Monthly Makers juli: rullgardin med stjärnrymd

Jag har haft mitt månadsbidrag klart i två veckor nu, men dragit mig för att publicera inlägget i hopp om att snilleblixtra fram en ny idé innan månadens slut. Men utan material i tio dagar försmäktade jag på ön Gotland, och har fått acceptera att mitt bidrag på tema rymden varken blev mer eller mindre än detta:

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, drapes, rullgardin, mörkläggningsgardin, rymd, rymden, stjärnor, stjärnhimmel, hål, slå hål, holes, stars, night sky, heavens, space, star, window blinds, window blind, monthly makers juli
Jag har haft en idé sen jag var liten, om en rullgardin med stjärnmotiv. Jag tänkte en svart tygrymd med miljoner små hål som glödande stjärnor.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, drapes, rullgardin, mörkläggningsgardin, rymd, rymden, stjärnor, stjärnhimmel, hål, slå hål, holes, stars, night sky, heavens, space, star, window blinds, window blind, monthly makers juli
Till Monthly Makers juliutmaning på tema rymden visste jag inte alls vad jag skulle göra. Det lutade mot ett broderi eller en akvarellmålning eftersom det var tillgängliga tekniker på semestern, men ingen av dem kändes inspirerande eller rätt. Helst hade jag velat jobba med en stor akrylmålning, citat från War of the Worlds eller någon gigantisk skulptur, men den här gången fattades möjligheterna.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, drapes, rullgardin, mörkläggningsgardin, rymd, rymden, stjärnor, stjärnhimmel, hål, slå hål, holes, stars, night sky, heavens, space, star, window blinds, window blind, monthly makers juli
Så kom jag av någon osökt anledning att tänka på stjärngardinen jag drömde om som liten. Nu är jag ju faktiskt stor nog att ha sönder min inredning bäst jag vill.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, drapes, rullgardin, mörkläggningsgardin, rymd, rymden, stjärnor, stjärnhimmel, hål, slå hål, holes, stars, night sky, heavens, space, star, window blinds, window blind, monthly makers juli
Jag hade velat använda en svart mörkläggningsgardin som bas, men jag försöker ju jobba med material som jag har hemma, och utgick därför från den vita som redan hänger i sovrummet. Med en vass lädernål och två stickor i storlek 3,5 respektive 5 slog jag massor av hål i duken, två kvällar före avresan.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, drapes, rullgardin, mörkläggningsgardin, rymd, rymden, stjärnor, stjärnhimmel, hål, slå hål, holes, stars, night sky, heavens, space, star, window blinds, window blind, monthly makers juli
I efterhand tänker jag att det hade varit bättre att hålla sig till nålen och hellre gjort fler än större hål. Det hela ser lite förfärligt ut.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, drapes, rullgardin, mörkläggningsgardin, rymd, rymden, stjärnor, stjärnhimmel, hål, slå hål, holes, stars, night sky, heavens, space, star, window blinds, window blind, monthly makers juli
Fast på samma gång härligt.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, drapes, rullgardin, mörkläggningsgardin, rymd, rymden, stjärnor, stjärnhimmel, hål, slå hål, holes, stars, night sky, heavens, space, star, window blinds, window blind, monthly makers juli
Lite påminner mig projektet om en slarvig blandning mellan Jessicas astrologiska lampskärmar och Wildas magiska draperi – fast så himla mycket sämre, haha.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, drapes, rullgardin, mörkläggningsgardin, rymd, rymden, stjärnor, stjärnhimmel, hål, slå hål, holes, stars, night sky, heavens, space, star, window blinds, window blind, monthly makers juli
Jag känner nog mest att jag förstört vår rullgardin, även om jag hade ganska roligt under tiden.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, drapes, rullgardin, mörkläggningsgardin, rymd, rymden, stjärnor, stjärnhimmel, hål, slå hål, holes, stars, night sky, heavens, space, star, window blinds, window blind, monthly makers juli
Nu sover vi i alla fall under en glittrande stjärnhimmel (vilket vi i och för sig alltid gjort, fastän det varit tak, vind och moln emellan).

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, drapes, rullgardin, mörkläggningsgardin, rymd, rymden, stjärnor, stjärnhimmel, hål, slå hål, holes, stars, night sky, heavens, space, star, window blinds, window blind, monthly makers juli
Imorgon, den 25:e juli, bloggar Jess sitt rymdbidrag och i hennes kommentarsfält kan ni länka era egna alster. Mer om Monthly Makers kan ni läsa här.

19 Comments
 • My - Project amateurism

  26 juli, 2015 at 15:54 Svara

  Håller med kommentarerna ovan, jag gillart! OCH tycker det är befriande ändå att du publicerar något du inte är helt nöjd med. Jag har som mål att publicera både saker jag är nöjd med och mindre nöjd med, men det är inte alltid så lätt när en oftast har stora tankar och idéer i uppstarten av ett projekt som sen kan vara lite svåra att nå upp till :) /My

  • Alicia Sivert

   5 augusti, 2015 at 12:38 Svara

   Det är ett superbra mål! Jag har också jobbat mycket med det under det senaste kanske ett och ett halvt året, och i synnerhet sen vi började med Monthly Makers. Har fått en mycket bättre förståelse för min skaparprocess, vad som gör mig missnöjd och vad jag behöver för att lyckas. Det är guld värt även om det gör ont ibland att blotta sina misstag :P

 • Sia

  26 juli, 2015 at 08:08 Svara

  Vilket Mys! Du lider av en släng skaparångest, bara. Jag vet hur ambivalent man kan vara ibland men det brukar gå över. Snart kommer du att älska din natthimmel.

  • Alicia Sivert

   5 augusti, 2015 at 12:36 Svara

   Njaä nä, det tror jag inte. Har ganska bra koll på mina känslor kring mitt skapande och varför jag blir missnöjd med vissa grejer. En del alster kan absolut behöva växa till sig men då brukar jag känna det ganska tidigt. Det här var bara ett halvhjärtat projekt, fel sak i fel tid i fel forum, och därför känner jag mig missnöjd. Men det är okej! Jag målade den i alla fall inte orange :P

 • Sandra

  26 juli, 2015 at 05:18 Svara

  Tyckte att den blev väldigt fin, Alicia. Hoppas att du kan vänja dig och börjar se på den som en riktig stjärnhimmel snart. Låter nämligen magiskt att få rulla ner den varje kväll!

  • Alicia Sivert

   5 augusti, 2015 at 12:35 Svara

   Tack Sandra! Ja, det känns okej att ha, lite tråkigt som bidrag, men i augusti kör vi fullt ut! :)

 • Mikaela

  25 juli, 2015 at 09:16 Svara

  Det viktigaste är väl att man har roligt ändå och att sticka hål på en rullgardin låter onekligen kul ;) Jag tycker resultatet blev mysigt också, vem vill inte sova under en stjärnhimmel?

  • Alicia Sivert

   25 juli, 2015 at 18:29 Svara

   Ja, det är väl det på sätt och vis! Men i augusti ska jag göra nåt vrakprojekt istället! :)

 • Anonym

  25 juli, 2015 at 06:19 Svara

  Nä, fasen! Det blev ju jättefin effekt! Och konst betraktas väl oftast bäst på avstånd?

  • Alicia Sivert

   25 juli, 2015 at 07:45 Svara

   Haha, jag och Monet!

   KUL att se dig vid liv förresten!!!!!!!!!!!!! :):):)

 • Beatrice

  25 juli, 2015 at 04:04 Svara

  Tycker det blev superbra ju! Att du ens kommit på detta liksom? Sen att det säkert finns en del du hade velat göra bättre, men är det inte alltid så? Det går ju trots allt att köpa en svart och göra om det! Kan tänka mig att det skulle bli snyggt att bleka "galaxer" också, i samband med? Det var det jag fick upp i huvudet i alla fall, haha.
  Men tycker i alla fall att det här blev riktigt, riktigt snyggt!

  • Alicia Sivert

   25 juli, 2015 at 07:44 Svara

   Jo, ja du har rätt! Jag tror problemet här är att det känns för DIY:igt för mig. Mina senaste bidrag har varit mer crafty än konstnärliga och det går ju bra men jag har svårt att vara helt tillfreds med det. Ska tänka på det och göra nåt svinartsy till augusti ;)
   Galaxer på svart botten hade varit fint men i så fall konsulterar jag Jessica! Hon är mästare på rymden. Jag ska nog hålla mig till mina domedagstolkningar i framtiden :P

 • Form&Känsla

  24 juli, 2015 at 19:55 Svara

  Vad lustigt, vi har nästan precis samma idé, hoppas det inte gör något! Men jag gjorde "min" stjärnhimmel på en lampskärm.

  • Alicia Sivert

   25 juli, 2015 at 07:42 Svara

   Intressant hur många som använder sig av ljus till temat! Undrar om det är Jessica som satt igång undermedvetna processer hos oss allihop :P Din lampa är i vilket fall hejdlöst fin! Kul med stjärnbilderna :)

 • Silje

  24 juli, 2015 at 18:46 Svara

  For et nydelig resultat, Alicia! Virkelig en interessant og herlig tolkning av månedens tema! Denne måneden har gått i ett for min del, så jeg får heller komme sterkere tilbake i august :)

 • Louie

  24 juli, 2015 at 17:19 Svara

  Synd att du inte blev nöjd, jag tyckte det blev bra! :)
  Påminner mig om en rullgardin som min kusin hade när vi var mindre, den hade massor av stjärnor som lyste under natten. Det var dock tryckt i fabrik men jag började tänka på den när jag såg ditt bidrag :)

  • Alicia Sivert

   25 juli, 2015 at 07:40 Svara

   Ååh, fint! Var det glow-in-the-dark-färg då eller? En skulle nog kunna ha kul med sån!

  • Louie

   25 juli, 2015 at 07:50 Svara

   Ja det var det nog :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.