mina 52 sommarplaner

gotland vad ska jag göra i sommar sommarplan sommarplaner att göra i sverige på sommaren sommarlov sommarlovsplaner semester semesterplaner ledig ledighet
Fast jag knappt kan tro det så börjar mitt sommarlov idag. Femtiotvå lediga dagar för utflykter, återhämtning och kreativitet! Att ha så mycket ledig tid kan kännas lite förvirrande för en rastlös själ som är van vid högt tempo och därför har jag gjort som förra året och samlat mina sommarplaner i en lista. Det blev en punkt för varje dag och det betyder inte att jag behöver hinna med en om dagen, eller att jag ens tror att jag kommer genomföra alla, men det är bra och lugnande för mig att peta ner alla lösa planer och drömmar att gå tillbaka till varje gång jag inte vet vad jag ska hitta på. Så, med stor förväntan och lust nedtecknar jag 52 sommarplaner. Under lovet vill jag:

Lära mig mer om vilda växter som går att äta.
Friluftsmåla i Riddersvik.
Gå på Postmuseum och se utställningen med broderade frimärken.
Måla en snäcka två gånger.
Gå på Liljevalchs och se Lars Lerin-utställningen med mormor.
Besöka Nora gård.
Sy sy sy av alla tyger jag köpt på Tradera i juni.
Filma i Gustavsberg.
Läsa jättemycket av och om Tove Jansson.
Träffa några av Monthly Makers-värdarna igen.
Teckna på Naturhistoriska Riksmuseet.

gotland vad ska jag göra i sommar sommarplan sommarplaner att göra i sverige på sommaren sommarlov sommarlovsplaner semester semesterplaner ledig ledighet

Påbörja en ny akvarellbok för sommarens bilder.
Leta keramiker att beställa mattallrikar av.
Teckna mer med bläck och stålpenna.
Strosa längsmed en kaj i Köpenhamn.
Gå på Tivoli och vinna tröstpris.
Äta våfflor.
Ta bussen längre ut och upptäcka Värmdö.
Lära mig använda silverlera och skapa egna smycken.
Sy kaninklänningen jag aldrig hann med i påskas.
Bygga en tavellist till vardagsrummet.
Sätta upp en spaljé på balkongen och leda vildvinet rätt.
Gå ut med Vifslan i koppel.
Fixa min hemsida (på riktigt den här gången).

Plocka upp arbetet med mitt instruktions- och materialkit för att börja brodera.
Lösa korsord med morfar.
Köpa inspirerande vykort på alla museum jag besöker.
Äta glass vid Vamlingbolaget och köpa bullar från bageriet i Hamra.
Sortera köksskåpen bredvid kylen.
Titta på alla Harry Potter-filmer.
Strosa på stranden och leta snäckor att teckna av.
Plocka vilda buketter i skogen vid Kvarnsjön.
Läsa ikapp min Lantlivsprenumeration som jag aldrig hann med förra året.
Byta sticklingar och strosa i växtbutiker.
Äta delicatobollar och dricka termoskaffe på södergående tåg.

vad ska jag göra i sommar sommarplan sommarplaner att göra i sverige på sommaren sommarlov sommarlovsplaner semester semesterplaner ledig ledighet

Baka fredagspizza och titta om på Breaking Bad.
Fira fem år tillsammans med Andreas.
Brodera Dumbledorecitat i korsstygn.
Putsa fönstren och torka väggarna.
Samla slipade glasbitar på Gotlandsstranden.
Påbörja ett nytt, stort broderiprojekt.
Cykla eller långpromenera till Artipelag och se Bloomsburyutställningen.
Prova på att måla med gouache.
Fota av hur det ser ut här hemma sen vi bott in oss.
Gå på marknader och leta lokalt hantverk.
Rensa och sortera bland mina tyger, vika och märka upp till vilka projekt de är tänkta.
Besöka Slottsträdgården Ulriksdal.

Skämma bort mormor med nybakat bröd precis som hon alltid gjort för oss.
Bjuda hem vänner och lura ut dem på skogspromenad.
Fortsätta teckna även sen Teckningsutmaningen tagit slut.
Strosa på lokala Värmdöloppisar.
Rensa och sortera chiffonjéns sexton smålådor och fyra stora.
Spela sällskapsspel med mina bröder.

gotland vad ska jag göra i sommar sommarplan sommarplaner att göra i sverige på sommaren sommarlov sommarlovsplaner semester semesterplaner ledig ledighet
Vad vill du göra i sommar?

21 Comments
 • Pingback:saker jag vill göra i december - Alicia Sivert

  7 december, 2018 at 09:32 Svara
 • Wilda

  8 juli, 2018 at 14:19 Svara

  Så kul och inspirerande! Jag vill mest skriva ihop resten av mitt bokprojekt och i övrigt hitta vila i nuet och återhämta mig inför hösten med hjälp av mycket natur och vila.

 • Cathrine

  28 juni, 2018 at 18:38 Svara

  Angående tallrikar kan jag tipsa om Hesselby Krukmakeri. Jag har själv inte köpt någon av produkterna (pengafråga) men varit i krukmakeriet och kikat flera gånger, väldigt mysigt. Ligger i Hesselby Slotts källare nära gröna tunnelbanelinjens station Johannelund. Tidigare har varje produkt gjorts på beställning men jag tror keramikern nu mer har en del på lager för att underlätta för henne vid högsäsong. Slow living-tänk iaf :)
  https://hesselbykrukmakeri.se/

  • Alicia Sivert

   8 juli, 2018 at 08:20 Svara

   Tack snälla för så bra tips! På hemsidan fanns verkligen produkter i precis den stil vi söker! Jag ska kolla närmare och se om vi kan ta oss förbi någon dag. Tack igen!!

 • Liselotte Johansson

  25 juni, 2018 at 18:05 Svara

  Vad många roliga saker du ska göra. Jag har inte planerat så mycket. I morgon ska vi åka till Liseberg hela familjer och två kompisar med familjer. Jag hoppas även sy en del i sommar. Ha en fin sommar.

  • Alicia Sivert

   26 juni, 2018 at 14:28 Svara

   Det låter härligt! Ibland ploppar de bästa planerna upp efter hand. Ha en riktigt fin sommar!

 • Jess

  25 juni, 2018 at 10:08 Svara

  Men åh, så mycket härligt! Jag ska fjällvandra för första gången i sommar och det är det enda riktiga "måstet". Sen vill jag efter ork och förmåga pga dumma utmattning försöka brodera igen, ha picknick, besöka Liljevalchs och Lars Lerins utställning, göra egen glass och åka på mysiga små utflykter med sambon.

  • Alicia Sivert

   26 juni, 2018 at 14:27 Svara

   Åh jag skickar dig all kraft och lust att ta itu med planerna, alla låter så fina och roliga <3 Kanske kan ett HP-broderi vara nyckeln tillbaka till sömmandet? Det är ju så kraftgivande att jobba med HP <3
   Njut av fjällen och ta vara på dig Jessica!

 • Unknown

  24 juni, 2018 at 18:06 Svara

  Åh, blir sommarpirrig och glad ända in i hjärteroten av den här listan. Om så bara fem av punkterna skulle slå in blir det utan tvekan en helt magisk ledighet <3

  Inspirerad av dig har jag gjort en egen liten lista, den innehåller bland annat förhoppningar om orimliga mängder islatte, mys med mitt brorsbarn och små äventyr. Vill också fylla frysen till bristningsgränsen med alla bär jag bara kan hitta!

  • thea

   24 juni, 2018 at 18:07 Svara

   Ja, och det var då jag som blev så ivrig att jag glömde fylla i vem som skrev :'D

   Önskar dig en helt magisk sommar Alicia. Ska se till att din blogg blir en av mina sommarrutiner, nu när livet lugnat sig lite. Tycker så mycket om att titta in här <3

  • Alicia Sivert

   26 juni, 2018 at 14:24 Svara

   Jag blir så glad att du inspireras att skriva en egen! Jag tror det ökar sannolikheterna att en verkligen gör några av de där sakerna en längtar efter. En innerligt härlig sommar önskar jag dig också Thea, hoppas du får mycket ro till skapande, skrivande och fotande! <3

 • Helga

  23 juni, 2018 at 10:02 Svara

  Vad mycket roligt, igen :) jag ska göra massor av små utflykter med min familj och lära känna en helt ny person (som gärna får komma nån gång!!). Hör av dig om du har vägarna förbi Helsingborg på väg mot Danmark och behöver nån form av underhållning
  😉

  • Alicia Sivert

   23 juni, 2018 at 11:23 Svara

   Åh så fint! Hoppas bebben gör entré snart, fattar att väntan är olidlig!
   Vi åker sammanhängande tåg hela vägen är jag rädd, men tusen tack för inbjudan! <3 Den utnyttjar jag gärna en annan gång!

 • Mikaela Puranen

  21 juni, 2018 at 16:28 Svara

  Hade ni förresten keramikugn på ditt jobb? Gör egna tallrikar <3

  • Alicia Sivert

   21 juni, 2018 at 20:57 Svara

   Jaaa <3 Vi köpte kavlade tallrikar i november men har haft såå mycket trassel och fått byta flera stycken för att de bara går sönder, för att nu till sist komma överens med keramikern om att lämna tillbaka allihop. Så jag känner mig lite trött i hela processen och inte så inspirerad själv kanske. Men det hade varit väldigt fint om jag haft mer tid och kanske en drejskiva!

 • Mikaela Puranen

  21 juni, 2018 at 16:25 Svara

  Gud vad härligt allting låter <3 Jag vill flytta alla växterna till mitt tillfälliga boende över sommaren, skörda tomater, jag ska också måla gouache (köpte färger häromveckan!), fokusera mer på bildskapande, sen har jag fått napp på att få hyra in mig på en verkstad under sommaren så det blir en del keramik också. Sen vill jag ha picknick, dricka bubbel på balkongen, hålla någon i handen och komma ut i naturen mycket!

  • Alicia Sivert

   21 juni, 2018 at 20:55 Svara

   Woooow det låter fantastiskt och vad KUL med gouachen! Vi får utbyta erfarenheter och kanske måla ihop! Vad köpte du för färger? Jag valde inte en varm och kall nyans av primärfärgerna som jag tänkt utan börjar med en täckvit, en mörkt blå som drar mot grönt, en rödbrun och en ockra. Väldigt jordiga färger från Winsor and Newton. Är så peppad att få sätta igång!

 • emilia

  21 juni, 2018 at 08:46 Svara

  Jag får sommarlovspirr i kroppen av att läsa igenom din lista, och av fotografierna(!). Jag ÄLSKAR att vara ledig! Hm.. jag vill vara ute mycket, utan planer, bara hänga runt, bada i de sjöar som Berlin erbjuder, röra på mig och måla bara för min egen skull utan prestationskrav!

  • Alicia Sivert

   21 juni, 2018 at 09:31 Svara

   Det låter PERFEKT! Jag har ett beställningsjobb jag ska göra färdigt (som är jättekul!) och därefter är det enbart eget måleri för mig också :) Ljuvlighet!

 • Cecilia N

  21 juni, 2018 at 06:55 Svara

  Bada ute.
  Jag har fascinerat läst om alla som badat i maj, men inte tagit med vädret i beräkningen när jag avfärdat det som något man kan göra söderut. Vi har ju haft lika varmt.
  Nu är det inte varmt längre och jag blir orolig att jag försuttit årets chanser.

  • Alicia Sivert

   21 juni, 2018 at 07:10 Svara

   Den kommer nog igen! Just nu känns det lite skönt med regnet som vräker ner över hamnen och ger min krasse nytt liv. Hoppas du får sol och badmöjlighet under midsommarhelgen!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.