Monthly Makers maj: animerad akvarellmålning på tema färg

Kommentera detta inlägg med en länk till ditt eget bidrag för att vara med i Monthly Makers majtema färg! Se mer info nedan.

aliciasivert alicia sivertsson sivert akvarell aquarelle vattenfärg watercolor water colour målning måla skapa skapande kreativitet monthly makers utmaning blogg bloggutmaning inspiration måleri självporträtt porträtt animation rörlig bild gif
Det senaste halvåret har jag varit väldigt sugen på att lära mig växtfärga tyg och tänkt att det ska jag göra på färgtemat! Men när maj nu infann sig med knopp och fågelsång hade jag inte alls lust att koka lökskal och avokadokärnor, utan såg bara rinnande, flytande, flammande målarfärg framför mig. Jag hade ingen riktig styrning mot vare sig motiv eller färgskala och blev lite stressad när tiden tickade iväg, men så lyckades jag med det omöjliga – att inspirera mig själv. Härom vecken la jag nämligen ihop tre målningar jag gjort av samma motiv till en gif, och det blev så bra att jag genast ville göra ett mer strukturerat och genomtänkt försök. Struktur är ju inte alls min grej egentligen, så projektet blev ganska tidskrävande och krångligt, men jag tycker verkligen att det är kul att jag kan använda Monthly Makers för att utforska helt nya tekniker och arbetssätt, och ser det som en bitterljuv chans att med jämna mellanrum utmana mig själv lite.

aliciasivert alicia sivertsson sivert akvarell aquarelle vattenfärg watercolor water colour målning måla skapa skapande kreativitet monthly makers utmaning blogg bloggutmaning inspiration måleri självporträtt porträtt animation rörlig bild

aliciasivert alicia sivertsson sivert akvarell aquarelle vattenfärg watercolor water colour målning måla skapa skapande kreativitet monthly makers utmaning blogg bloggutmaning inspiration måleri självporträtt porträtt animation rörlig bild
Så jag började med att måla ett självporträtt. Ingen hiskeligt stor personlig utmaning där, förutom det faktum att det alltid är svårt och en aning traumatiskt att arbeta med sig själv som modell.

aliciasivert alicia sivertsson sivert akvarell aquarelle vattenfärg watercolor water colour målning måla skapa skapande kreativitet monthly makers utmaning blogg bloggutmaning inspiration måleri självporträtt porträtt animation rörlig bild
Sen kalkerade jag av själva ansiktsformen på smörgåspapper, klippte ut det som en mall och använde den på flera andra papper för att måla hår runt. Därefter scannade jag in alla bilderna, la ihop dem med ansiktet i olika lager i Photoshop och sparade som gif.

aliciasivert alicia sivertsson sivert akvarell aquarelle vattenfärg watercolor water colour målning måla skapa skapande kreativitet monthly makers utmaning blogg bloggutmaning inspiration måleri självporträtt porträtt animation rörlig bild gif
Efter mycket svordomar och skrotade frisyrer blev det en animation. Jag ville att det skulle se ut som att det blåste i håret, men insåg först i efterhand att jag i så fall hade behövt låta det svepa över ansiktet, inte bara runt. Tiden satte stopp den här gången, och som ett första försök får det duga, men jag är sugen på att arbeta vidare med den här tekniken. När jag inte svor och knölade ihop papper hade jag riktigt kul, och det är en otrolig känsla att se en målning få liv!

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I maj är temat färg och jag är värd. Kommentera detta inlägg med länk till ditt eget bidrag, senast den 28/5 för att vara del av sammanställningen! Genom att göra det godkänner du att vi återpublicerar din bild i relevanta sammanhang i våra bloggar och mediekanaler – självklart med hänvisning till ditt eget inlägg.

Vi som driver Monthly Makers är Anna María, Annica, Beata, Beatrice, Elsa, Jessica, Mikaela, Ruth, Sandra, StinaWilda och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

144 Comments

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.