Monthly Makers inspiration: loppis

Monthly Makers februaritema är loppis och Stina är värd! Jag tänker att det är ett perfekt tillfälle för att jobba med återbruk.


Något som finns i överflöd på loppis är textilier och i stort sett alla mina tyger och garner har jag köpt begagnat. Gamla tryckta eller broderade dukar med blomsterbårder kombinerade med något modernt, motsägelsefullt eller lite makabert textinslag blir alltid bra. ”Är det inte skoskav så är det nageltrång” broderade jag i korsstygn på en lila linneduk förra våren.

broderi på kläder blommor aliciasivert
 Kläder är också roliga att pimpa! Förra vårvintern broderade jag blommor kring halsen på en loppisfyndad ylletröja.


Du kan också sy av loppistextilierna. Jag har gjort egna servetter.


Och kökshanddukar av en loppisfyndad duk med steg-för-steg-guide till hur du gör egna! Ett alternativ är att göra det motsatta och sy ett kuddfodral eller en väska av gamla blåvitrutiga handdukar med broderade monogram.


Jag har gjort en kjol av en gammal gardin.


Och en poncho av en yllefilt.


Ett av mina fiffigaste återbruksprojekt var att klä om en loppisfyndad lampskärm med en spetsstrumpbyxa! I inlägget beskriver jag steg för steg och arbetet gick på blott en timme fast jag var noggrann!

aliciasivert, alicia sivertsson, kakfat, trevåningsfat, trevåningskakfat, smycken, smyckesförvaring, mässing, glas, loppisfynd, remake, återbruk, diy, skapande, alster, superlim, three-floor cake plate, 3-floor, 3 tier folding cake stand, jewellry, do it yourself, levande verkstad, brass, glass, mässing, glas, tallrik, glastallrik, fat, kristall, äggkopp, vas, vase, jewellery display

Du kan limma ihop en massa loppisföremål och skapa ett kakfat eller en smyckesförvaring. Mitt består av en uppochnervänd grön glasvas, två fat, två äggkoppar i mässing och en liten ljuskopp i toppen. Superlim på det!


Har du några gamla leksaker hemma som du inte har någon användning för men heller inte har hjärta att slänga? Limma dem inuti en cognacskupa eller ett vinglas för att få fina snöglober. Steg-för-steg-beskrivning finns i mitt inlägg.


2012 målade jag Gryffindors emblem på en loppismugg, men du kan också dekorera en kruka eller tallrik. Mikaela är mästare på detta!


I februari 2015 hade vi faktiskt återbruk som tema med Monthly Makers. Då använde jag tyg och stommen till en lampskärm från loppis och ritade/sydde min egen muminlampa!

Andra roliga tolkningar av temat vore att rusta upp en loppismöbel, göra collage med bokmärken, köpa en gammal landskapstavla och måla monster bakom granarna, lägga mosaik eller illustrera ett loppisminne i något helt annat medium. Ännu mer inspiration hittar du i temats Pinterestboard!

Vet du vad du ska skapa?

Vi som driver Monthly Makers 2017 är Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, Johanna, Julia, Mikaela, Ruth, Stina, Wilda och jag.

Mer av oss hittar du på Facebook, Instagram, Pinterest, webben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

17 Comments
 • Jessica Andersdotter

  17 februari, 2017 at 13:45 Svara

  ÅH minns din poncho, tyckte den var så fin färg redan då <3 Shit vad länge jag läst din blogg ändå det känns knäppt!!! Så nostalgisk idag hahaha. MEN FINA GREJER!!!

 • Wilda

  12 februari, 2017 at 08:10 Svara

  Åh vilka helt underbara skapelser. Och alltså, ditt hår på ponchobilden <3 Så kul tema det här!

  • Alicia Sivert

   12 februari, 2017 at 10:59 Svara

   Aaaah kan sakna det illröda alltså!!! Den som ändå vore född sjöjungfru </3

 • Julia Glasberg

  10 februari, 2017 at 07:02 Svara

  Så coola grejer! Lampskärmen av strumpbyxor är ju bara för fyndig

  • Alicia Sivert

   11 februari, 2017 at 19:20 Svara

   Tack Julia! Är sjukt nöjd över den idén faktiskt! Så enkelt :)

 • Linnéa

  8 februari, 2017 at 18:52 Svara

  Gardinkjolen är helt underbar!!! Jag har fortfarande inte kommit på något projekt än, så vi får se om det blir något för min del.

  • Alicia Sivert

   11 februari, 2017 at 19:19 Svara

   Tack ska du ha :D Hoppas du får en snilleblixt!

 • Anki

  8 februari, 2017 at 18:28 Svara

  Du gör så mycket fint! Massor av härliga ideer!

  För mig gick det supersnabbt denna månad och jag är redan färdig med mitt bidrag (måste bara få upp det på bloggen också), såklart blev det virkat för min del :)

  • Alicia Sivert

   11 februari, 2017 at 19:19 Svara

   Åh tack snälla :D

   Men vad härligt med flow! Jag ska in och kolla direkt :)

 • Borgmästaren

  8 februari, 2017 at 13:01 Svara

  Härlig inspiration! Tröjan med broderade blommor är bara för underbar! För mig blir det hårdvara den här gången om min idé fungerar. Vi får väl se..

  • Alicia Sivert

   11 februari, 2017 at 19:18 Svara

   Tack ska du ha! Men så spännande! Jag försöker också låta bli att brodera men det är ju himla lockande..!

 • Grahnslöjd

  8 februari, 2017 at 11:40 Svara

  Fin inspiration! Gillar verkligen den gula kjolen!! Blev så sugen på att sy mig en vårkjol! Får kolla i tyggömmorna och hittar jag inget där vet jag ju var jag ska leta för second hand är absolut bästa och roligaste stället att hitta material på!

 • Malin

  8 februari, 2017 at 08:22 Svara

  Bli alltid så sugen på att brodera av din blogg. Fina grejer!

  • Alicia Sivert

   11 februari, 2017 at 19:17 Svara

   Det är så jag ämnar ta över världen med en väldig massa tråd! MOAHAHAHAHA!

 • Linda

  8 februari, 2017 at 07:10 Svara

  När jag såg temat tänkte jag direkt att mina broderade servetter kommer passa perfekt! Måste ta tag i dem, bröllopet närmar sig med stormsteg, så detta var en bra spark i baken att börjar med dem! Jag hinner nog göra ett par stycken i februari iaf. :D

  • Alicia Sivert

   11 februari, 2017 at 19:17 Svara

   Åh men ja, vad kul att du kan kombinera dem! Heja och lycka till! Så pepp på att se hur det blir :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.