00 Svara

  Men åh så himla fint! Tack för idén! Det måste jag göra till min vän som är dalkulla. <3

 • Ida Örndotter

  20 februari, 2015 at 22:51 Svara

  Så fint ju!!!
  Köpte en såndär minidalahäst på loppis här i Hesa för några år sen, kostade 5 cent, trodde de skämtade.. Den bor på mitt skrivbord, hoppas jag, kan hända att den rymt också.
  Ja, Monthly makers projekten har hänt lite i "misstag" för den här månaden, haha. Har målat med saft som blivit kvar från blåbären jag åt igår..
  Ska bli fint å se vad alla hittar på!

  • Alicia Sivert

   21 februari, 2015 at 16:37 Svara

   Jösses vilket underpris alltså… De är ju handmålade! Himla fina därtill. Undrar vad jag ska göra med de andra två…
   Oj, intressant! Det har jag aldrig testat – om än kladdat lite med kaffe utan större framgång. Visa visa!

 • Beatrice

  20 februari, 2015 at 14:19 Svara

  Satans bra idé måste jag säga, knyckt eller inte! Är inte heller igång på riktigt än, men har ett par saker i åtanke… Har bland annat fyndat mitt första broderi-tyg idag på Myrorna!!

  • Alicia Sivert

   21 februari, 2015 at 16:36 Svara

   Oh! Kul :) Vad menar du med broderityg? Aidaväv?

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.