mina 50 sommarplaner: utvärdering


September är här och även om det i visan hävdas ”ljuvlig sommar” i både ”juli, augusti å se-e-ptember” ser jag för min del detta som en tröskel till hösten. Då har det också blivit dags att utvärdera de 50 sommarplaner som jag gjorde upp för mig själv i juni, egentligen mer som ett sätt att samla tankarna och drömmarna än som en faktiskt genomtänkt plan, men av vilka jag faktiskt lyckats genomföra en hel del.

I sommar har jag:

aliciasivert alicia sivert sivertsson diy do it yourself gör det själv sy sytt sömnad pennskrin pencil case pennor förvaring sew sewing rabbit rabbits bunny bunnies pattern kanin kaniner kaninmönster kaninmönstrat mönster mönstrat blå blått tyg fabric blue vit kanin vita kaniner återbruk remake handbunden bok anteckningsbok binda böcker handbundna penselförvaring rulle sushimatta bordstablett beskrivning tutorial friluftsmåleri skapa utomhus måla
Sytt en penselförvaring för måleriutflykter.
Sytt ett pennskrin.
Bundit en anteckningsbok av akvarellpapper.
Check, check och check! Att samla mina sommarminnen mellan pärmarna av en målarbok var kanske det bästa infallet någonsin. Den här trion har kommit till mycket användning under semestern och jag ser fram emot att fylla de sista sidorna under hösten.

aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson djurgården stockholm utflykt utflyktsmål friluftsmåleri rosendals trädgård slott
Arrangerat målarutflykter med vänner.
Både en och två gånger!


Klappat hästar.
Taget! I det här fallet en stilig pålle med åtminstone viss del frieserblod, på Gotland. Fotot tog Andreas.

Rensat alla garderober.
Tvättat gardinerna.
Rensat och städat ur lådorna i köket.
Tvättat fönstren.
Rensat arkitekthurtsen och skrivbordslådorna.
Städat ur alla bokhyllor, dammtorkat och rensat bland böckerna.

Givit bort saker jag inte använder.
Flera kassar är medsläpade till Myrorna och Denise och Jenny har fått varsitt postpaket med ett halsband respektive en plansch jag tyckte passade bättre hos dem.


Bakat allt bröd.
Jag tror Andreas köpt två baguetter till olika middagar, i övrigt har jag bakat allt bröd – även på semestern!

Läst trädgårdsböcker och magasin på balkongen.
Druckit termoskaffe i solen.


Läst Harry Potter.
Hela fyran och 200 sidor ur femman faktiskt! Vilket kanske inte låter mycket men är mycket för mig som aldrig prioriterar lästid annars.

Farit till Gotland och bara varit.
Torkat chili på tråd.
Målat hus.
Hängt om tavlorna i arbetsrummet.
Animerat stop-motion-film.
Byggt en spaljé åt märgärten.

aliciasivert alicia sivert sivertsson monthly makers mosaik mosaic återbruk remake diy do it yourself gör det själv skapa skapande kreativitet utmaning bloggutmaning hantverk keramik porslin återanvända återanvändning loppisfynd loppis begagnat krossat krossad keramikskärvor skärvor skärva kakelfog kakellim kakel fog lim kruka krukväxt citronträd lemon tree flower pot fat tallrik kanin plate bunny rabbit
Gått igenom mitt material och fullföljt idéerna.
En hel del trasigt porslin kom till användning när jag konstruerade min mosaikkruka och fat till tema ’något jag aldrig testat’.


Gått på museum.
Biologiska med Mikaela och Cecilia samt Millesgården med mamma!

Letat svampkorg på loppis.
Dock ännu utan fångst!

Spänt om inramade broderier på kilram.
Jepp, och det blev bra!

Sytt dynor till stolarna i arbetsrummet.
Jepp, men det blev dåligt!

Hållit broderikurs.
För mina bildpedagogkollegor. Känns ledsamt att jag inte hann ordna något officiellt också, det är ju så himla kul!

Ätit bulle hos mormor och morfar
Nä, men saffranspannkaka räknas!

Läst ikapp alla bloggar.
(Fast nu har jag hamnat efter igen.)

aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson jeans jeansjacka denim jacket decorated dekorerad pimpad embellished pyntad upcycle remake återbruk skapa skapande kreativitet monthly makers kläder augusti 2017 kreativ utmaning skaparutmaning bloggutmaning diy do it yourself gör det själv tryck textil textilt textiltryck textile print on fabric screentryck screenram tejptryck tapetryck tejp tape frans fringe fransar
Tryckt med screenram.
Bara en gång, men det räckte för att förstå att tekniken inte är ultimat att greja med hemma.

Filmat en time-lapse av när jag målar.
Två stycken till och med! Augstens kor har ni sett och Nore kvarn kommer strax.

Min stora sommarskam ligger i det egentligen högst prioriterade och viktigaste målet:
Fixa min hemsida.
Som jag har jobbat med tills tårarna sprutar av frustration och uppgivenhet, men som fortfarande bara är ett skelett med fler buggar än funktioner. Urk alltså! Jag skulle anlitat någon från början bara.

Vad jag ännu inte gjort är alltså att:
Åka på utflykt till skogen, hitta säsongens första svamp.
Vandra i fjäll eller i alla fall längsmed Sörmlandsleden.
Besöka Ulriksdals trädgård.
Åka på utflykt till kolonilotter, måla grönsaksodlingar och små stugor.
Åka på utflykt till Tyresta nationalpark.
Bygga en luftballong i papier-mâché.
Göra ett utkast till min barnbok.
Lära mig väva band.
Måla en hel serie naturbilder som också lär ut eller berättar något om djur och växter.
Sy vimplar.
Sy nya kökshanddukar och uppdatera guiden.
Sy en kimono eller lös kofta i ett tunt tyg.
Klippa sönder en t-shirt och göra ett mönster av delarna.
Bygga ett katthus i form av ett ekollon (om jag kommer på hur).
Växtfärga med avokadoskal och kärnor.
Fixa färdigt Italien-bilderna så jag kan visa och berätta för er.
Måla kor på stor duk.


Men 32,5 punkter är ändå bra jobbat och så har jag ju hunnit annat istället, som att homsa runt i en rosenpergola. Hur har din sommar varit?

19 Comments
 • Pingback:mina 53 sommarplaner - Alicia Sivert

  27 augusti, 2019 at 18:46 Svara
 • Wilda

  10 september, 2017 at 06:56 Svara

  Alltså att du ens hunnit med allt det där tycker jag är så imponerande. Hade du gjort mer hade du nog missat konceptet med semester lite kanske? Jag är glad att jag hade en blandad sommar med mycket tid hemma men också tid bortrest med nya upplevelser och möten. :D

 • Finurliga fröken

  9 september, 2017 at 23:28 Svara

  Åh jag kommer ihåg när jag läste din lista om det du ville göra i sommar och blev så inspirerad. Tycker du lyckades pricka av väldigt mycket. Kram

  • Alicia Sivert

   10 september, 2017 at 14:11 Svara

   Vad roligt att höra! Gjorde du en egen? :)

 • Jenny

  8 september, 2017 at 20:17 Svara

  Vilken himla toppensommar du verkar ha haft ändå, och mycket på den resterande listan låter ju som perfekta höst och vintersaker med! Utflykt till Tyresta nationalpark står förresten med på min måste-lista också, hade varit urkul att åka dit tillsammans ju!
  Tack igen för planschen, älskar den fortfarande!

  • Alicia Sivert

   10 september, 2017 at 14:10 Svara

   Eller hur! Är du i Stockholm någon gång åker vi ihop, det är bara ett måste! Så glad att du ville ta emot renen och hjorten :)

 • Denise

  8 september, 2017 at 18:24 Svara

  Som jag tycker om det där halsbandet alltså!! <3

 • Helga

  7 september, 2017 at 20:21 Svara

  Vad mycket kul du hunnit med 😊 väva band med brickor är jättekul om det var det du tänkte göra.

 • Christin - Midis

  7 september, 2017 at 14:42 Svara

  Gud som du hunnit med. Men fnissade, suckade och åh:ade åt ett par saker. Älskade formuleringen "tröskel till hösten", fnissade när du skrev något om att det kanske inte låter som så mkt sidor i en bok för kunde SÅ KÄNNA IGEN MIG, och "ätit bulle hos mormor och morfar" för att det är så enkelt och självklart och underbart. Jag som annars blir lite ångestsvettig av såna här listor, MÖS när jag läste din. Fint!

  • Alicia Sivert

   10 september, 2017 at 14:09 Svara

   Åh, tack snälla fina du! Alltså jag älskar att läsa men hur ska en hinna det bland allt annat? Det tar ju så lång tid och är omöjligt att göra annat samtidigt! Ska skaffa en ljudboksapp snart tror jag.

 • Ida Johansen

  7 september, 2017 at 10:22 Svara

  Låter som att du har hunnit med mycket! Jag har väl mest vilat och försökt hitta inspiration till något annat. Men semestern gjorde sitt till och sticklusten är tillbaka! Angående svampkorg så står det på min lista att rensa ut korgar hemma, kanske kan du komma förbi och se om någon av dem skulle passa? Väldigt nyfiken på barnboken också! Säg till om du vill ha hjälp att läsa igenom eller få feedback, ha ju en del sådan erfarenhet:)

 • Linnéa

  7 september, 2017 at 08:48 Svara

  Jag har inte alls hunnit med allt som jag hade velat göra i sommar, men så blir det när man jobbar varje dag nästan hela sommaren. Nästa sommar skall jag försöka att inte jobba lika mycket som denna så jag faktiskt hinner göra något. Men en sak har jag i alla fall lyckats med och det var att skaffa en ny lägenhet! Så om ungefär en månad flyttar jag från min studentlägenhet till en ny större lägenhet :D

  • Alicia Sivert

   7 september, 2017 at 08:54 Svara

   Nej jisses, det fattar jag! Jobbar en hela sommaren får en vara snäll mot sig själv. Och så fantastiskt med flytt! Det är ju ett jätteprojekt i sig – stort lycka till! :D

 • Maya W

  7 september, 2017 at 08:13 Svara

  Ett katthus i form av ett ekollon hade ju varit drömmen! Varför just ekollon?

  Jag har faktiskt lyckats göra en sak från din lista, en du inte hann, jag har sytt två kaftaner/kimonos. Det är dock det enda :P

  • Alicia Sivert

   7 september, 2017 at 08:53 Svara

   Haha jag vet inte, det var ett infall men jag har som du ser inte lyckats lösa konstruktionen av ;) Gulligt vore det i alla fall!

   Åh men vad kul! Har du nån bild?

  • Maya

   7 september, 2017 at 20:29 Svara

   De blev inte riktigt som jag hade tänkt. Valde fel slags tyg vilket gjorde de för stela och böljar inte bra. Ska se om jag har någon bild.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.