min stora skräck

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, embroidery, broderi, needlework, hoop art, textile art, textilkonst, textil konst, älg, elk, moose, återbruk
Har jag berättat att jag är rädd för älgar? Nej inte ”åh, det är stora djur, dem bör en ha respekt för”-rädd utan verkligen rädd. För älgar. Ja.

aliciasivert alicia sivertsson skansen karl-alfred moose elch älg animal djur
Jag får darriga ben och kräkningskänslor när jag går förbi älghägnet på Skansen, och jag blir röd och svettig och uppenbart illa till mods när någon börjar prata om älgar. Vi kan väl säga som så att när jag varit ute och ridit och fått syn på en älg i skogsbrynet så är det inte hästen som har skenat hem till stallet – det är jag.

aliciasivert alicia sivertsson skansen karl-alfred moose elch älg kalv calf animal djur
Kolla monstret liksom!

Det har att göra med ett möte med en älg när jag var liten, jag tror vi var på Skansen. Pappa höll mig i famnen och älgen kunde sträcka sig över staketet och den ville väl nosa. Det ville inte jag. Jag vet inte alla detaljer här för jag har aldrig riktigt kunnat prata om det. Usch.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, embroidery, broderi, needlework, hoop art, textile art, textilkonst, textil konst, älg, elk, moose, återbruk
Så vad gör man när en fellow blogger hör av sig och vill beställa en broderad älg? Man biter ihop, trär tråden i nålen och ägnar sen sex timmar åt att gråtbrodera det värsta en vet. Bra terapi egentligen – att titta på referensbilder, skissa och sy ens värsta skräck.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, embroidery, broderi, needlework, hoop art, textile art, textilkonst, textil konst, älg, elk, moose, återbruk
Älg eller Odjuret, broderad yta ca 23 x 32 cm. Årets första alster dessutom!

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, embroidery, broderi, needlework, hoop art, textile art, textilkonst, textil konst, älg, elk, moose, återbruk
Konstigt att signera ”15”, men det är väl bara att vänja sig.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, embroidery, broderi, needlework, hoop art, textile art, textilkonst, textil konst, älg, elk, moose, återbruk
Det fanns annat som försvårade projektet. Tex att jag var supersjuk och i husarrest hemma hos Andreas, försmäktandes i nio dagar utan linnetyg. Ack öde. Så snart jag var feberfri tog jag myssen på mig, virade halsduken fem varv om halsen och hasade över till loppisen mitt emot där jag hittade en lämplig tygbit. Det innebar också att jag för första gången faktiskt någonsin broderat på ett mönstrat bakstycke. Kul!

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, embroidery, broderi, needlework, hoop art, textile art, textilkonst, textil konst, älg, elk, moose, återbruk
När jag skulle göra växterna följde jag helt enkelt några av de former som redan fanns, och fyllde sen i mellanrummen med egna blommor och franska knutar.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, embroidery, broderi, needlework, hoop art, textile art, textilkonst, textil konst, älg, elk, moose, återbruk
Och det gick, det blev en älg. Själv jag har kommit ut ur projektet lite trasigare och mycket starkare. Snart är jag redo att brodera kräftor också. HEHE SKOJA BARA ALDRIG I LIVET!!

(P.S. Sorry för vitbalansen, #hatavinter D.S.)

6 Comments
 • Beatrice

  9 januari, 2015 at 15:37 Svara

  Om man ska skämta lite (och det bör man ju, för då kan man framkalla skratt), så kanske det är därför du trivs så bra på Gotland? Där finns väl inga älgar alls vad man vet?
  För övrigt, så tycker jag det blev mycket bra! Gillar verkligen delarna med blommorna, mycket smakfullt och skönt att titta på!

  • Alicia Sivert

   26 mars, 2015 at 15:41 Svara

   Haha </3 Ja, det kanske är därför!
   Tack snälla bästa!

 • Emilia

  8 januari, 2015 at 09:15 Svara

  super fint! älskar blommorna och bladen, så vackra gröna nyanser! Broderi-terapi (BT hehe) kanske blir det nya stora inom psykiatrin ;) Verkar ju fungera!

  • Alicia Sivert

   8 januari, 2015 at 13:11 Svara

   Tack ska du ha!
   Haha ja, jag tycker broderi är terapeutiskt i vanliga fall – även om en bara syr på en liten blomma – men det här med att behaviouristiskt utsätta sig för sin största rädsla via broderi är kanske ett nytt framgångskoncept! Jag ska maila min psykolog!

 • Helga

  8 januari, 2015 at 05:18 Svara

  Hahaha åh den är så fin! En vacker dag kanske du kan acceptera älgar. Jag börjar iaf inte gråta av sköldpaddor längre haha

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.