Monthly Makers maj: magi

Så mycket allitteration i denna rubrik. Har ni sett att Monthly Makers maj-tema är magi? Och värd är Jessica. Så himla magisk slump (för vi röstade fram alla teman i början av året och lottade sen ut vem som skulle vara värd för vilket så det är inte Jessica själv som valt, även om en kunde tro det)! Jag vill verkligen skriva hela det här inlägget med versaler och tolv utropstecken i rad men jag ska försöka låta bli. Jag älskar ju magi. All magi men inte minst Harry Potter-magi. Som ni kanske minns försöker jag presentera varje månadstema ihop med en liten återblick till något jag skapat tidigare. Jag har gjort jättemycket på tema magi. Magi är min främsta inspirationskälla.

Klicka på bilderna för att komma till respektive ursprungsinlägg.

aliciasivert alicia sivertsson harry potter j k rowling i'd get sleazy for ron weasley homemade t-shirt, monthly makers maj magi magic
Till premiären av sista HP-filmen, 2011, gjorde jag den tröja som gav mig 15 minuter av kändisskap när bilderna färdades runt internet samt facebookgruppen Voldemophobia : The fear of having no nose. delade en för lite drygt 137 000 följare. Jag har fått så himla mycket mail från överallt på jorden och folk som vill köpa denna tröja så det är galet.

daring, nerve, and chivalry, harry potter, gryffindor, hogwarts crest, hufflepuff, slytherin, ravenclaw, embroidery, cross-stitch, pattern by little_mojo, aliciasivert, alicia sivertsson, lion, embroidery, handicraft, handcraft, create, needle, yarn, sew, sewing, stitch, needlework, korsstygn, korsstygnsbroderi, broderi, handarbete, pyssel, monthly makers maj magi magic
I början av 2012 broderade mina legendariska Hogwartskuddar. De tog typ mellan 70-100 arbetstimmar styck så kanske orimligt månadsprojekt men bra livsverk.

aliciasivert, alicia sivertsson, harry potter, gryffindor, cup, mug, lion, porcelain painting, painted, handicraft, craft, måla på porslin, porslinsmålning, lejon, elevhem, handarbete, where dwell the brave at heart, monthly makers maj magi magic
Vi hade muggmålarmöte med mina scouter och jag och min ledarkollega tillika vän Mattias satt kvar i en timme efter att mötet var avslutat och målade maniskt på våra muggar. Det blev ju rätt bra.

aliciasivert, Alicia Sivertsson, Harry Potter, Hogwarts, Gryffindor, scarf, knit, knitting, red, yellow, stripes, fringe, shawl, redhead, red hair, girl, woman, fan art, handicraft, handcraft, pyssel, hantverk, elevhem, halsduk, harry potterhalsduk, gryffindorhalsduk, röd, gul, randig, frans, sticka, stickning, stickad, monthly makers maj magi magic
Och så stickade jag min Gryffindorhalsduk. Uppgifter om garn, åtgång, antal maskor och varv finns i inlägget för den som vill göra en egen.

aliciasivert, alicia sivertsson, bellatrix lestrange, harry potter, halloween, hogwarts, handicraft, craft, fanart, wand, wizard, witch, diy, trollstav, fest, pyssel, handarbete, gör det själv, masquerade, utklädnad, utklädd, trollkarl, häxa, bird skull necklace, cernit clay, cernitlera, fågelskalle, fågel, huvud, skalle, dödskalle, halsband, blompinne pärlor, akrylfärg, acrylic paint, monthly makers maj magi magic
Jag gjorde trollstavar och Bellatrix Lestranges halssmycke till Halloween.

aliciasivert, alicia sivertsson, harry potter,, monthly makers maj magi magic, halloween, bellatrix lestrange, witch, pendant, necklace, black hair, tattoo, azkaban, wand, lace, masquerade, halsband, dödskalle, fågelskalle, utklädnad, utklädd, tatuering, spets, häxa, trollkarl, smycke, halsband
Då jag också klädde ut mig till Bella.

aliciasivert, alicia sivertsson, harry potter halloween party, fest, nycklar, flitwick, den gyllene kvicken, the golden snitch, key, keys, nyckel, pyssel, tyll, vingar, julgranskulor, monthly makers maj magi magic
Gjorde en girlang med gyllene kvickar och Flitwicks flygande nycklar.

aliciasivert, alicia sivertsson, harry potter halloween party, fest, deathly hallows pie, dödsrelikerna, paj, avada kedavra, xenophilius lovegood, quirrell, costume, maskerad, utklädd, utklädnad, monthly makers maj magi magic
Samt bakade en dödsrelikpaj ihop med kollegorna. (Här tar Quirrell och Xenophilius Lovegood för sig medan Avada Kedavra och Expelliarmus härjar runt i bakgrunden.)

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, knitting, knit, yarn, handicraft, craft, handcraft, red, maroon, weasley sweater, harry potter, weasleytröja, tröja, stickning, sticka, handarbete, hantverk, garn, stickor, redhead, red hair, skull ring, dödskallering, rödhårig, ginger, trollstav, wand, alster, monthly makers maj magi magic
2013 stickade jag färdigt min Weasley-tröja i varmaste alpackaull. Det tog tydligen hela året för jag hittar inga andra magialster från dess.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, embroidery, needlework, stitch, stitching, hedwig, harry potter, what gave you away?, owl, sky, stars, beads, uggla, himmel, stjärnor, pärlor, broderi, hantverk, handicraft, craft, remake, upcycle, begagnat garn, yarn, harry potter och dödsrelikerna, and the deathly hallows, monthly makers maj magi magic
2014 broderade jag Hedwigs sista ögonblick.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, harry potter, poster, affisch, halloween, party, painted, painting, acrylics, akrylfärg, måla, målad, målat, måleri, black and white, undesirable no. 1, wanted poster, efterlysning, monthly makers maj magi magic

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, harry potter, poster, affisch, halloween, party, painted, painting, acrylics, akrylfärg, måla, målad, målat, måleri, black and white, proclamation no. 98, professor dolores umbridge, , monthly makers maj magi magic

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, harry potter, poster, affisch, halloween, party, painted, painting, acrylics, akrylfärg, måla, målad, målat, måleri, black and white, have you seen this wizard, sirius black, wanted poster, efterlysning, monthly makers maj magi magic
Målade egna HP-affisher.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, helga hufflepuffs bägare, hufflepuff, cup, pokal, halloween, handicraft, craft, diy, hantverk, handarbete, art, konst, fanart, fan art, monthly makers maj magi magic
Och dekorerade Helga Hufflepuffs bägare.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, harry potter, needlework, hogwarts, cross stitch, embroidery, pattern, diy, broderi, korsstygn, korsstygnsbroderi, korsstygnsmönster, mönster, broderimönster, hogwartsemblem, hogwartsemblemet, emblem, emblemet, hantverk, handarbete, fan art, monthly makers maj magi magic
Samt broderade mini-Hogwartsemblem och delade mönstret med er om någon vill göra samma sak.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, harry potter, needlework, cross stitch, embroidery, pattern, diy, broderi, korsstygn, korsstygnsbroderi, korsstygnsmönster, mönster, broderimönster, gryffindoremblem, gryffindoremblemet, emblem, emblemet, hantverk, handarbete, fan art, gryffindor, hufflepuff, slytherin, ravenclaw, monthly makers maj magi magic
Det var så kul så jag gjorde alla elevhemmen också. Mönster här!

Förutom dessa verk har jag en hel bloggkategori med HP-material för den som behöver läsa ännu mer om saken, samt en Pinterest-board med broderimönster, printables, lerugglor, virkmönster för att göra en egen mandrake-planta eller Dobby, syinstruktioner för quidditchkläder, sorteringshatt-tutorial och allmänna inspirationsbilder, tex på Jessicas magnifika horokrux. Sen skulle man ju förstås, rent teoretiskt, kunna tolka temat som någon annan sorts magi än den som är närmast länkad till Harry Potter men JAG FÖRSTÅR INTE VARFÖR NÅGON SKULLE VILJA GÖRA DET!?!?!?!?!?

Mer om Monthly Makers kan ni läsa här.

26 Comments
 • Matilda

  18 maj, 2015 at 09:53 Svara

  Asså, magi, det bästa temat! Men jag är lite ledsen, har packat ihop alla mina ägodelar så kan nog inte vara med! Så dumt. Du är så fantastiskt duktig! Älskar din weasleytröja, & dina kuddar, & din hedwigtavla, & allt helt enkelt! Wow.

  • Alicia Sivert

   19 maj, 2015 at 19:24 Svara

   Taaack :) Åh, men om du trollar lite? Fast vet hur svårt det är… Alla mina skaparmaterial är utspridda i olika flyttkartonger. Får också kämpa den här månaden men det SKA gå!

 • Fraulein Skylvik

  14 maj, 2015 at 08:05 Svara

  Så mycket vackert! Du råkar möjligen inte ha fler av korsstygnsmönsterna? Själv broderade jag Hufflepuff förra året men nu verkar inte länkarna fungera längre. Vore så roligt att få ha hela hogwarts på väggen!

 • Johanna Kreater

  13 maj, 2015 at 11:47 Svara

  Alltså så himla massa fantastiska saker du har skapat på temat! Superfint :)

 • Emelie - Lever drömmen i Paris

  13 maj, 2015 at 09:46 Svara

  Men wow, vad du har talang. WOW, bara!

 • Sandra

  13 maj, 2015 at 05:55 Svara

  Inget elakt mot ditt vanliga Alicia-ansikte MEN tycker du hade passat förträffligt som Bellatrix alla dagar i veckan. Älskar henne!

 • TheUdoon

  13 maj, 2015 at 05:00 Svara

  Mr Lovegood ser så jäkla pepp ut på pajen :P Den ser ioförsig god ut så det är väl förståeligt :)

  • Alicia Sivert

   16 maj, 2015 at 10:09 Svara

   Han är ju lite besatt av dödsrelikerna liksom ;)

 • Vajb

  12 maj, 2015 at 22:52 Svara

  Wow! Så otroligt mycket fina grejer du har gjort!!
  All denna Harry Potter inspiration som dykt upp med månadens tema har gjort mig så sugen att läsa böckerna! Eftersom jag fick för mig att jag skulle läsa böckerna på engelska och det störde mig att jag hade den första på brittisk engelska och den andra på amerikansk engelska så kom jag av mig efter första boken.
  Dags att ta tag i det där projektet igen ;)

  • Alicia Sivert

   16 maj, 2015 at 10:09 Svara

   Oj, jag visste inte ens att de översatt dem från brittisk till amerikansk engelska – det låter ju nästan lite onödigt! Men börja om och läs läs! Den där serien är det bästa som hänt mig <3

 • Jess

  12 maj, 2015 at 18:00 Svara

  Det här inlägget <3 Orkar inte med hur mycket magiskt och fantastiskt du gjort, så imponerad! Kan verkligen inte komma över kuddarna eller Weasley-tröjan, vill haaaaa!

  • Alicia Sivert

   16 maj, 2015 at 10:07 Svara

   Haha ja, de är några av mina mest ambitiösa alltså. Så pepp på denna månad!!!

 • LisaMarie

  12 maj, 2015 at 12:59 Svara

  Jag är så IMPONERAD av allt magiskt du har gjort. En sån halsduk vill jag bara ha och började nästan grina när jag såg Hedwig-tavlan eftersom den scenen är så sorglig. Och du är så grymt snygg i Weasley-tröjan med ditt röda hår. ÅÅH vad jag vill vara med på MM den här månaden, men vet inte om jag har tid.. Men har ett litet projekt på gång som jag hoppas hoppas jag hinner, inget märkvärdigt men alltid något ^^

  • Alicia Sivert

   16 maj, 2015 at 10:06 Svara

   Jag har också akut tidsbrist alltså men tänker att det MÅSTE gå – en får väl trolla lite ;) Och tack snälla du! Halsduksstickandet var förträfflig meditation och den används flitigt så fort en kylig vind är framme. Det är ju också helt ok att BÖRJA ett projekt kopplat till MM utan att en nödvändigtvis ska hinna färdigställa det inom den givna tiden. Så fram med stickorna vetja! Jag ska försöka koppla in symaskinen i nya hemmet och få nån nytta gjord.

 • Katarina

  12 maj, 2015 at 08:52 Svara

  Harry vem..? ;-) *duckar för att undkomma din heliga vrede* Jag kan ofta önska att jag skulle vara helsåld på nått eller nån men gillar mitt mumintyg men har inget begär till fler muminsaker, uppskattade besöket på HP utställningen men förutom en levande Dobby så var det inget jag ville ha med hem. Osv osv. Men magi som tema känns jättekul ändå och med mitt bidrag, vad det nu blir, så kommer utmaningen iaf få något som inte är HP. Varnar redan nu liksom :-)

  • Alicia Sivert

   16 maj, 2015 at 10:04 Svara

   Ganska intressant det där med personlighetstyper tycker jag – jag brukar köra på mottot "inget mellanläge" och det beskriver mig ganska bra. Men har du inte läst böckerna? Jag tänker att mycket fanatism hänger ihop med dem – inte bara med estetiken kring filmset och muminillustrationer liksom.

   Ser fram emot ditt icke-pottriga magibidrag!

  • Katarina

   17 maj, 2015 at 10:08 Svara

   Jag har sett filmerna, fast inte den/de sista (tror jag för jag lyckas liksom inte hålla isär dem). Gillade den första filmen massor, somnade båda gångerna jag såg den andra. Trean blev lite bättre tyckte jag ocj sen minns jag som sagt inte. Brukar inte gilla att läsa böckerna efter att jag har sett filmen men i det här fallet kanske det funkar? När det gäller mumin så är jag facinerad av Tove Jansson och av muminvärlden och blir helt förtrollad av berättelserna. Men en mumingrej, hur häftig jag än tycker att den är, ger mig ingen kick. Jag har liksom världen i kroppen och upplever den hellre så än med en mass lullull. Och då har jag försökt öva upp begäret :-) Tänkte att det skulle vara lätt så fäst vid prylar som jag kan bli. Istället gick jag åt andra hållet och blev mindre fäst vid prylar, vilket ändå får betraktas som en vinst :-)

  • Alicia Sivert

   19 maj, 2015 at 19:26 Svara

   Haha, olika kan det vara! Jag lever för mumin-lullull ;) Och jag tycker absolut du ska prova HP-böckerna – en miljard gånger bättre än filmerna (även om jag älskar dem också) <3

 • Jessica

  12 maj, 2015 at 08:22 Svara

  Hahaha alltså ÄLSKAR det här! Du har gjort så jäkla mycket HP-grejer? Har inte fattat tidigare hur mycket det har blivit totalt! MYCKET IMPONERANDE.

  MEN DET FINNS FAKTISKT ANNAN MAGI OCH DEN ÄR OCKSÅ OKEJ ALICIA

  • Alicia Sivert

   16 maj, 2015 at 10:01 Svara

   Haha jag kände tvärt om – är det inte mer? Men det är å andra sidan väldigt stora projekt. Alltså typ mina största projekt ever. Denna outtömliga inspirationskälla alltså!

   Och ja men nej!!!!

 • Mikaela

  12 maj, 2015 at 07:53 Svara

  Älskar alla de här sakerna! Kanske mest broderiet med Hedwig! Nyckelgirlangen hade jag inte sett förut, så himla fin den med! Okej nu skrev jag också med en miljard utropstecken, men gillar verkligen varenda grej i det här inlägget!

  • Alicia Sivert

   16 maj, 2015 at 10:00 Svara

   Haha men åh, det går superbra! Nyckel- och kvick-girlangen var en kul grej med lite för snabbt utförande. Skulle nog gärna göra en uppdaterad version och ha hemma. Hum hum!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.