Monthly Makers mars/geometri: triangulär broderad brosch i grönt och rosa

aliciasivert broderi embroidery triangel brosch monthly makers geometri plattsöm franska knutar klyvsöm brodera skapa textilkonst textil konst skapande kreativitet textile art create make triangle geometri
Jag ska erkänna att jag först tyckte geometri var ett svårt tema, och att uttrycket ligger rätt långt ifrån mitt eget naivistiska och ganska organiska formspråk. ”Jag inspireras av avvikelser, inte repetition, av balans, inte symmetri, av liv, inte industri” skrev jag i vad som skulle blivit mitt inspirationsinlägg, men som bara blev den meningen eftersom jag inte hittade några tidigare alster att visa upp som exempeltolkningar. Men den meningen fick mig att inse att det går jättebra att tolka temat på precis det viset – med en geometrisk, regelbunden bas som bryts sönder av något levande.

aliciasivert broderi embroidery triangel brosch monthly makers geometri plattsöm franska knutar klyvsöm brodera skapa textilkonst textil konst skapande kreativitet textile art create make triangle geometri
Så jag broderade en brosch!

aliciasivert broderi embroidery triangel brosch monthly makers geometri plattsöm franska knutar klyvsöm brodera skapa textilkonst textil konst skapande kreativitet textile art create make triangle geometri
Jag utgick från den geometriska triangelformen, men fyllde den sen med oregelbundna stygn i gröna och rosa toner. Plattsöm, franska knutar, och lite klyvsöm i toppen. Moulinégarn på syntetfilt.

aliciasivert broderi embroidery triangel brosch monthly makers geometri plattsöm franska knutar klyvsöm brodera skapa textilkonst textil konst skapande kreativitet textile art create make triangle geometri
Jag använde så knalliga nyanser att min kamera fick svårt att återge dem.

aliciasivert broderi embroidery triangel brosch monthly makers geometri plattsöm franska knutar klyvsöm brodera skapa textilkonst textil konst skapande kreativitet textile art create make triangle geometri
Baksidan täckte jag med svart filt och sydde sen langettsöm runt kanten.

aliciasivert broderi embroidery triangel brosch monthly makers geometri plattsöm franska knutar klyvsöm brodera skapa textilkonst textil konst skapande kreativitet textile art create make triangle geometri
Att brodera broscher är det roligaste jag vet just nu och ett så bra sätt att variera ett klädesplagg. Den här tycker jag sitter perfekt på kragsnibben av min jeansjacka! Vårigaste färgkombinationen.

aliciasivert broderi embroidery triangel brosch monthly makers geometri plattsöm franska knutar klyvsöm brodera skapa textilkonst textil konst skapande kreativitet textile art create make triangle geometri
Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I mars är temat geometri och Fredrika är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28/3 för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Vi som driver Monthly Makers 2017 är Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, Johanna, Julia, Mikaela, Ruth, Stina, Wilda och jag. Mer av oss hittar du på Facebook, Instagram, Pinterest, webben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

20 Comments
 • Julia

  11 april, 2017 at 11:48 Svara

  Så fin och bra tolkning av temat! Älskar broschen, den är så perfekt i både färg, form och textur! (Men så är jag svag för grönt och trianglar så hehe…ingen överraskning att jag föll för den här insåg jag nu;))

 • Jessica Andersdotter

  4 april, 2017 at 07:17 Svara

  Älskar dina broscher så himla mycket, och jag tycker det är så kul att du gjort något som är annorlunda från dina dramatiska, organiska grejer både i färg och form! Tänker verkligen att det var våren och den kommande påsken som spelade in. Men den är fantastisk!!

 • Stina | Stinas tillvaro

  29 mars, 2017 at 18:22 Svara

  Älskar dina broscher <3 De där franska knutarna va ju hur gulliga som helst, tänker på havsanemoner när jag ser dem av någon anledning!

 • Mikaela

  24 mars, 2017 at 09:25 Svara

  Dina broscher! ❤ jag gillar trianglar och tycker den här är fenomenal, men kanske extra så för att du bryter av med knalliga färger i oregelbundna mönster. Vårigt!

 • Julia Glasberg

  23 mars, 2017 at 17:59 Svara

  Franska knutar och plattstygn.. jag vill också! Måste researcha om du har skrivit mer om hur man fixar en brosch!

  • Alicia Sivert

   24 mars, 2017 at 09:46 Svara

   Nejjj det har jag inte, men det står på att-göra-listan! :)

 • johanna

  22 mars, 2017 at 18:59 Svara

  så himla fin, precis som dina tidigare broscher! Är också riktigt sugen på att själv göra ett par. Det känns som ett mysigt projekt som en kan ha tills jeansjackan får åka fram på allvar och dekoreras!

  • Alicia Sivert

   23 mars, 2017 at 09:19 Svara

   Tack Johanna, vad kul! Det är ett väldigt härligt och snabbt sätt att pimpa jackan :)

 • Grahnslöjd

  22 mars, 2017 at 17:15 Svara

  Jag tänker av nån anledning 80-tal…i positiv bemärkelse, jättefin!!:D

  • Alicia Sivert

   23 mars, 2017 at 09:19 Svara

   Haha fy, tur att det var i positiv bemärkelse ;)

 • Wilda

  22 mars, 2017 at 14:21 Svara

  SÅ fint Alicia! Och mest för att det är så DU!

 • Silje

  21 mars, 2017 at 15:46 Svara

  Dei franske knutane blei superlekre på brosjen! Og stilig med knallsterke fargar mot den svarte botne <3

  • Alicia Sivert

   23 mars, 2017 at 09:18 Svara

   Tack Silje! Franska knutar ska jag helt klart ha på fler broscher :)

 • Anni

  21 mars, 2017 at 09:40 Svara

  Så otippat att du skulle använda rosa! Väldigt läckert med de små knutarna som avviker från det geometriska och ger struktur.
  Gillar att den kan sitta åt vilket håll som helst – snygg ur alla vinklar!

  • Alicia Sivert

   21 mars, 2017 at 09:43 Svara

   Jamen visst! Det är nog årstiden som lurar mig ut ur konfortzonen! Blev inspirerad när jag broderade palettbladsbroschen så det är i stort sett samma färgskala :)

 • Beatrice

  21 mars, 2017 at 09:25 Svara

  Den är så fin!! Känns så himla knäppt och mysigt att ha sett den i verkligheten också. Inser när jag läser det här att jag…. inspireras otroligt av just upprepning, haha. Stör mig löjligt mycket på att du bara har EN brosch på jackan, och inte en triangel på varje sida… Men men! Jag älskar den oavsett, och kanske borde jag testa på att brodera en egen brosch?! Trots att jag älskar upprepning och symmetri så slutar jag aldrig inspireras av dina verk <3

  • Alicia Sivert

   21 mars, 2017 at 09:34 Svara

   Hahaha åh! Jag skulle tycka det vore suuupertrist med dubbla triangelbroscher! I så fall hade den andra behövt vara helt avvikande :P Så himla festligt hur olika det kan vara och vad som inspirerar och tilltalar :'D

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.