Monthly Makers maj: broderade Harry Potter-citat på tema magi

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, monthly makers, magi, harry potter, måne, moon, magic, creativity, kreativitet, skapa, skapande, konst, textil, broderi, applikation, textile, embroidery, citat, quote, craft, horace slughorn, professor, armchair, fåtölj, snigelhorn, merlin's beard no need to disfigure me albus
När Monthly Makers majtema blev det fulländade inspirationsordet magi ville jag såklart skapa något så häpnadsväckande briljant att det sopade banan med alla mina tidigare Harry Potter-alster. Jag har haft ganska höga prestationskrav på mig själv genom hela den här utmaningen men i maj värre än någonsin. Magi är ju min grej, magi är lite av min bloggs signum. Men att under en månads tid överträffa verk jag lagt ner uppemot 100 arbetstimmar på per styck (syftar nu främst på de broderade kuddarna, men även Weasleytröjan tog ju sin tid) är inte genomförbart. Då måste jag istället vara listig – fyndig, och hitta på något som är mindre tidskrävande men mer briljant.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, monthly makers, magi, harry potter, måne, moon, magic, creativity, kreativitet, skapa, skapande, konst, textil, broderi, applikation, textile, embroidery, citat, quote, craft, ron weasley, it's beautiful isn't it the moon, måne
Vad ska jag säga? Jag hade aldrig valts till Slytherin. List är inte min främsta egenskap – det är ett lejons mod och… ja vadå? Passion kanske? Den där passionerade nördigheten som läcker genom varje por i min kropp och gör sig påmind – ständigt och i alla situationer – för den som vet vad hen ska leta efter. Den som får mig att känna tillit till människor jag aldrig förut mött för att de har på sig en randig halsduk, den som gör att jag hamnar i vilda diskussioner med främlingar på tunnelbanan och vid biljettinsläppet på jobbet, tar upp stickningen ur väskan trots lång kö för att visa tjejen i kassan som har the Deathly Hallows tatuerad på underarmen att jag stickar på en Weasleytröja. Det är som att vi alla delar en hemlighet. ”I’ll show you mine if you show me yours”. Jag är tacksam Harry Potter-serien så mycket magi i min vardag.

Jag kom inte på den fyndigaste tolkningen av Monthly Malers-temat magi, jag la inte ner all min tid eller energi och många av dem som ser mitt bidrag kommer inte begripa sig på det, men ni som vet – ni vet.

ron weasley, it's beautiful isn't it the moon, måne, aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, monthly makers, magi, harry potter, måne, moon, magic, creativity, kreativitet, skapa, skapande, konst, textil, broderi, applikation, textile, embroidery, citat, quote, craft, horace slughorn, professor, armchair, fåtölj, snigelhorn, merlin's beard no need to disfigure me albus

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, monthly makers, magi, harry potter, måne, moon, magic, creativity, kreativitet, skapa, skapande, konst, textil, broderi, applikation, textile, embroidery, citat, quote, craft, horace slughorn, professor, armchair, fåtölj, snigelhorn, merlin's beard no need to disfigure me albus

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, monthly makers, magi, harry potter, måne, moon, magic, creativity, kreativitet, skapa, skapande, konst, textil, broderi, applikation, textile, embroidery, citat, quote, craft, horace slughorn, professor, armchair, fåtölj, snigelhorn, merlin's beard no need to disfigure me albus

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, monthly makers, magi, harry potter, måne, moon, magic, creativity, kreativitet, skapa, skapande, konst, textil, broderi, applikation, textile, embroidery, citat, quote, craft, horace slughorn, professor, armchair, fåtölj, snigelhorn, merlin's beard no need to disfigure me albus

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, monthly makers, magi, harry potter, måne, moon, magic, creativity, kreativitet, skapa, skapande, konst, textil, broderi, applikation, textile, embroidery, citat, quote, craft, horace slughorn, professor, armchair, fåtölj, snigelhorn, merlin's beard no need to disfigure me albus
Om magi är min bloggs ena signum, så är väl broderi det andra. Som ni ser har jag arbetat i en välkänd teknik – men i ett något annorlunda utförande. Citaten är handbroderade men applikationerna är fastsatta och dekorerade på vanlig symaskin. En rolig men mycket svårare och mer tidskrävande procedur än jag hade gissat.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, monthly makers, magi, harry potter, måne, moon, magic, creativity, kreativitet, skapa, skapande, konst, textil, broderi, applikation, textile, embroidery, citat, quote, craft, ron weasley, it's beautiful isn't it the moon, måne

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, monthly makers, magi, harry potter, måne, moon, magic, creativity, kreativitet, skapa, skapande, konst, textil, broderi, applikation, textile, embroidery, citat, quote, craft, ron weasley, it's beautiful isn't it the moon, måne
Till månen har jag använt ett glansigt silvertyg som är absolut omöjligt att återge på bild, samt en silvrig tyll som blev över när min mamma sydde en sjöjungfrumaskeraddräkt åt mig på 90-talet. Länge har jag sparat stuvarna och det känns fint att de kom till användning en dag.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, monthly makers, magi, harry potter, måne, moon, magic, creativity, kreativitet, skapa, skapande, konst, textil, broderi, applikation, textile, embroidery, citat, quote, craft, ron weasley, it's beautiful isn't it the moon, måne
Här lekte jag bara loss med symaskinen och körde snabbt och så snävt jag kunde. Ett inte helt petnoga arbete om en säger så, och kanske inte 100% lyckat men mycket lärde jag mig under tiden och kul hade jag.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, monthly makers, magi, harry potter, måne, moon, magic, creativity, kreativitet, skapa, skapande, konst, textil, broderi, applikation, textile, embroidery, citat, quote, craft, ron weasley, it's beautiful isn't it the moon, måne

Jag har varit lite kluven till huruvida jag alls ska förklara broderierna eller låta nördigheten förbli sublim, men eftersom Monthly Makers är ett kollektivt projekt känns det tråkigt och missunnsamt att inte involvera dem som inte är lika besatta av Harry Potter som somliga av oss andra.

bild via HARRY POTTER WIKI

Merlin’s beard! No need to disfigure me, Albus!” är vad Horace Slughorn utropar när Albus Dumbledore sticker trollstaven i en skum fåtölj i ett ödelagt mugglarhus i början av The Half-Blood Prince. Fåtöljen är i själva verket professor Slughorn, förklädd för att vilseleda dödsätare.


It’s beautiful, isn’t it? The moon…” säger Ron när han, skyhög på Romilda Vanes kärlekspotion, beundrar himlakropparna från ett fönster i Gryffindortornet. En av mina favoritscener ever.


Jag hade planerat hinna med fler citat, och det faktum att jag inte gjorde det får mitt bidrag att kännas så himla futtigt. Men om inspirationen håller i sig kan det här tänkas bli en miniserie. Jag återkommer!

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, monthly makers, magi, harry potter, måne, moon, magic, creativity, kreativitet, skapa, skapande, konst, textil, broderi, applikation, textile, embroidery, citat, quote, craft, ron weasley, it's beautiful isn't it the moon, måne, horace slughorn, professor, armchair, fåtölj, snigelhorn, merlin's beard no need to disfigure me albus
Värd för maj månad är Jessica, imorgon kan ni börja länka in era bidrag till henne. Mer om Monthly Makers kan ni läsa här.

30 Comments
 • Josefine

  10 juni, 2015 at 22:25 Svara

  men åh vad fina de var! superbra ideér ju! har varit lite sugen på att brodera något ett tag nu, och nu blev jag ännu mer inspirerad :)

  • Alicia Sivert

   11 juni, 2015 at 15:03 Svara

   Tack ska du ha! Och vad kul :D Kör kör kör säger jag, broderi är det bästa!

 • anne

  27 maj, 2015 at 15:58 Svara

  perfekta!

 • Emilia

  25 maj, 2015 at 19:06 Svara

  Men vid Merlins skägg jag ÄLSKAR dessa så himla mycket. Hade kunnat ha både hängandes på väggen. Får ett orimligt sug att maraton titta på filmerna och ligga hela sommarn i gräset och läsa om böckerna. Du är så fantastiskt kreativ och begåvad!

  • Alicia Sivert

   28 maj, 2015 at 07:41 Svara

   FAN VAD BRA! :D Tack ska du ha så oändligt mycket!

 • Borgmästaren

  25 maj, 2015 at 12:53 Svara

  Tycker de blev superfina! Gillar särskilt månen. Kul att de passade ihop så bra i färgerna men det var ju förstås planerat och inte slump. Tror det kan bli mycket bra med hel serie, men tills vidare tycker jag du ska känna dig nöjd med två. Kan ju vara kul idé att plocka upp i framtiden under de där långa vinterkvällarna framför tv:n…

  • Alicia Sivert

   28 maj, 2015 at 07:41 Svara

   Alltså, när jag tänker på det är det faktiskt slump! Det är väldigt individuella verk, om än till samma utmaning/tema. Men bara roligt att de passar ihop också :)
   Och JA, det har du i sanning rätt i! Plötsligt längtar jag lite lite grann till mörka höstkvällar i soffan…

 • Anna María

  25 maj, 2015 at 09:26 Svara

  Jättefint jobb! Gillar verkligen hur du har gått loss och inte varit på petnoga på måncitatet. Gillar verkligen ruffheten i det.Fint!

  • Alicia Sivert

   28 maj, 2015 at 07:39 Svara

   Kul! Det var svinroligt att sy faktiskt. Ska utveckla tekniken mer, det är ett som är säkert!

 • Jessica

  25 maj, 2015 at 08:12 Svara

  Alltså jag tycker inte alls att du ska tycka att det känns futtigt – det är makalöst, Alicia! Så himla fina och perfekta och roliga. <3 Älskar att de fångat den humoristiska sidan av hela världen!!! Och så himla utförligt och välskrivet inlägg också. Älskar allt!

  • Alicia Sivert

   28 maj, 2015 at 07:38 Svara

   Alltså, jag tänkte nog inte på det när jag gjorde dem – att de "fångade det humoristiska". Nu när jag tittar på vilka citat jag samlat för fler broderier inser jag att det är precis så och det känns NICE! Älskar den där bubblande känslan i magen när en ser en randig fåtölj och börjar skratta. Detta blev rätt bra ändå!

   Och TACK käraste du!!!!!

 • Katarina

  25 maj, 2015 at 08:01 Svara

  Kul tekniker, gillar estetiken även om jag inte förstår själva grejen. Får kolla dina filmklipp sen, bra att du la upp dem mao :-)

 • Sandra

  25 maj, 2015 at 06:08 Svara

  Alltså, det här! Så himla fint och jag älskar att både du och Jessica har kört vidare på ett tema och bara utvecklar er samling. Så fint!

  • Alicia Sivert

   28 maj, 2015 at 07:36 Svara

   Serier <3 Älskar när verk får större mening i samhörighet med andra!

 • Mikaela

  24 maj, 2015 at 19:47 Svara

  Åååh jag kan inte bestämma mig för vilken jag gillar bäst? Båda är helt fenomenala på sitt sätt! Som någon kommenterade på facebook-sidan så fick fåtöljen mig också att skratta, underbar! Gillar också kombinationen av maskinsytt och broderi!

  • Alicia Sivert

   28 maj, 2015 at 07:35 Svara

   Det var en kul kombo! Svårare än jag trott men snabbare än för hand ändå när en vill jobba stort. Ska utveckla den!
   Och jag blir så glad åt alla som säger att de skrattade när de såg fåtöljen. EXAKT den känslan ville jag att ni skulle få! :)

 • Matilda

  24 maj, 2015 at 19:15 Svara

  Asså, wow. Jag älskar det, så enkelt är det. Jag blir så imponerad av dig varje gång jag kikar in här!

 • Erica Bessant

  24 maj, 2015 at 11:54 Svara

  Månapplicationen är ju sagolikt fin! Och tygvalet i fotöljen är ju på pricken som jag föreställer mig Slughorn som fotölj i böckerna! Magiskt och verkligen härligt nördigt, som sig bör.

  • Alicia Sivert

   28 maj, 2015 at 07:33 Svara

   Vad glad jag blir, hurra :D Och det var roligt att brodera månen! Ska nog experimentera mer med den tekniken – fast med ljusare tråd och fler varv. Återkommer!

 • Jenny Olofsson

  24 maj, 2015 at 11:53 Svara

  Alltså så himla fina! Du har ju gjort hur bra som helst som fått ihop dessa och att du provade på lite nytekninker också! :D Grymt ju!!!

  Jag trodde den med månen var ett grej ifrån Doctor Who först, men nu ser jag ju vad det är helt klart :D :D Superfint verkligen!

  • Alicia Sivert

   28 maj, 2015 at 07:32 Svara

   Tack! Ja, det får vara nog såhär för denna gång men jag är sugen på att göra fler :) Kommer nog ett Moody-citat också så småningom!

 • Silje

  24 maj, 2015 at 11:30 Svara

  Så utrolig stilige de ble begge to! :D Liker ekstra godt Slughorn-sitatet og stolen! Jeg ser for meg scenen både fra boka og filmen når jeg ser dette broderiet :) Kjempetøft!

 • Jess

  24 maj, 2015 at 11:25 Svara

  MAGISKT! Älskar prick allt med det här, broderierna såväl som den fantastiska beskrivningen av magin som finns i HP och bandet som uppstår så fort man möter en lika nördig person som en själv <3 Kan riktigt höra Slughorn när jag ser citatet, Jim Broadbent gjorde en fenomenal insats i den rollen alltså. Åh, så bra bidrag!

  • Alicia Sivert

   28 maj, 2015 at 07:29 Svara

   Åh vad fin du är, tack! Och ELLER HUR!!!!!!! Alltså ÄLSKAR HP-fandom pga så fantastiska möten!

 • anna

  24 maj, 2015 at 11:06 Svara

  <3 jag fattade.. always liksom. jättefina och braiga!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.