min första header

aliciasivert, alicia sivertsson, bloggheader, blog header, blogg, sticka, hantverk, stickning, harry potter, gryffindor, halsduk, scarf, gryffindorhalsduk, hogwarts, dödskallering, ring, garn, text, katt, katter, grådvärgarna, tofslan och vifslan, mumin, moomin, mumintrollet, cat, cats, portrait, porträtt, målning, akvarell, aquarelle, painting

Minns ni hur jag saknade en nåldyna fram tills för ett halvår sedan? På samma vis har jag saknat en ordentlig header fram tills nu.


I sommar har jag skrivit av och till i den här bloggen i sex år. Det närmaste jag kommit en header är min handmålade text från 2010. The Shuffle of an Overflowing Day symboliserade sökandet efter någonting jag nu har hittat, och även om bloggen fortfarande består av blandningar från överflödiga dagar kallar jag den inte längre vid det namnet. Och med namnets bortfall rök layouten.

Jag har inbillat mig att det är ett medvetet val att inte lägga tid på att designa min blogg, att jag fokuserar på innehållet i inläggen istället, men vi vet ju alla att det är en sanning med modifikation. Jag har, som bekant, alltid svårast med de mest grundläggande projekten och kan sy och brodera tolv kuddar på raken som jag inte har plats eller användning för emedan jag går med ett hål i jackärmen i månader innan jag tvingar mig själv till att laga det. Att inte fixa en blogglayout på sex år är nog ett av mina mest extrema fall av prioriteringsförlamning. Men för ett tag sen fick jag i alla fall en idé.

aliciasivert, alicia sivertsson, bloggheader, blog header, blogg, sticka, hantverk, stickning, harry potter, gryffindor, halsduk, scarf, gryffindorhalsduk, hogwarts, dödskallering, ring, garn, text, katt, katter, grådvärgarna, tofslan och vifslan, mumin, moomin, mumintrollet, cat, cats, portrait, porträtt, målning, akvarell, aquarelle, painting
Så när jag ändå blev sittande hemma i helgen med en mensvärk som av allt kol från Hades BBQ i magen tänkte jag att jag lika gärna kunde skissa lite. Och skulle jag nu göra en header efter sex år kunde jag gott göra den bästa header som någon någonsin gjort.

aliciasivert, alicia sivertsson, bloggheader, blog header, blogg, sticka, hantverk, stickning, harry potter, gryffindor, halsduk, scarf, gryffindorhalsduk, hogwarts, dödskallering, ring, garn, text, katt, katter, grådvärgarna, tofslan och vifslan, mumin, moomin, mumintrollet, cat, cats, portrait, porträtt, målning, akvarell, aquarelle, painting
Och så gjorde jag det! Tanken är att den ska innehålla lite av allt det den här bloggen innehåller. Alltså mig och sakerna som kommer ur mina händer, Harry Potter, diverse mumintroll, och mina nya familjemedlemmar – grådvärgarna. Jag skriver ju en del om loppisfynd, feminism, superhjältar och trekaffe också men det fick helt enkelt inte plats. Ni får föreställa er att allt sånt ryms i mina armhålor.

aliciasivert, alicia sivertsson, bloggheader, blog header, facebook, instagram, pinterest, bloglovin, craftgawker, society6, icons, icon, ikon, ikoner, målning, akvarell, aquarelle, painting
Jag passade också på att måla ikoner till menyn. Klicka på dem för att komma till mina andra konton!

aliciasivert, alicia sivertsson, bloggheader, blog header, blogg, sticka, hantverk, stickning, harry potter, gryffindor, halsduk, scarf, gryffindorhalsduk, hogwarts, dödskallering, ring, garn, text, katt, katter, grådvärgarna, tofslan och vifslan, mumin, moomin, mumintrollet, cat, cats, portrait, porträtt, målning, akvarell, aquarelle, painting
Jag hoppas att ni gillar den! Jag känner att nu kan jag lägga fötterna på skrivbordet i sex år till.

PS säg gärna till om något ser galet ut i någon webbläsare på någon skärm så kan jag gråta över att jag inte vet vad jag ska göra åt det!

Tags:
34 Comments
 • Matilda

  19 mars, 2015 at 19:12 Svara

  Oh Alicia vilken fantastiskt fin header! Älskar den, katterna & hphalsduken, kan inte bli bättre! Du är så inspirerande :)

 • Emilie

  17 mars, 2015 at 13:34 Svara

  Jättejättefin header, Alicia! Verkligen! Passar dig och din blogg bra och sammanfattar ju på ett fint vis vad du skriver om här och delar med dig av :) Superkul med egentecknad header, unikt och toppen!

 • Beatrice

  17 mars, 2015 at 10:11 Svara

  Ja! Bara ja! Hela den här skriker dig, det vi fått lära känna här och i Monthly Makers, himla bra grej tycker jag!

 • humle

  17 mars, 2015 at 09:25 Svara

  denna är verkligen helt fantastisk!

 • Sandra

  17 mars, 2015 at 06:23 Svara

  Alltså det här är ju bara så typsikt dig, att bestämma dig för att göra något och så är det perfektion!!! Känns verkligen som att den passar dig och din blogg. Tur att du hann skaffa sötkisarna också eftersom de adderar till mysfaktorn. Grymt!

  • Alicia Sivert

   17 mars, 2015 at 10:41 Svara

   Haha tack, jag tror det :P Ja! Alltså hade idén sen innan vi blev med katterna, men hade då tänkt att halsduken skulle vara kring en boxer pga älskar boxrar även om jag inte har någon i mitt liv just nu. Men det blev ju bra såhär också :)

 • Fredrikapåvinden

  16 mars, 2015 at 21:16 Svara

  ÅHHH! Alicia den är helt fabulös! Lätt värt en väntan på sex år!

  • Alicia Sivert

   17 mars, 2015 at 10:39 Svara

   Eller hur, haha! Nu byter jag inte på sex år till :P

 • Ida Örndotter

  16 mars, 2015 at 20:19 Svara

  Wihooo så himla fint!!! Älskar att Mumin tittar fram, och era katter! <3

  • Alicia Sivert

   17 mars, 2015 at 10:39 Svara

   Haha, han var given! Först tänkte jag låta halsduken slingra sig kring muminhuset men det blev lite för trångt!

 • Sabina

  16 mars, 2015 at 19:55 Svara

  SÅ himla fin! Färgerna, katterna och alla detaljer, så bra header! Gillar ikonerna också! Du är så inspirerande! en massa mer utropstecken!!!

  • Alicia Sivert

   17 mars, 2015 at 10:38 Svara

   Guuu, TACK ska du ha! Vad kul att du lägger märke till alla detaljer :):):)

 • Mikaela Johansson

  16 mars, 2015 at 18:13 Svara

  Alltså GAH jag är helt utom mig av all överväldigande finhet?!?!?!! Det här är fantastiskt. Alltså ja. Åh. Du är bäst.

 • tone

  16 mars, 2015 at 17:58 Svara

  Åååh, har aldri sett ein så fin header før i heile mitt liv! Du er så FLINK.

 • Jessica

  16 mars, 2015 at 17:36 Svara

  DEN ÄR SÅ JÄKLA MAGISK alltså orkar inte. Älskar katternas uttryck och hur allting hänger ihop.. Så himla bra <3

  • Alicia Sivert

   17 mars, 2015 at 10:42 Svara

   Haha Vifslan tittar i kors men i övrigt är jag nöjd! Det är också typiskt henne att titta på så många saker samtidigt att hon snubblar så det kan gott vara. <3

 • Klara

  16 mars, 2015 at 17:34 Svara

  Fabolöst, som alltid! :)

 • Jess

  16 mars, 2015 at 15:25 Svara

  Eh skitsnygg ju! Gillar hela uttrycket och särskilt att du fått med katterna och referens till HP, känns som bra prioritera måste jag säga.

  • Alicia Sivert

   17 mars, 2015 at 10:35 Svara

   Haha naturligtvis! Att ha en Gryffindorhalsduk med var givet ;)

 • Erica Bessant

  16 mars, 2015 at 15:17 Svara

  Fin! Min dotter gav den högsta betyg med ett "aaoooooo" med medföljande BSL tecken för katt och gigantiskt leende =)

 • chrissy

  16 mars, 2015 at 13:17 Svara

  ÄLSKAR!!!!!!! önskar att den vore MIN header. så jäkla bra & så jäkla DU! *praying hands emoji*

 • Louie

  16 mars, 2015 at 12:39 Svara

  Åh den blev jättefin!

 • Mikaela

  16 mars, 2015 at 12:08 Svara

  Gillar den? Jag älskar den! Fantastiskt fin!! Finaste headern jag sett!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.