min lediga torsdag

Förra veckan jobbade jag över så himla mycket så jag fick ta kompledigt en dag i den här och en i nästa vecka. Därför hade jag en ledig torsdag igår, vilket kändes så himla lyxigt.


Jag vaknade klockan åtta och insåg att vi inte hade nåt bröd hemma, och eftersom frukost är det enda jag bryr mig om i livet slängde jag ihop några scones.


Sen gosade jag med sovpyret Vifslan, åt och njöt av kaffet så länge jag bara kunde. Jag älskar att ta det superlugnt på förmiddagarna och kommer sällan igång med någonting innan lunch.


En stund efter nio gjorde jag emellertid mitt livs kap och budade hem 2755 gram broderigarn i blandade färger. Jag var helt darrig när jag satt och räknade ner tiden tills annonserna skulle avslutas men det var ingen som försökte bjuda över mig konstigt nog.


Klockan 12 öppnade Erikshjälpen ett par pendeltågsstationer bort så jag snorde på mig halsduken och gick ut.


Då hade Vifslan vaknat och tittade på mig som JAHA, SKA DU GÅ NU? så jag stannade och gosade lite till och missade tåget.


På Erikshjälpen hittade jag ingenting av vad jag behövde så det var lite tråkigt. Men ett burgundybrunt gardintyg fick jag med mig att sy tygkassar av.


Hemma igen möttes jag av Tofslan som gav mig sin hungrigaste blick.


Sen både hon och jag fått i oss lunch höll hon mig sällskap medan jag jobbade lite vid datorn.


Strax efter 14 fick jag Folkuniversitetets nyhetsbrev och där fanns min och Anna Marías kurs med! Så då passade jag på att outa på min Facebooksida (och nu här) att vi, å Monthly Makers vägnar, kommer föreläsa och hålla varsin workshop i återbruk och redesign den 15/11! Klicka er in och boka en plats redan nu! PEPP!!!


Jag blev så till mig över att ovanstående offentliggjordes att jag var apatisk en lång stund. Satt mest och uppdaterade Facebook och min mail och gjorde några kortare utflykter till sängen för att klappa varm Tofselmage.


Sen jag sansat mig lite sydde jag ett par stygn på mitt nuvarande broderi men det blev inte så hemskt mycket gjort. Broderade cirkus all växtlighet igår så jag behövde väl vila lite.


Förutom fyren blir det i alla fall ett inspirationscitat för att hjälpa mig genom hösten. Är det någon som kan gissa vilket?


Istället rev jag fram några gamla tygalmanackor jag köpt på loppis och började klippa. Fick hjälp av Tofslan.


Sydde några varv.


Och vips hade jag en necessär! Men jag fick avbryta det kreativa flowet för att springa och handla till middagen.


Sen kom Andreas hem och vi började laga mat. Mitt i matlagningen började jag sortera om i skafferiet och alltså dethär är så fruktansvärt typiskt mig. Får jag för mig någonting måste jag göra det ögonblickbums och sen tröttnar jag oftast efter ungefär 75%. Den här gången var det i alla fall en bra grej att göra, även om tajmingen kunde varit bättre, för det har behövt sorteras sen vi flyttade in. Nu finns det en bakhylla, en mathylla och en hylla med bönor och sånt. Bra!


I skafferiet hittade jag också några gamla fikon som sett sina bästa dagar. ”Kan man inte göra chutney på dem?” frågade jag Andreas som glömt köpa och så spontanade jag ihop en sådan med fikonen, ett äpple, kanel och chili. Det blev bra!


Efter middagen återvände jag till mitt sömmande. Det blev ytterligare en necessär/saksamlarpåse!


Och sen en till! Men därefter fick jag sluta pga är alltid så himla orolig att störa grannarna med symaskinen om kvällen.


Så tog jag och min fluffiga lilla familj kväll!

14 Comments
 • chrissy

  25 oktober, 2015 at 13:34 Svara

  gu va golliga dina katter eeee! <3<3<3

 • Teresia

  12 oktober, 2015 at 01:37 Svara

  Åhh Höstvisan är nog den bästa medicinen mot höstdepp, trotts dess melankoli <3

 • Helga

  10 oktober, 2015 at 08:44 Svara

  Asså dina katter är så gulligaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!111111111 ;) Så himla kul att du ska hålla kurs också! :D

 • Borgmästaren

  9 oktober, 2015 at 22:17 Svara

  Verkar som en dag well spent. Fina neccessärer! Kul med kursen – synd man inte bor närmre. Slogs av att du är så lik din header på bilden av dig idag. Verkligen slående likt och så ska det ju vara också. Ha en fin helg!

  • Alicia Sivert

   10 oktober, 2015 at 09:05 Svara

   Namen, vad kul att du tycker så! :) Och ja – men förhoppningsvis blir det inte bara Stockholmsbaserade kurser under min karriär ;)

 • ISA

  9 oktober, 2015 at 17:46 Svara

  perfekta lediga torsdagen ju. Och så mysigt med kattsällskap :)

 • tone

  9 oktober, 2015 at 10:00 Svara

  Hei Alicia!

  Har lest bloggen din i fleire år men aldri kommentert før… men ein gang må vere den første! For ein perfekt fri-torsdag! Stoffnecessären blei kjempefin (alle tre vart kjempefine). Og, altså – Tofslan og Vifslan = <3 <3 <3 . Blir heilt varm inni meg av dei to der!

  Takk for all inspirasjonen du gir meg, og for at du delar det du skapar. :)

  Tone

  (http://facebook.com/komorebitone)

  • Alicia Sivert

   9 oktober, 2015 at 21:03 Svara

   Men Tone, ÅH vad dina ord värmer! Så glad jag är att du bestämde dig för att säga hej till sist :) Det ger mig så himla mycket pepp och inspiration och kraft!

 • Erica Bessant

  9 oktober, 2015 at 09:55 Svara

  Så smart att återanvända tygalmenackorna! Har jag aldrig ens tänkt på. Men du en fråga hur syr du i dina foder så dem blir så där snygga?? Dragkedjor och foder är typ lika med mardröm här. Tips mottages tacksamt!

 • Mikaela

  9 oktober, 2015 at 08:07 Svara

  Jag har också en tendens att påbörja grejer och sen tröttna mitt i, det ligger fortfarande saker framme sen mitt senaste rus :P Så jäkla kul med språngbrädan, ska kolla mitt schema om jag kan komma :D

  • Alicia Sivert

   9 oktober, 2015 at 20:45 Svara

   Haha åh, hela mitt liv är påbörjade projekt. Sista 25-5 procenten är alltid svårast. Skönt att vi är fler ändå ;)
   Åååh jaaaa!!!!!!!!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.