Monthly Makers november/metall: kaninporträtt i häftklamrar

monthly makers metall metalltema tema november 2016
Jag har gjort det! Mitt konstigaste Monthly Makers-bidrag hittills.

Metall har varit ett så klurigt tema. Det är ett material jag inte är van vid att arbeta i, som är bångstyrigt, vasst och egensinnigt. Jag hade naturligtvis kunnat göra det lite enklare för mig själv, men mitt syfte med Monthly Makers är ju till viss del att utmana mig själv att prova på nya saker. Därför satte jag mig en ledig förmiddag med häftpistolen och en gammal spånskiva i ett ganska lyckat försök att överrösta ljudet från grannens badrumsrenovering.

monthly makers metall metalltema tema november 2016
Det blev en kanin, som alltid, men den här gången tecknad med häftklamrar! 29,5 x 14 cm.

monthly makers metall metalltema tema november 2016
Jag häftpistolade tills jag fick ont i armbågen och spänningshuvudvärk, och om slutresultatet var värt det kan en ju diskutera.

monthly makers metall metalltema tema november 2016
Men jag provade i alla fall något nytt! Och visst har den vissa släktdrag liknande mitt bidrag på fjolårets tändstickstema?

Skapa med oss!

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I november är temat metall och Wilda är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag, senast den 28:e november, för att vara med. I temats Pinterestboard hittar du mer inspiration.

Vi som driver Monthly Makers är Anna María, Annica, Beata, Beatrice, Elsa, Jessica, Mikaela, Ruth, Sandra, StinaWilda och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

27 Comments
 • Jossan

  30 november, 2016 at 09:21 Svara

  Hahaha, du har redan fått många positiva kommentarer om att slutresultatet var värt det, och här kommer en till! Alldeles underbar tavla har du gjort!

 • Grahnslöjd

  26 november, 2016 at 06:27 Svara

  Du är verkligen en mästare på fantastiska idéer!! Blev hur fin som helst!! Dessutom älskar jag kaninmotiv!;)

 • Jess

  23 november, 2016 at 18:28 Svara

  Så himla spännande idé och utförande! Så häftigt hur du får fram formerna så himla bra trots stela häftstift.

 • Julia

  23 november, 2016 at 12:30 Svara

  Men det här är ju så smart! Och jag tycker det blev superbra! Det är just sånt här som gör att jag tycker om Monthly Makers, bekanta material blir något nytt eller nya material blir något bekant!

 • Jessica

  23 november, 2016 at 10:31 Svara

  Alltså Alicia, du är fan för briljant. Det här är banne mig magiskt, och en så himla kreativ tolkning av temat!!!! Älskar Monthly Makers för att det drar fram såna här idéer ur dig! Och det är tydligt att ditt bildspråk är mästerligt oavsett vad du tar dig för. Du har liksom gjort en helt makalöst uttrycksfull och söt kanin av HÄFTKLAMRAR. Så sjukt och fantastiskt!!!!

 • Boryana Åberg

  22 november, 2016 at 19:32 Svara

  Bra att du har sådan vilja att göra nåt sånt. Det är precis som om det är broderat med tråd. Av hård metall har du gjort en mjuk kanin.

 • Victoria

  22 november, 2016 at 18:44 Svara

  Men hallå va?! Hur coolt! <3

 • Borgmästaren

  22 november, 2016 at 17:35 Svara

  Det här var något utöver det vanliga!!! Väldigt rolig och originell idé och sjukt snyggt utförande!! Metall-temat verkar ha fått folk att överträffa sig själva.

  Jag brukar själv ha hörselskydd när jag häftar med pistol och dessutom spänner jag käkarna vid varje avtryckning så att jag har snudd på kramp i dem efteråt. Tycker tavlan är en rejält bedrift även i det avseendet.

 • Linda

  22 november, 2016 at 16:27 Svara

  Detta är så briljant att jag inte vet vad jag ska säga! Jag är så imponerad! :o Så himla bra jobbat med temat!

 • Wilda

  22 november, 2016 at 15:11 Svara

  Du är ett geni. Du är verkligen det. Så häftigt att du bara "jag ska testa något nytt, kanske en häftpistol" och så gör du ett KANINPORTRÄTT? Du är helt fenomenal.

 • Anonym

  22 november, 2016 at 09:55 Svara

  Inte så konstigt att du inte fixade att pikera pepparkakorna sedan! Så superduperfin!
  Mymlans mamma

 • med nål och tråd

  21 november, 2016 at 19:53 Svara

  Den är helt fantastiskt bra! Svårt att jämföra med alla dina andra underbara skapelser men den här är så himla originell vilket gör den extra cool!!!!

 • Anki

  21 november, 2016 at 19:28 Svara

  Coolt bidrag! Sån häftig idé.

 • Mikaela

  21 november, 2016 at 19:05 Svara

  Men lägg av vad fint! Sjukt häftig teknik ju! Älskar hur klamrarna bildar pälsen, så genomtänkt varje häftning är liksom. Fantastiskt!!!

 • Pernilla Einarsson

  21 november, 2016 at 18:48 Svara

  Vilken kul idé! Och det blev en häftig effekt med denna tekniken (:
  Jag tänker varje månad att jag ska vara med och göra ett bidrag till monthly makers, men slutar alltid att jag sitter och suckar av brist på fantasi när månades tema släppts! Men ja, någon gång kanske det släpper och fantasin behagar att dyka upp (:

 • Jenny

  21 november, 2016 at 17:02 Svara

  Men HUR häftig var inte den här?! Har sett "målningar" gjorda med spikar men inte häftklamrar. Hur kom du ens på idén?! Älskar att den ser både snäll och lömsk ut. Alltså hur sjutton kan man få fram så mycket uttryck med häftklamrar?! HELT mindblown alltså.
  För övrigt får den mig att tänka på Donnie Darko. Den får du tolka hur du vill, men pga favoritfilm är det menat positivt!

 • Lindah

  21 november, 2016 at 16:26 Svara

  Tycker det blev fint! :)
  Det ser lite ut som broderi tycker jag!

 • Silje

  21 november, 2016 at 15:33 Svara

  Fantastisk, Alicia! Så annleis og kreativt, rett og slett supertøft :D

 • Ruth | HungryHeart.se

  21 november, 2016 at 14:45 Svara

  JA, så värt det! Jag tokälskar att du lekt loss och tänkt helt nytt plus att kaninen både är supersöt och uppstudsigt punkig på en och samma gång. Fattar inte riktigt hur du kunnat sätta häftklamrarna så exakt eller fått dem att likna päls. (Går det ens att dra ut häftklamrar som hamnat fel?) Grymt fint och kreativt!

 • Christin

  21 november, 2016 at 12:55 Svara

  Så.jäkla.fint! Fattar typ inte hur en får till sånt här. Skitcoolt!

 • denise

  21 november, 2016 at 12:07 Svara

  Blir ju helt avis på din påhittighet och att du kommer på så roliga idéer och tekniker!! Älskar denna! Själv vet jag inte hur jag ens ska få klart mitt bidrag i tid och känner att det blir så sjukt tråkigt, tyckte verkligen metall var superdupersvårt eftersom jag krampaktigt vill hålla mig till mjuka textilier XD

 • tone

  21 november, 2016 at 11:46 Svara

  SÅ FIN. Definitivt verdt det! :)

 • amanda maria josefina

  21 november, 2016 at 10:00 Svara

  alltid lika imponerad av din fantasi. så fint detta var!!!! wow. älskar dina andra kaninskapelser. tittade igenom arkivet en sväng. så fint.

 • Maria Ho

  21 november, 2016 at 08:15 Svara

  Helt underbar! Gillar verkligen motsatsen mellan den fluffiga kaninen och de vassa och kantiga klamrarna!

 • Helga

  21 november, 2016 at 07:40 Svara

  Asså ibland vet jag inte vad jag ska säga för det är så bra.

 • Louie

  21 november, 2016 at 07:28 Svara

  Ah den blev jättecool! Men kan förstå att du fick ont i armen efteråt

 • Sandra

  21 november, 2016 at 07:13 Svara

  Så SJUKT fin! Jag vill köpa om du kan tänka dig att släppa den :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.