mina Monthly Makers-bidrag: januari till juni, 2016

Nu är vi drygt halvvägs in i årets Monthly Makersutmaning, och innan jag börjar jobba med mitt bidrag på julis tema tänkte jag att vi kunde titta på vad jag hunnit skapa hittills i år!

Textile Rorschach tests by Alicia Sivertsson, 2016. monthly makers januari avtryck textiltryck symmetri symmetriskt textilt tryck linne rorschachtest broderi broderat brodera skapa skapande kreativitet creativity create bloggutmaning konst textilkonst hantverk handicraft craft deer orchid abstract pug mops hjort abstrakt orkidé
I januari/på tema avtryck tryckte jag Rorschachtest på tyg och förstärkte vad jag såg med broderi. Bland annat blev denna glada mops till! Sammanställningen hittar du här.

Death's dalecarlian horse, by Alicia Sivertsson 2016. dalahäst dala horse häst måla skelett hästskelett död döden diy monthly makers trä bloggutmaning utmaning blogg skapa skapande kreativitet
I februari/på tema trä målade jag en dalahäst. Sammanställningen hittar du här.

Lilla My i muminmammans syskrin, miniatyr. aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson mumin mumindalen mumintroll mumintrollet moomin sy miniature sewing kit lera lufttorkande miniatyr sykit sax stickning trådrulle tråd garn garnnystan nystan knitting knit sticka med tandpetare toothpicks toothpick knitting monthly makers 2016 mars miniatyr kreativitet skapande creativity kreativ create skapa muminhus tove jansson fan art fanart air drying clay
I mars/på tema miniatyr skulpterade jag Lilla My som sover i muminmammans syskrin. Sammanställningen hittar du här.

aliciasivert alicia sivert sivertsson vitkindad gås vitkindade gäss branta leucopsis kanadagås kanadagäss branta candadensis skillnad skillnader akvarell vattenfärg målning illustration aquarelle water color water colour watercolor watercolours bird birds geese canadian goose painting monthly makers 2016 april tema våren kreativitet skapande creativity create utmaning blogg bloggutmaning kreativ konst art paint måla
I april/på tema våren gjorde jag en illustration som visar skillnaden mellan två sorters gäss. Sammanställningen hittar du här.

aliciasivert alicia sivertsson sivert akvarell aquarelle vattenfärg watercolor water colour målning måla skapa skapande kreativitet monthly makers utmaning blogg bloggutmaning inspiration måleri självporträtt porträtt animation rörlig bild gif
I maj var jag värd för tema färg och gjorde ett animerat självporträtt i akvarell. Sammanställningen hittar du här.

aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson monthly makers växter juni tema 2016 skapa skapande kreativitet utmaning blogg bloggutmaning måla bläck växt blommor paint painting ink flowers flower create make art craft handicraft lavendel lavender
Och i juni/på tema växter målade jag bläckstudier av fem olika växter. Sammanställningen hittar du här.

När jag tittar på allt såhär i klump ser jag att det varit väldigt ont om färg i årets bidrag, vilket är märkligt eftersom jag annars gärna använder gott om sådan. Som tur är ska vi råda bot på saken till julis tema, som jag planerar göra i midnattsblått och guld! Stay tuned!

Se också:
+ Sammanställning över alla mina Monthly Makers-alster från år 2015.

Vi som driver Monthly Makers är Anna María, Annica, Beata, Beatrice, Elsa, Jessica, Mikaela, Ruth, Sandra, StinaWilda och jag. Häng på och skapa något utifrån månadens tema SAGA!

8 Comments
 • Jess

  23 juli, 2016 at 07:05 Svara

  Yay för halvårsrapport! Jag får nog avvika från övriga kommentatorer och säga att min favorit är mopsen, tyckte så mycket om kombinationen av tryck och broderi :)

  • Alicia Sivert

   26 juli, 2016 at 09:17 Svara

   Vad kul!! Älskar när det är olika för olika personer :) Och det var en jättebra ingång – jag ska helt klart utveckla tekniken :)

 • Helga

  15 juli, 2016 at 11:04 Svara

  Dalahästen är nog min favvo. Och självporträttet :)

  • Alicia Sivert

   18 juli, 2016 at 14:12 Svara

   Vad kul att du gillar självporträttet! Jag var inte alls så nöjd med det så jag blir himla glad när ni nämner det :)

 • Mikaela

  15 juli, 2016 at 10:33 Svara

  Åhh jag gillar allt så mycket! Dödshästen, Lilla My och akvarellporträttet är nog mina favoriter ändå!

 • Grahnslöjd

  15 juli, 2016 at 06:31 Svara

  Du gör alltid så fina saker!!! Av dessa är Lilla My min favorit, hur söt som helst!! Blir spännande att se vad du hittar på den här månaden:)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.