Monthly Makers november

aliciasivert alicia sivert sivertsson monthly makers böcker tema november 2017 bok inspiration skapa skapande kreativitet blogg bloggutmaning utmaning kreativ skaparutmaning
Äntligen har det blivit min tur att ta över stafettpinnen för Monthly Makers kreativa utmaning, och jag gör det en månad som verkligen känns som min. Vi ska grotta ner oss tillsammans i novembermörkret, blidka det med inspiration och kreativt utlopp. Hur du deltar rent praktiskt kan du läsa mer om längst ner i inlägget.

Temat för november 2017 är…

aliciasivert alicia sivert sivertsson monthly makers böcker tema november 2017 bok inspiration skapa skapande kreativitet blogg bloggutmaning utmaning kreativ skaparutmaning
Böcker!

Jag är så glad att vi ska jobba ihop med just tema böcker, då fan-art alltid varit en nyckel ut ur prestationsångest och skaparsvackor för mig. När inspirationen tryter kan jag alltid hämta kraft ur böckernas världar, finna motiv och stämningar och skapa bara för min egen skull, för känslans skull. Jag älskar böcker som format för konstnärligt uttryck – hela världar kompakt förvarade mellan två pärmar. Den som bär på en bok bär också på en hemlighet.

aliciasivert alicia sivert sivertsson monthly makers böcker tema november 2017 bok inspiration skapa skapande kreativitet blogg bloggutmaning utmaning kreativ skaparutmaning

Jag som är värd för november heter Alicia och är 26 år, men kommer fylla 27 innan månaden är över. För mig är kreativt skapande inte en sysselsättning utan en livsstil och den allra viktigaste komponenten i min vardag.

Jag jobbar som bildpedagog och undervisar i allt från teckning, måleri och skulptur till tryck, textil och animerad film. Jag har alltid något i händerna och bollar sjutton kreativa projekt samtidigt i en stökig härva av garn, färg och odiskade kaffekoppar. Här i mitt hörn av internet bloggar jag om konst och kreativitet i vardagen, textilkonst som feministiskt uttryck, DIY och återbruk som politiskt ställningstagande, om naturen, katterna Tofslan och Vifslan, med mera. Jag skapar i de flesta material och tekniker men mina främsta uttryckssätt är genom broderi och akvarell. Min hemliga dröm är att leva guldgrävarliv i 1800-talets vilda västern.

aliciasivert alicia sivert sivertsson harry potter fan art fanart hogwarts gryffindor kudde pillow cushion hand embroidery cross stitch korsstygn broderi korsstygnsbroderi broderad kudde logga crest sköld vapen vapensköld gryffindorhalsduk scarf trollstav wand böcker books diy skapa skapande gör det själv do it yourself knitted knitting sticka stickning

När det kommer till böcker så har jag läst Dracula tre gånger fast jag är mörkrädd, kan alla Muminböcker utantill och när jag gör Harry Potter-tester på nätet blir jag alltid Luna Lovegood. Förutom den där gången då jag svarade på typ 100 frågor och blev Mad-Eye Moody, vilket ändå inte var helt förvånande – jag är mycket mer misstänksam än Luna. Jag tillhör Gryffindor och min patronus är en sparvhök, mer om vad Hogwarts betytt för mig kan du läsa här.

Jag har tidigare varit värd för tema färg och tema glas. Nu ser jag fram emot att skapa ihop med DIG i november på tema böcker!

aliciasivert alicia sivert sivertsson monthly makers böcker tema november 2017 bok inspiration skapa skapande kreativitet blogg bloggutmaning utmaning kreativ skaparutmaning

Min plan för månaden är att göra om hela bloggen till en hyllning av böcker och skapande, med massor av inlägg på temat! Från och med idag tar jag också över Monthly Makers instagramkonto och där får ni gärna följa mig för mer inspiration i vardagen. Jag har dessutom pinnat nästan 200 bilder till temats Pinterest-board (ni hör ju att jag gillar det här temat), men innan jag skriver en hel roman om det (blink blink) vill jag ge er lite tid till fri reflektion. Vad får du för första idéer av temat?

aliciasivert alicia sivert sivertsson monthly makers böcker tema november 2017 bok inspiration skapa skapande kreativitet blogg bloggutmaning utmaning kreativ skaparutmaning

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. Därför att det kan underlätta med ett inspirationsord att utgå ifrån, det är roligare att skapa i grupp och det är utvecklande att visa upp och ta del av andras alster och tankar. Du är med på de teman, förutsättningar och i den utsträckning du vill.

Så här går det till:
1. Skapa något på tema BÖCKER och posta det i sociala medier (blogg, Instagram eller liknande). Du är fri att tolka temat hur du vill. Våra enda regler är att ditt bidrag ska vara gjort av dig själv, skapat samma månad som temat är aktuellt och att du skriver att du deltar i Monthly Makers utmaning. Länka till detta inlägg (@MonthlyMakers på Instagram) och tagga gärna #monthlymakers.
2. Håll utkik på min blogg den 20/11, när mitt bidrag dyker upp kommenterar du inlägget med en länk till ditt eget. Senast den 28/11 behöver jag ditt bidrag.
3. Jag sammanställer allt vi har gjort tillsammans den 30/11 och lämnar sen över värdskapet inför nästa månad.

Du behöver alltså inte ha deltagit förut utan kan hoppa på i november med din första tematolkning. Du får tolka temat högt och lågt, efter stor eller liten budget, investera mycket tid, slänga ihop något kvickt, och även påbörja något som kanske inte hinner bli klart. Men jag vill att du hänger på!

Följ Monthly Makers på Facebook för att enkelt hänga med i tema- och värdskiften, få information om nyheter och event, samt ta del av ännu mer kreativ inspiration! Vi finns också på Instagram, Pinterest, webben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers.

Vi som driver Monthly Makers 2017 är Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, Johanna, Julia, Mikaela, Ruth, Stina, Wilda och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

26 Comments
 • Jaquline

  15 november, 2017 at 12:16 Svara

  Så härligt tema!! Perfekt för då fick jag tummen ur att göra något som jag har tänkt på länge! :D Här är länk till mitt blogg-inlägg om mina koppar för nördar :D (För visst är de i detta inlägget som man ska länka sitt inlägg i? :))
  http://jaqulinesplats.se/koppar-for-nordar-32001170

  • Alicia Sivert

   16 november, 2017 at 10:20 Svara

   Så himmelens fett!
   Det är på inlägget med mitt bidrag som jag lägger upp den 20:e som ni länkar – men jag kommer ihåg att din ligger här och får med den också! :)

 • lopplisa

  8 november, 2017 at 07:16 Svara

  Sååå lockande!! Klart man hänger med! Såg ditt inlägg på Instagram, så jag har redan börjat.. :D

 • Julia Glasberg

  7 november, 2017 at 17:30 Svara

  Underbar presentation och så kul med nytt tema! Ser framemot att få ta del av din hyllning till temat de inlägg du har på kommande :)

  • Alicia Sivert

   7 november, 2017 at 23:35 Svara

   Tusen tack, Julia! Inspirationsinlägg på g upp imorgon bitti ;)

 • Fredrikapåvinden

  7 november, 2017 at 07:35 Svara

  Sååå fint presenterat Alicia! Det här temat passar ju verkligen dig och du kommer vara en fantastisk inspiratör! Det ska bli så spännande att se vad alla hittar på. Det här är nog precis vad som behövs som tema i november!

  • Alicia Sivert

   7 november, 2017 at 23:35 Svara

   Tack snälla Fredrika! Det känns verkligen som skräddarsytt för mig :) Fast jag har ännu ingen aning om vad jag själv ska skapa! ;)

 • Jess

  5 november, 2017 at 17:45 Svara

  Vilken underbar presentation! Vet inte hur du lyckas men blir alldeles känslosam och började gråta vid bilden med diverse Harry Potter-saker. Har blir sjukskriven året ut så ska försöka uppbåda energi nog att vara med i november. Min läkare uppmuntrande faktiskt måleri eller annat skapande, så det är ju perfekt :)

  • Alicia Sivert

   7 november, 2017 at 23:34 Svara

   Nejmen åh, fina du! Jag hoppas det känns som en vändpunkt med sjukskrivningen och att du får tid för vila, men också kreativitet. Är helt övertygad om att den har läkande kraft när den är kravlös och stammar ur inspiration. Vore fint att se ett nytt HP-bidrag från dig om du orkar och känner för det. Ta hand om dig fantastiska människa! <3

 • Katarina

  5 november, 2017 at 15:18 Svara

  Har ingen aning om vad jag ska göra men som jag ser fram emot november här hos dig.

  • Alicia Sivert

   7 november, 2017 at 23:33 Svara

   Vad fint att höra :) Idéerna kommer nog ändå!

 • Linnéa

  5 november, 2017 at 15:09 Svara

  Vilket roligt tema! Skall se om jag lyckas hitta på något till detta temat ;)
  Underbara bilder i inlägget :D

  • Alicia Sivert

   7 november, 2017 at 23:32 Svara

   Det hoppas jag! Räknar lite med dig vet du ;)
   Tack snälla :)

 • Sabrina

  5 november, 2017 at 15:00 Svara

  Oh, I love love love this month's topic! I'm not sure yet if I can participate, but I'd love to. Books were my very first love and are still important in my life. <3

  All the best
  Sabrina

  • Alicia Sivert

   7 november, 2017 at 23:32 Svara

   I hope you'll find both the time and ideas! It would be so nice to see your creative take on 'books'! :) Good luck!

 • Vilt og vakkert

  5 november, 2017 at 14:31 Svara

  Heisann…. spennende tema, og min første idé er å lage en liten "kunstbok" av innstykkene fra min Perureisa som jeg nettopp er kommmet hjem fra. Vi får se. Gleder meg til å bruke lange, mørke novemberkvelder på dette temaet! God kreativitet til alle! ;:OD)

  • Alicia Sivert

   7 november, 2017 at 23:30 Svara

   Så roligt att höra, det låter som en alldeles perfekt tolkning! Lycka till :D

 • Victoria

  5 november, 2017 at 13:21 Svara

  Håller med Jessica om presentationen, den är för härlig! Jag gissar att det kommer bli många intressanta skapelser den här månaden! ^^ Jag har funderat på att göra scrapbooks åt min vänkrets med bilder av våra bästa minnen tillsammans eftersom vi alla nu bor på olika orter. Men det är möjligt att mitt bidrag blir något helt annat, jag längtar nämligen efter att komma igång med läsningen igen efter en alldeles för lång paus. :)

  • Alicia Sivert

   7 november, 2017 at 23:29 Svara

   Tack snälla! Och vilken fin idé! Hoppas du hinner både scrapbooka och läsa i november!

 • Jossan

  5 november, 2017 at 10:08 Svara

  Ååh, men va roligt tema!! Jag kollar varje månad och blir så sugen på att vara med, men orken tryter och det blir oftast inget mer än drömmar och längtan om att hitta tillbaka till skapandet… Men böcker, hur kan man inte göra något där?! Finns ju så mycket!
  Vi provar igen! ;)

  • Alicia Sivert

   7 november, 2017 at 23:29 Svara

   Åh jag hoppas och håller tummarna för att du ska hitta en liten gnista till ork den här månaden! Vore så fint att se dig tolka just tema böcker :') Ta hand om dig!

 • Jessica Andersdotter

  5 november, 2017 at 08:58 Svara

  Såå fin presentation, Alicia!!

 • Louie

  5 november, 2017 at 07:03 Svara

  Åh kul tema! Böcker är ju det bästa som finns :D

  • Alicia Sivert

   7 november, 2017 at 23:28 Svara

   SÅ glad att du tycker det, jag känner precis samma :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.