Monthly Makers juni: mönster

Monthly Makers juni-tema blev mönster, föreslaget och framröstat av er! HUR TÄNKTE NI DÅ??? Nej, jag skojar. Men hur svårt är inte tema mönster? Å andra sidan – hur enkelt skulle det inte kunna vara? Mönster är, precis som majs tema magi, ett inspirationsord och kan därmed tolkas på ca ettusenmiljarder sätt. Skillnaden mellan magi och mönster för mig är att det senare ordet inte inspirerar mig – jag känner mig helt blank och lite förvirrad inför månadens uppdrag. Men det ska vi väl kunna råda bot på tillsammans?

Jag brukar starta månadens utmaning ihop med en sammanställning av alster jag tidigare gjort på temat. Vanligtvis får ni dem i kronologisk ordning, men eftersom det här inlägget handlar mer om att tolka det lite luddiga ordet har jag också sorterat verken efter teknik snarare än årtal. Hoppas det blir mindre rörigt än det känns i mitt huvud just nu.

Klicka på bilderna för att komma till respektive inlägg.

HUR kan jag tolka tema mönster? Jo jag kan:

aliciasivert, alicia sivertsson, levande verkstad, textile, fabric, pyssel, konst, handarbete, hantverk, skapa, textil, applikation, tygapplikation, kanin, hubert, tekopp, alice i underlandet, alice in wonderland, cup, mug, tea, rabbit, bunny, tygapplikation, broderi, embroidery, stitch, needlework
Använda mönstrade tyger och göra applikationsbroderi för hand eller på maskin – precis som jag gjorde förra månaden.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, alla hjärtans dag, valentine's day, kort, collage, skapa, alster och makeri, kärlek, tvåsamhet, satir, sarkasm, tjur, bull, älskling torkar du upp efter mig om jag spyr?
Göra collage i mönstrat papper.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, bunny, rabbit, kanin, kaniner, bunnies, rabbits, easter, påsk, skapa, skapande, makeri, alster, konst och kreativitet, hantverk, diy, craft, create, sömnad, sy, sew, sewing, applikation, kudde, soffkudde, kuddar, soffkuddar, kuddöverdrag, cushions, pillows, pillow, cushion
Eller använda flera bitar omönstrade tyger/papper för att skapa ett mönster.

aliciasivert, alicia sivertsson, self portrait, självporträtt, mars, acryl, akryl, portrait, porträtt, tre kvinnor, three women, honky tonk women, hippie, peace, paint, sixties, 60's, sextiotal, 60-tal
Rita eller måla mönster.

aliciasivert, alicia sivertsson, alster och makeri, sy, sömnad, kjol, blommig, tyg, second hand, diy, gör det själv, skapa, handarbete, sew, sewing, skirt, flowers, sypeppen
Sy i mönstrade tyger eller efter ett mönster.

aliciasivert, alicia sivertsson, knitting, knit, handicraft, handcraft, yellow, mustard, yarn, flower, skicka, skickning, rundstickor, garn, senapsgul, alpacka, alpacca, clubmasters, ray ban, glasses, basker, hat, beret, basque
Sticka efter ett mönster.


Sticka ett mönster.

Dumbledoreprojekt 1.2, aliciasivert, alicia sivertsson, handicraft, craft, crochet, granny square, granny squares, mormorsrutor, virka, virkning, dumbledorefilt
Virka mönster.


Eller virka efter ett mönster.

aliciasivert, alicia sivertsson, embroidery, cross-stitch, embroidery, handicraft, handcraft, create, needle, yarn, sew, sewing, stitch, needlework, korsstygn, korsstygnsbroderi, broderi, handarbete, pyssel, the rolling stones, lips and tounge, cushion, kudde, pillow, kuddar, pillow, rock'n'roll, rock
Brodera efter ett mönster.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, broderi, embroidery, needlework, cross stitch, korsstygn, x-stitch, döden döden döden, death, blommor, flowers, second hand, återbruk, remake, redo, loppis, begagnat, tygkasse, sy, sew, sömnad, djävulen
Brodera på ett mönstrat tyg.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, harry potter, needlework, cross stitch, embroidery, pattern, diy, broderi, korsstygn, korsstygnsbroderi, korsstygnsmönster, mönster, broderimönster, gryffindoremblem, gryffindoremblemet, emblem, emblemet, hantverk, handarbete, fan art, gryffindor

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, fittjävul, korsstygnsmönster, korsstygn, broderi, mönster, hårdrock mot rasism
Skapa ett stick/virk/broderimönster!

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, broderi, embroidery, needlework, hoopart, hoop art, garn, återbruk, remake, sugar skull, batman, kurbits, sy, sew, stygn, mexico, mexiko, mexikansk dödskalle, skull, el caballero oscuro, the dark knight
Eller helt enkelt brodera mönster.

aliciasivert, alicia sivertsson, levande verkstad, textile, fabric, print, pyssel, konst, handarbete, hantverk, skapa, textil, tygtryck, tryck, tyg, potatistryck, potatis
Göra mönster med stämplar och schabloner.

Och så vidare. Det verkar luta åt en textil tolkning från mitt håll, men du kan såklart också måla mönster på en gammal stol, klistra mönster på en byrå, tälja mönster i en träbit eller raka mönster i kattens päls.

Hur tänker ni kring mönster? Pepp eller depp?

Läs mer om Monthly Makers här.

20 Comments
 • Susanne Johansson

  18 juni, 2015 at 20:26 Svara

  Denna månadens tema passar mig perfekt. Jag är mönster tokig. Vilken mönsterform jag menar tänker jag inte avslöja från den 25:e.

  • Alicia Sivert

   18 juni, 2015 at 21:24 Svara

   Åh, det låter ju fantastiskt! Ser fram emot vad du kokar ihop :)

 • Sia

  16 juni, 2015 at 21:19 Svara

  Mönstermästare! Och de färgstarka kvinnorna som du målat är så häftiga. De lyser av kraft.

  • Alicia Sivert

   18 juni, 2015 at 09:01 Svara

   Tack snälla! De är min akilleshäl alltså. Undrar om de någonsin kommer bli klara…

 • Jessica

  16 juni, 2015 at 10:38 Svara

  Som vanligt så är du det mest inspirerande som finns i hela världen. Allt detta är så BRA och jag förstår liksom inte hur du kan vara avigt inställd till mönster när du har såhär mycket bra på temat du redan skapat? MEN jag förstår ju också, det är så himla stort och svårt. ACK. Nåja, mycket välkomponerat inspirationsinlägg!!

  • Alicia Sivert

   18 juni, 2015 at 09:00 Svara

   Så himla bra och konstigt att du tycker det när jag känner att det här är mitt mest förvirrade inspirationsinlägg ever! Men jag tror jag är klar med mitt bidrag nu så det får bli vad det blev :) Tack för all pepp jämt, du är världsbäst!

 • Anna María

  15 juni, 2015 at 12:52 Svara

  Jag har både peppad och lite rädd (?) för månadens tema. Det är ju så. himla. stort. Dessutom kommer jag vara på resande fot största delen av tiden. Hej och hå, det kommer bli intressant att se vad jag lyckas få ihop.

  • Alicia Sivert

   15 juni, 2015 at 13:06 Svara

   Ja! Där har vi nog ett problem som kommer drabba många de närmaste månaderna: semestertider. Är själv lite förvirrad över hur jag ska få ihop något innan jag reser till fjälls – men varför inte en utmaning i utmaningen i utmaningen? Haha :/ Ska bli härligt att se alla mönsteralster i alla fall pga mönster <3

 • Vajb

  14 juni, 2015 at 22:02 Svara

  Vilket otroligt inspirerande inlägg! :D

  • Alicia Sivert

   15 juni, 2015 at 11:43 Svara

   Vad glad jag är att du tycker det! Känner mig själv så förvirrad och spretig när det gäller det här temat så jag visste inte ens om jag kunde få ihop något inspirationsinlägg. Men det glädjer mig därför dubbelt upp om det gör dig den minsta nytta :)

 • Jess

  14 juni, 2015 at 09:55 Svara

  Känner mig mest pepp, men håller med om att det är svårt för det finns ju miljarder sätt att tolka det på. Har insett att jag inte kommer vara hemma mer än en dag under den här perioden, blir spännande att se vad jag lyckas åstadkomma utan mina vanliga grejer. Känns ändå kul, blir en utmaning det också!

  • Alicia Sivert

   15 juni, 2015 at 11:42 Svara

   Oj, bra utmaning! Jag ska också iväg på semester nästa vecka utan internet och skaparmaterial så jag får se till att bli klar innan dess. Men jag håller på med en grej som skulle kunna tolkas in i temat pga mönstrat tyg så det blir nog den!

 • Helga

  14 juni, 2015 at 09:12 Svara

  Hahaha raka mönster i kattens päls?? ;)

 • Katarina

  13 juni, 2015 at 14:40 Svara

  Depp. Liksom för stort för att peppa mig i någon särskilld riktning. Känns som jag kan skapa vad som och i efterhand bergsäkert koppla det till någon aspekt av mönster.

  • Alicia Sivert

   15 juni, 2015 at 11:41 Svara

   EXAKT SÅ känner jag också! Men det kanske inte är någonting så dåligt – om det innebär att en kan avlägga lite tid för nåt projekt en ändå hade lust att göra? Det kommer nog bli nån sån nödlösning för mig i alla fall.

  • Katarina

   16 juni, 2015 at 11:09 Svara

   Haha, jag kom precis att tänka på det när jag såg det senaste peppinlägget på fb, att jag kan göra det jag känner för och sedan koppla ihop det. Och då kom jag på att jag skulle se om du hade svarat något här. Så denna månad blir det luststyrda (mönster)projekt :-D

  • Alicia Sivert

   18 juni, 2015 at 09:02 Svara

   Precis så ska en se på det :)

 • Mikaela Johansson

  13 juni, 2015 at 14:16 Svara

  MEGAPEPP! Mönster är ju ett så gigantiskt spektrum med tusen valmöjligheter så jag förstår ditt dilemma helt och fullt, men tänk så många fina mönster det finns! Chevron, vågmönster, prickigt, paisley – till och med abstrakta mönster som kan te sig helt osammanhängande i ett sammanhang kan bli förträffligt i ett annat.

  • Alicia Sivert

   15 juni, 2015 at 11:40 Svara

   Haha ja, du har rätt – jag älskar mönster i sig! Svårt att bli inspirerad av ordet bara men kan få ihop tusen ting som går att tolka in i temat. Det ger sig nog! Kul att du är laddad :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.