Monthly Makers oktober: garnbollsgirlang och broderat 30 Rock-citat

Alicia Sivertsson, alicia sivert, aliciasivert, monthly makers, oktober, garn, yarn, october 2015, 30 rock, jenna maroney, my muffin top is all that, citat, quote, embroidery, needlework, broderi, brodera, skapa, kreativitet, skapande, tyg, textil, textile

Alicia Sivertsson, alicia sivert, aliciasivert, monthly makers, oktober, garn, yarn, garnboll, garnbollar, pompom, pompoms, pom pom, girlang, garland, skapa, kreativitet, skapande, tyg, textil, textile
Det har varit en katastrofmånad för mig vad gäller Monthly Makers. Jag hade en idé om att jag ville göra en lång girlang av garnbollar – att hänga i marknadsståndet i jul, eller på väggen här hemma. Jag hade en del garner jag sparat till just detta ändamål så jag satte igång med att göra garnbollar. Vet ni hur lång tid det tar? Jag hade glömt! Vet ni hur mycket garn det går åt? Mer än de fyra nystan jag hade. Så i slutändan blev det en kort, ledsen liten girlangstump som såg miserabel ut var jag än försökte hänga den. Det gick ju inte för sig.

Alicia Sivertsson, alicia sivert, aliciasivert, monthly makers, oktober, garn, yarn, october 2015, 30 rock, jenna maroney, my muffin top is all that, citat, quote, embroidery, needlework, broderi, brodera, skapa, kreativitet, skapande, tyg, textil, textile
Så kvällen den 24:e, alltså precis inpå deadline och långt efter att jag borde ha varit klar och bloggat mitt bidrag, påbörjade jag ett nytt.

Alicia Sivertsson, alicia sivert, aliciasivert, monthly makers, oktober, garn, yarn, october 2015, 30 rock, jenna maroney, my muffin top is all that, citat, quote, embroidery, needlework, broderi, brodera, skapa, kreativitet, skapande, tyg, textil, textile
Det är inte min främsta prestation, vare sig i broderi eller Monthly Makers, och den var inte en utmaning för mig konstnärligt, men den speglar tiden som är just nu: Spännande, jäktiga oktober – tiden för många (garn)bollar i luften, godis och TV-serier.

Alicia Sivertsson, alicia sivert, aliciasivert, monthly makers, oktober, garn, yarn, october 2015, 30 rock, jenna maroney, my muffin top is all that, citat, quote, embroidery, needlework, broderi, brodera, skapa, kreativitet, skapande, tyg, textil, textile
Jag har broderat ett citat från TV-serien 30 Rock, närmare bestämt inledningen till Jenna Maroneys sång ”Muffin top”. Jag har tittat på så himla mycket 30 Rock den här hösten, medan jag jobbat med alla möjliga små och stora projekt i soffan. Liz, Jack, Tracy, Jenna och Kenneth har varit mitt sociala sammanhang. Jag har skrattat, gråtit och sjungit med dem samtidigt som jag sytt necessärer, saksamlarpåsar, kattleksaker, kavajnäsdukar, broderat tavlor, målat lerfåglar, fotat DIY-guider till Halloween, gjort skoluppgifter, dammsugit, ätit, skrivit och svarat på mail.

Alicia Sivertsson, alicia sivert, aliciasivert, monthly makers, oktober, garn, yarn, october 2015, 30 rock, jenna maroney, my muffin top is all that, citat, quote, embroidery, needlework, broderi, brodera, skapa, kreativitet, skapande, tyg, textil, textile
”I know you wanna piece of that, but I just wanna dance.”

Alicia Sivertsson, alicia sivert, aliciasivert, monthly makers, oktober, garn, yarn, october 2015, 30 rock, jenna maroney, my muffin top is all that, citat, quote, embroidery, needlework, broderi, brodera, skapa, kreativitet, skapande, tyg, textil, textile
Det får bli vad det blev den här gången.

Alicia Sivertsson, alicia sivert, aliciasivert, monthly makers, oktober, garn, yarn, october 2015, 30 rock, jenna maroney, my muffin top is all that, citat, quote, embroidery, needlework, broderi, brodera, skapa, kreativitet, skapande, tyg, textil, textile, pom pom garland, pompom, garnboll, girlang, garn, boll, bollar

Länka era i garnbidrag i Beatas kommentarsfält för att vara med i sammanställningen i slutet av månaden.

Vi som ligger bakom Monthly Makers är Jessica, Mikaela, SandraBeatrice, Jess, Anna María, Annica, Emelie, AgnesBeata, Elsa och så jag. Mer kan du läsa här!

24 Comments
 • Emilia

  30 oktober, 2015 at 07:56 Svara

  Tycker det, precis som andra, är helt fantastiskt att du hann göra något över huvud taget trots alla annan produktion runt om! Broderiet blev otroligt fint och härligt med ett citat som kanske i framtiden kommer påminna dig om just den här hösten ;) Även om du inte kände att du blev utmanad rent kreativt denna gång så kanske utmaningen för dig var att ha just många bollar i luften och ändå få något gjort till deadline. Bravo!

  • Alicia Sivert

   13 november, 2015 at 21:15 Svara

   Väl sagt min vän, tack snälla! Det här har varit en vansinnigt konstruktiv höst. Jag ser fram emot att vila i nästa vecka :P

 • lopplisa

  29 oktober, 2015 at 00:23 Svara

  Ingen dålig produktion! :) Gillar både broderiet och girlangen (som jag antar går att svänga runt halsen som en kortkort boa??) Och jisses så mycket annat du haft för dej också!! Piuff! Hur som helst.. själv fick jag aldrig i väg någon kommentar hos månadens värd. Jag togs för att vara en spammare och kom inte vidare helt enkelt.

  • Alicia Sivert

   13 november, 2015 at 21:14 Svara

   Haha, det vore en syn! Jag tror inte jag har swag nog att rocka boan dock – men skulle gärna se någon annan göra det ;)
   Himla krångel med kommentarsfunktionen den här månaden :( Så himla deppigt att vissa bidrag inte kom med pga den!

 • Vajb

  29 oktober, 2015 at 00:21 Svara

  Garnbollsgirlangen blev ju hur fin som helst! Älskar färgerna och kul idé att hänga dem tillsammans med en ljusslinga. Väldigt effektfullt.

  • Alicia Sivert

   13 november, 2015 at 21:13 Svara

   Tack ska du ha! Jag får köpa mer garn och fortsätta!

 • Tyg och otyg

  27 oktober, 2015 at 15:25 Svara

  Girlangen är ju jättesöt! Kul idé!
  Ett tips om man vill göra många garnbollar snabbt är att linda garn runt t ex två stolsben tills det blir ganska tjockt, knyta om hårt med snöre med några centimeters mellanrum och klippa upp mellan omknytningarna. Sedan kan man "frisera" dem till lite rundare form och (om det är ullgarn) även ånga dem över kokande vatten, så fluffar de upp sig ytterligare. De blir inte så stora, men typ 3-4 cm i diameter funkar absolut och p g a snabbgjorda kan man kompensera genom att göra många! :)

  • Alicia Sivert

   27 oktober, 2015 at 15:28 Svara

   VA! Vilket mästerligt knep! Det här borde du göra en DIY-guide om, det är ju hel sensationellt! De här bollarna blev ganska stora, men nästa gång provar jag din teknik!

  • Tyg och otyg

   27 oktober, 2015 at 17:09 Svara

   Haha, det är ingalunda min idé, men bra är den! :)

  • Alicia Sivert

   28 oktober, 2015 at 21:36 Svara

   Ändå väl värd att föra vidare! Jag hade ingen aning!

 • Ruth | HungryHeart.se

  27 oktober, 2015 at 10:42 Svara

  Jag tycker då att bollgirlangen är superfin och det broderade citatet är briljant! Otroligt att du hann med två projekt när det varit så hektiskt!

  • Alicia Sivert

   27 oktober, 2015 at 15:27 Svara

   Haha ja, det gjorde jag bra faktiskt. Tack för ditt fantastiska stöd!

 • Borgmästaren

  27 oktober, 2015 at 10:08 Svara

  Inte så lite blev det heller. Arbetstimmarna bakom dina två saker är rätt många gissar jag. Älskar broderi i nytappning!!!

  Kul att du googlade den finska profilen. Den är verkligen kryptisk :-)

  • Alicia Sivert

   27 oktober, 2015 at 15:27 Svara

   Jag med! :) Krockar mellan moderna motiv och antika tekniker är det bästa jag vet ^^

 • chrissy

  27 oktober, 2015 at 09:58 Svara

  whole-grain, low-fat! åh, ÄLSKAR. blev hur bra som helst ju!

 • Katarina

  27 oktober, 2015 at 09:27 Svara

  Men vänta… var det inte du som så klokt skrev att det viktiga var att påbörja något på temat? Bläddra tillbaks och läs dina egna klokheter och gå sen och ge din påbörjade vackra girlang en kram.

  • Alicia Sivert

   27 oktober, 2015 at 15:25 Svara

   Jodå, det stämmer! Och hade det bara hängt på det egna beslutet att inte stressa för att hinna färdigt hade jag varit nöjd! Det ledsamma nu var att garnet tog slut och jag inte vet om jag är sugen på att investera i dubbelt så mycket. Men kanske ändå!

 • Silje

  27 oktober, 2015 at 09:09 Svara

  Fargene på garnbollene er jo virkelig fine sammen! :D Synd du ikke ble helt fornøyd, men må jo likevel få si at jeg digger både garnbollene og broderiet! :)

  • Alicia Sivert

   27 oktober, 2015 at 15:24 Svara

   Eller hur!? Jag tyckte det var en jättefin färgskala men Andreas klagade på att det var fult haha.

 • Mikaela

  27 oktober, 2015 at 07:10 Svara

  Jag håller med Anna María! Fina, murriga höstfärger på garnbollarna, jag tror absolut du kan ha den på marknader osv även om du tycker den blev lite för kort. Ta med den och prova hur det ser ut i alla fall skulle jag säga :) Muffinbroderiet är också fint!

 • Anna María

  27 oktober, 2015 at 06:26 Svara

  Trots att du är inte helt nöjd tycker jag det blev bra ändå. Garnbollsgirlangen är jättefin, gillar färgerna och att de sitter så tätt. Och broderade TV-serie citat är aldrig fel. Det viktiga är ju att en bara gör något :)

  • Alicia Sivert

   27 oktober, 2015 at 15:23 Svara

   Det är sant! Nöjd med insatsen, besviken att garnet inte räckte. Era peppiga kommentarer gör dock att jag känner att det kanske är värt att investera i ytterligare några nystan och göra färdigt! Det kände jag inte igår. Så tack! :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.