Monthly Makers oktober: garn

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, garn, sticka, stickning, yarn, knitting, knit, gryffindor scarf, harry potter, hogwarts, diy, hogwartshalsduk, gryffindorhalsduk, halsduk, gryffindor, skapa, skapande, kreativitet, utmaning, oktober, garn, monthly makers
Jag vill påminna er om en grej – det måste inte bli färdigt.

För mig går oktober lika snabbt som september gjorde. Jag fnattar fram och tillbaka mellan jobb och mataffär, planerar inför hantverksmarknader och arbetar med skolprojekt. Försöker hinna klappa katter och dammsuga ibland och är egentligen inte särskilt stressad förrän jag kastar ett öga på klockan – då känns det orimligt att tiden kunnat gå så fort.

Men plötsligt är det bara en vecka kvar av Monthly Makers oktobertema. Och då måste jag påminna mig själv, och kanske några av er vars höst också skenar, att det måste inte bli färdigt.

Just nu längtar jag efter ett stickprojekt som får ta hela vintern. Mjukt varmt alpackagarn som spänner mellan fingrarna, slingrar sig över knät ner till golvet där ett nystan får rulla i små oregelbundna cirklar mellan fötterna. För mig innebär att sticka, virka, eller brodera ett så harmoniskt och pirrande lugn – det måste få ta tid, det kan inte stressas. Och det är ju så med denna fantastiska utmaning, att den enda regel vi egentligen har i Monthly Makers är att ditt bidrag ska vara månadsaktuellt – alltså inspirerat av temat och påbörjat denna månad. Det finns inga krav på att färdigställa en tröja, mössa eller ens en grytlapp innan den 25:e och det tycker jag kan vara värt att komma ihåg när känslan blir sånhär. Det finns utrymme i samlingsinlägget för små steg och stora planer.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, garn, sticka, stickning, yarn, knitting, knit, skapa, skapande, kreativitet, utmaning, oktober, garn, monthly makers
För att undvika ett inspirationsinlägg som bara är en kopia av det jag gjorde till augustitemat textil kommer här en hög inspirationsbilder som snarare vill slå an på stämningar än visa upp färdiga alster. För det är vad det handlar om för mig såhär års – en känsla jag vill ha med mig in i vintern.

Vill du inte just sticka kan du virka, brodera, väva, knyppla, knyta makramé, göra fransar eller garnbollar. Och vill du ha lite mer handfast inspiration så finns textilinlägget kvar och är nästan lika aktuellt till detta tema. Du hittar det här.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, garn, sticka, stickning, yarn, knitting, knit, skapa, skapande, kreativitet, utmaning, oktober, garn, monthly makers

aliciasivert, alicia sivertsson, knitting, knit, handicraft, handcraft, yellow, mustard, yarn, flower, skicka, skickning, rundstickor, garn, senapsgul, alpacka, alpacca, garn, sticka, stickning, yarn, knitting, knit, skapa, skapande, kreativitet, utmaning, oktober, garn, monthly makers

aliciasivert alicia sivertsson sticka stickning garn blå grå halsduk aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, garn, sticka, stickning, yarn, knitting, knit, skapa, skapande, kreativitet, utmaning, oktober, garn, monthly makers

aliciasivert, alicia sivertsson, knitting, knit, yarn, handicraft, craft, handcraft, red, maroon, weasley sweater, harry potter, weasleytröja, tröja, framstycke, stickning, sticka, handarbete, hantverk, garn, stickor, skapa, skapande, kreativitet, utmaning, oktober, garn, monthly makers

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, gotland, semesterlivet, semester, stickning, knitting, wool yarn, garn, yllegarn, rosévin, chips, aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, garn, sticka, stickning, yarn, knitting, knit, skapa, skapande, kreativitet, utmaning, oktober, garn, monthly makers

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, broderi, embroidery, needlework, textile art, textilkonst, textil konst, sybåge, brodera, skapa, alster, makeri, kreativtet, skapa, skapande, kreativitet, utmaning, oktober, garn, monthly makers

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, embroidery, broderi, needlework, hoopart, textile art, textilkonst, the grand budapest hotel, building, architecture, arkitektur, hus, byggnad, aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, broderi, embroidery, needlework, textile art, textilkonst, textil konst, sybåge, brodera, skapa, alster, makeri, kreativtet, skapa, skapande, kreativitet, utmaning, oktober, garn, monthly makers

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, saksamlarpåse, broderi, hantverk, handarbete, textil, återburk, embroidery, needlework, handicraft, craft, kanin, hare, rabbit, bunny, aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, broderi, embroidery, needlework, textile art, textilkonst, textil konst, sybåge, brodera, skapa, alster, makeri, kreativtet, skapa, skapande, kreativitet, utmaning, oktober, garn, monthly makers

Monthly Makers är en kreativ utmaning som bygger på att alla som vill skapar på ett givet månadstema. Månadens värd är Beata, och mer om hur proceduren går till kan du läsa HÄR.

Vi som ligger bakom Monthly Makers är Jessica, Mikaela, SandraBeatrice, Jess, Anna María, Annica, Emelie, AgnesBeata, Elsa och så jag.

14 Comments
 • Borgmästaren

  25 oktober, 2015 at 09:18 Svara

  Vilka fina saker du visar! Gillar särskilt kaninbroderiet och det vita huset på rosa bakgrund. Broderi är nästan min favoritsysselsättning. Det är dessutom ett billigt pyssel och det finns så otroligt många möjligheter att variera det.

  • Alicia Sivert

   28 oktober, 2015 at 21:55 Svara

   Oändliga möjligheter, och så underbart att hålla på med! Min absolut bästa teknik. Och stort tack ska du ha! Det rosa huset är the Grand Budapest Hotel :)

 • Fredrikapåvinden

  20 oktober, 2015 at 11:12 Svara

  Så fint och klokt inlägg Alicia! Själv har jag ett litet "Vatten-över-huvudet-projekt" Jag har bestämt mig för att en gång för alla sticka mina mormorsmamelucker. Jag stickar på spårvagnen, mellan lektionerna, när jag fikar, när jag står i matkön, ja egentligen hela tiden jag får en sån där "knappa-på-mobilen-stund" har jag bytt ut mobilen mot stickningen och det känns så himla fint och skönt. Jag är tveksam på om jag kommer hinna färdigt men jag känner att jag behöver en liten deadline för att ro mameluckerna i land och då känns det bara peppigt och inte stressigt och jag hoppas att jag ska fortsätta sticka lika mycket äben när månaden är över.

  Dock blev jag lite bekymrad nu när jag läste att en måste påbörjat projektet denna månad för dessa började jag lite smått på i augusti men sen kom jag inte riktigt igång nån gång… Så här sitter jag och fuskar hela dagarna…. Kanske får ja va med ändå? Men annars är det ju inte hela världen, ingen sticktid är ju slösad sticktid så att säga! Kram på dig!

  • Alicia Sivert

   20 oktober, 2015 at 11:50 Svara

   Åh men så UNDERBART Fredrika! Jag älskar när en är så inne i ett projekt att en sysslar med det varje ledig stund och kanske till och med tackar nej till andra grejer för att istället sitta hemma med det – det är den bästa bästa känslan!

   Anledningen till att vi fick formulera den regeln var för att vi fick in lite för många bidrag som egentligen borde varit inspirationsinlägg – alltså "det här har jag gjort tidigare på temat" och tanken var ju inte att visa upp sina bästa alster utan att inspireras och börja med något nytt! Men jag tycker inte du behöver oroa dig. Om du startade i augusti låter det ju som att det var inspirerat av textiltemat ;) Och jag tycker det är helt ok att inspireras av månadstemat till att ta tag i och fortsätta med ett gammalt projekt!

 • Mary Sane

  20 oktober, 2015 at 05:29 Svara

  Fint skrivet, tycker jag! Bra att du poängterar att det faktiskt inte måste bli klart prick nu. Processen är också värd att dokumentera! :)

  • Alicia Sivert

   20 oktober, 2015 at 11:57 Svara

   Tack! Absolut! Hoppas det kan hjälpa någon att undvika magsår :)

 • lopplisa

  19 oktober, 2015 at 12:09 Svara

  Bra där!! Det har i alla fall inte jag fattat :) Tror att det står någonstans att projekten ska påbörjas under temamånaden, men det står nog inget om avslut. Jag har kanske bara tagit för givet att projekten också ska göras klara innan månadens slut?

  • Alicia Sivert

   20 oktober, 2015 at 11:56 Svara

   Nej det stämmer nog, vi har varit lite dåliga på att kommunicera det! Ska se om jag kan formulera in det i min MM-beskrivning till kommande månader!

 • Anna María

  19 oktober, 2015 at 11:49 Svara

  Mycket bra påminnelse! Har liksom inte alls tänkt på det de andra månaderna utan ibland bara stressat klart grejer för att hinna.

  • Alicia Sivert

   20 oktober, 2015 at 11:53 Svara

   Jag med! Den här månaden har det känts helt omöjligt i perioder. Så kom jag på det här, och insåg att det är nog flera som behöver tänka på. Men nu tror jag jag hinner färdigt med min idé ändå så det känns kul! :) Och alltså jag är SÅ nyfiken på din väv!

 • Ruth | HungryHeart.se

  19 oktober, 2015 at 09:18 Svara

  Så himla klokt skrivet! Och skönt att du påminner om att det inte är någon prestationstävling utan något man gör i sin egen takt för att det är roligt och för att det är inspirerande och spännande att få ta del av andras tolkningar på samma tema.
  För övrigt har du tagit helt ljuvliga bilder på dina stickprojekt! Mycket vackert ljus!!

  • Alicia Sivert

   20 oktober, 2015 at 11:52 Svara

   Klokt uppfattat och responderat! :)
   Och tack! Garnprojekt är de snyggaste fotoobjekt ;)

 • Helga

  19 oktober, 2015 at 09:00 Svara

  Asså jag borde ju verkligen vara med på detta temat haha men har redan så många påbörjade garnprojekt.. :P Fina bilder!

  • Alicia Sivert

   20 oktober, 2015 at 11:51 Svara

   Haha, jag vet, samma här! Ändå har jag så många nystan som inte är påbörjade att jag kunde starta ännu ett… ;)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.