Monthly Makers april: tändstickor

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, inspirationsinlägg, inspiration, monthly makers, kreativ utmaning, blogg, skapa, skapande, tändstickor, tema, april
Tändstickor tändstickor tändstickor. Jag trodde först inte jag hade något gammalt alster att visa er i det månatliga inspirationsinlägget men så slog det mig:


En gång för fem år sen skapade jag med tändstickor. Miriam var på jakt efter en Ernst Kirchsteiger-ask med citat på baksidan men då de inte gick att köpa längre bestämde vi oss för att göra egna.

aliciasivert alicia sivertsson tändsticksaskar hunk robert pattinson twilight tändsticksaskshunk matches matchbox pyssel
Vi printade, klippte, limmade och lackade. Det blev inga med Ernst men desto fler med Jake Gyllenhaal.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, inspirationsinlägg, inspiration, monthly makers, kreativ utmaning, blogg, skapa, skapande, tändstickor, tema, april
Om en inte vill göra tändsticksaskhunkar tänker jag att temat är perfekt för att bygga miniatyrer i askarna, eller skulpturer med innehållet. Du kan använda dig av den rödbruna toppen eller bränna bort den, tolka Einar Nermans klassiska illustration till Solstickan eller bläddra bland gamla vackra tändsticksaskmotiv för inspiration, släppa hela grejen med askar och stickor och istället arbeta med eld, och för en extra kick besöka Tobaks- och tändsticksmuseet på Skansen. Elsa är månadens värd och har delat en massa bra inspiration i detta inlägg. När hon bloggat sitt bidrag den 25:e kan ni börja skicka in era egna!

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, inspirationsinlägg, inspiration, monthly makers, kreativ utmaning, blogg, skapa, skapande, tändstickor, tema, april, återbruk, baksida ram tavla
Själv tänkte jag (förutsatt att min plan fungerar) utgå ifrån den här: baksidan till en gammal tavelram mina grannar skulle köra till tippen, men vilken jag räddade varpå jag nästan omedelbart hade sönder glaset och härom veckan även själva ramen till. Kvarstår gör nu bara baksidan, en tunn skiva som dock är en perfekt grund för precis vilket kreativt projekt som helst. Åh vad jag älskar att ge saker nytt liv!

Här kan du läsa mer om vad Monthly Makers är för något. Vi som ligger bakom det hela är Jessica, Mikaela, SandraBeatrice, Jess, Anna María, Annica, Emelie, AgnesBeata, Elsa och så jag.

4 Comments
 • hedvig

  16 april, 2015 at 19:52 Svara

  åhh älskar monthly makers!! vilket kul tema med! tror det kan bli jättefint verkligen!

  • Alicia Sivert

   16 april, 2015 at 22:21 Svara

   Fan vad fett att du känner så! Och alltså så klurigt och roligt tema! :)

 • anna

  16 april, 2015 at 08:59 Svara

  Åh den idén är ju som upplagt för en hp-tribute eller feminist-pepp. Får man härma?

  • Alicia Sivert

   16 april, 2015 at 09:08 Svara

   Eh ja SJÄLVKLART med såna förebilder! :D:D:D

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.