Monthly Makers januari: papper

Så, januaritemat för Monthly Makers skaparutmaning 2015 är alltså papper. Ett otroligt brett tema med möjlighet till bild, text, skulptur och jag vet inte allt.

Jag tänkte att jag i anslutning till varje månadstema skulle blogga en liten återblick till något jag skapat förr och som kan knytas till detsamma. Dels för att revive:a några grejer jag glömt bort att jag gjort, dels för att visa hur en skulle kunna tolka temat på ett par olika sätt. Jag ska försöka välja lite äldre grejer så det inte bara blir en repris av makeriårssammanställningen.

Klicka på bilderna för att komma till respektive ursprungsinlägg.


2010 målade jag ett rådjurskid i akvarell och bläck, samt Tipp-Ex för fläckarna på ryggen. Hade ännu inte upptäckt akrylfärgen.


Och en fasan med steg-för-steg-beskrivning som faktiskt även utgjorde grund för broderiet på Andreas julklappsförklädesficka. Sådär fyra år senare. Det ni!

aliciasivert alicia sivertsson akvarell målning tom waits blue valentine painting
2011 målade jag min älskade Tom Waits i sepiatonad akvarell. Jag målade fortfarande fruktansvärt yttepyttelitet.

swiftly and deftly, aliciasivert, alicia sivertsson, collage, dagens nyheter, dn, aquarelle colour, aquarelle, aquarelle color, swan, ship, missile, sea, ocean, hav, sjö, skepp, båt, båtar, missil, missiler, akvarellfärg, målat, kollage
2012 gjorde jag massor av kollage. Inledde min skvätt- och rinnperiod (som lite avtagit på sistone men hoppeligen aldrig ska göra det helt – älskar rinn).

aliciasivert, alicia sivertsson, collage, sköna hem, drömhem och trädgård, dn, dagens nyheter, scrapbook, scrap book, charles bukowski, bukowski, unicorn, flower, flowers, stamp, stamps, postcard, horse, man, enhörning, blommor, blomma, frimärke, frimärken, häst, horn, vykort, brev, bitterkuk, bitterkuken, buck
Gjorde även ett kärlekskollage och läste Bukowski dygnet runt.

ingen är ensam, aliciasivert, alicia sivertsson, collage, scrapbook, scrap book, blood, blod, ensam, ensamhet, ingen är ensammare än jaget, kollage
Jag målade lite med mitt eget blod. Mvh rastlös med trasiga nagelband.

aliciasivert, alicia sivertsson, levande verkstad, 3d-collage, miljö, eld, banankartong, kartong, undergång, kor ladugård, svalor, träd, silkespapper, aluminiumfolie, frottage
Byggde ett norskt undergångslandskap i en banankartong.

i must look at you who fill me with a certain horror so vile the neighbours complain poor hidden lady I should fear her freedom, aliciasivert, alicia sivertsson, blackout poem, poem, macabre, morbid, love, black and white, poetry, poesi, överstrykningspoesi, makaber, svartvitt, sherlock holmes
Gjorde blackout poems – bland det roligaste jag vet.

aliciasivert, alicia sivertsson, self portrait, självporträtt, mars, acryl, akryl
Och i slutet av året målade jag mitt första egentliga självporträtt, för första gången i akryl, och för första gången på stooort papper. Gud vad livet var jobbigt här – men jag fick utlopp i och med den här målningen.

aliciasivert, alicia sivertsson, blackout poem, dikt
2013 fortsatte med fler blackout poems.

aliciasivert, alicia sivertsson, collage, Jean Becquerel, blackout, black and white, green eyes, forever young, evigt ung, den naturliga radioaktiviteten, svartvitt, gröna ögon
Och mer kollage.


Och så målade jag the Post War Dream (I) i akryl.

Med undantag för undergångslandskapet är det ganska platta alster, men tänk på att en även kan vika origami, göra papier-mâché, jobba i kartong, utgå från en bok eller lösa upp papperet i vatten till en massa som en blandar med tapetklister eller trälim och skulpterar med. Du kan ägna dig åt teckning, tryck, måleri, kollage, kalligrafi, göra visitkort eller elda upp ett ihopknöglat papper och ta vackra fotografier av hur kanterna svartnar och krullar sig. Papper är ett oändligt flexibelt material, och jag tror vi kommer ha mycket roligt med det den här månaden!

Glöm sen inte att lämna in era januaribidrag hos Emelie. Minns att en inte behöver delta varje månad utan bara när en har lust (vilket ni väl har nu?) – och att inget projekt är för litet. Må Dumbledores makerimagi vara med er!

16 Comments
 • Annie fotograferar i Kalifornien

  20 januari, 2015 at 03:39 Svara

  Jisses människa vad duktig du är!!

 • Helga

  13 januari, 2015 at 05:48 Svara

  Wooh peppen! Måste ta mig till Biltema och skaffa supplies. Men borde ju testa black out poems cirka snart!

  • Alicia Sivert

   13 januari, 2015 at 15:24 Svara

   Jaaaaaa!! Ta vilken gammal bok som helst – det blir fabulöst! Jag har använt mig av både Sherlock Holmes och Boken om Uppfinningar. Blir fantastiskt olika resultat ;)

 • Mikaela

  12 januari, 2015 at 21:51 Svara

  Alltså du gör så fantastiska saker! Älskade också den blackout poem med guldmannen! Och alla målningarna är otroliga!

 • Madde

  12 januari, 2015 at 18:52 Svara

  PS. Det är gouache du ska ha (täckande färg som är bra tillsammans med akvarellfärger) istf akryl.

  • Alicia Sivert

   13 januari, 2015 at 15:22 Svara

   Jag älskar akryl! Men har tänkt prova gouache vid något tillfälle. Får återkomma!

 • Thea

  12 januari, 2015 at 17:30 Svara

  OK älskar detta inlägget, aaah! och hallå varför har ingen berättat för mig om blackout poems?! finaste jag sett.

  • Alicia Sivert

   13 januari, 2015 at 15:22 Svara

   Men gudrun vad kul! Go go go! Och blackout poems är typ THE SHIT. Älskare. Älskar estetiken, poemen, att göra dem, att läsa dem, allt allt allt!

 • hille

  12 januari, 2015 at 13:57 Svara

  Du är bäst på att inspirera, helt klart!

 • Beatrice

  12 januari, 2015 at 10:08 Svara

  Alltså, nu blev jag pepp igen. Tappar det så fort jag får pressen på mig att nu måste jag göra något, men så läser jag inlägg från vår fantastiska grupp och bah YES! PEPP! NU KÖR VI! Så nu får jag väl börja göra något, hehe. Dock fick jag för mig att både måla en ram och brodera något helt nytt igår, så nu är jag halvvägs genom ett broderi och har en vit ram på anslagstavlan jag velat måla i två och ett halvt år. Se vad lite pepp kan göra ändå! (Nu ska jag bara börja med det där med pappret, men jag ska till IKEA först och köpa en packe med massa färger och sånt kul!)

  • Alicia Sivert

   12 januari, 2015 at 10:58 Svara

   Äsch, jag har inte heller börjat! Det måste få mogna. Gör av du har lust till så länge – med andra ord precis det du hållit på med :)

 • Jess

  12 januari, 2015 at 09:54 Svara

  Med Dumbledores makerimagi kan man inte annat än känna sig peppad på det här! Gillar verkligen dina blackout poems, särskilt den om den rostiga guldmannen.

  • Alicia Sivert

   12 januari, 2015 at 10:57 Svara

   Det är en av mina favoriter också! Väldigt kul teknik med slumpartat resultat men ändå ibland så himla perfekt.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.