Monthly Makers inspiration: inredning

Jag har tänkt ganska mycket på inredning den senaste tiden. Mer i formerna rensa, röja och hitta smartare lösningar än att skapa nytt kanske, men jag tycker ändå det här Monthly Makers-temat kommer lägligt. Det är som att en är lite extra mån om att boa och göra det hemtrevligt omkring sig om hösten. En söker sig inomhus igen, och då finns det ju anledning både att röja, städa, och att göra nytt.

Jag tror det är lätt att låsa sig vid att inredning måste ha med möbler och större snickeriinsatser att göra, men jag tänker tvärt om! Egentligen går det ju att tolka in det mesta som kan bo i ett hem på tema inredning. En skulptur likväl som en ommålad byrå, en tavla lika gärna som en snickrad bokhylla, dekoration gills lika gott som funktion. Idag ska vi ta en titt på några grejer jag skapat som platsar som inredning, men inte är möbler!

Ska vi börjar med det mjuka?


Jag har gjort mycket kuddar i mina dagar. Kuddar är ett fenomenalt sätt att skapa personlighet i ett hem och få användning av udda tyger. De kan varieras i oändlighet genom att skapas med lapptäckesteknik, stickas, färgas, virkas, tryckas eller broderas. Här ovan ser ni tre kuddar jag gjort: en broderad hyllning till Tofslan och Vifslan (se så liten Vifslan var förresten, bilden är två år gammal), Gryffindors emblem i korsstygn, samt en virkad dödsstjärna.


En annan nyckel till att blidka hösten tror jag är ljuskällor. Jag har gjort en muminlampa, tovat en hattifnattlampa och klätt om en lampskärm med en strumpbyxa.


Du kan också tänka i små detaljer. Jag har gjort en mobil med steglitser, en girlang med gyllene kvickar och Flitwicks flygande nycklar, samt målat om en dalahäst.


För den som redan har allt eller utmanar sig själv med liten budget är återbruk ett bra sätt att tolka temat. Vad kan du göra med det du redan har? Jag har t.ex. lagt mosaik på en trasig kruka och byggt ett smyckesfat av udda tallrikar, äggkoppar, en vas och en ljuslykta.


Och du som vill tolka temat rent konstnärligt – gör det! Gör en tavla eller väggbonad, måla av ditt hem eller några föremål i det. Jag har tecknat ett stilleben av loppisföremål och gjort en bonad inspirerad av duelleringsmattan i Harry Potter and the Chamber of Secrets.


Eller, om du har alla möjligheter och all tid i världen, gör en väggmålning! Såhär såg mitt flickrum ut, med Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band uppsmälld i snedtaket och Union Jack på sovrumsdörren.

Du är väl med och skapar?

Vi som driver Monthly Makers 2017 är Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, Johanna, Julia, Mikaela, Ruth, Stina, Wilda och jag. Mer av oss hittar du på Facebook, Instagram, Pinterest, webben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

8 Comments
 • Wilda

  21 september, 2017 at 12:31 Svara

  Åh älskar att du bjuder på ditt flickrum! <3 Och hjälp vad mycket inspiration. *översvämmad*

  • Alicia Sivert

   23 september, 2017 at 15:52 Svara

   Haha ja, Det Ohämmade Anglofilrummet <3 :P

  • Kristina

   27 september, 2017 at 20:26 Svara

   Inredning är så otroligt roligt bara de att man kan tänka utanför ramarna

  • Alicia Sivert

   15 oktober, 2017 at 18:00 Svara

   Eller hur! :)

 • Linnéa

  19 september, 2017 at 16:48 Svara

  Jag har påbörjat ett lite mindre projekt som jag antagligen inte hinner bli helt klar med, tur att man får lämna in halvklara projekt :)

  • Alicia Sivert

   23 september, 2017 at 15:51 Svara

   Verkligen! Men vad kul att få se vad det blir och sen när det är klart :D

 • Anki

  18 september, 2017 at 17:36 Svara

  Ja så mycket fint! Roligt tema men svårt när det är så brett också, eller lätt beror på hur man ser det! Jag håller på för fullt, en liten ledtråd på vad jag gör…ska fram med trälimmet nu bara ;)

  • Alicia Sivert

   23 september, 2017 at 15:51 Svara

   Vad spännande att du använder trälim, nu blir jag dubbelt nyfiken!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.