Monthly Makers oktober/leksaker: kanin-klippdocka att skriva ut + färglägga

Bunny cut-out doll printable by Alicia Sivertsson. aliciasivert alicia sivert rabbit kanin klippdocka klipp docka skriva ut skriv ut färglägg färglägga print colour color book pyjamas snickarbyxor rosett bow tie gryffindorhalsduk halsduk blommor krans blomsterkrans mössa monthly makers oktober 2016 leksaker akvarell målning måla diy skapa skapande kreat hare jacka jacket
Leksaker har varit det svåraste Monthly Makers-temat hittills för mig och jag har fasat för den här månaden hela året. Jag tänkte länge att jag skulle använda leksaker som material att skapa något återbruksprojekt med, men efter många turer förbi barnhörnan på loppisar stod det fortfarande lika still i huvudet. Det fanns ingenting jag kände för att göra, ingenting jag behövde som kunde göras med leksaker, ingen leksak jag ville ha (obs, lite lögn, vill gärna fylla mitt liv med mjukdjur och miniatyrer men försöker hålla mig lugn på den fronten), så jag började fundera på vad jag kunde göra som kom till nytta för er som har barn eller själva vill leka.

Bunny cut-out doll printable by Alicia Sivertsson. aliciasivert alicia sivert rabbit kanin klippdocka klipp docka skriva ut skriv ut färglägg färglägga print colour color book pyjamas snickarbyxor rosett bow tie gryffindorhalsduk halsduk blommor krans blomsterkrans mössa monthly makers oktober 2016 leksaker akvarell målning måla diy skapa skapande kreat hare jacka jacket
Och så kom jag på att göra en klippdocka! Jag skissade upp en kanin och diverse utstyrslar på papper, fyllde i konturerna med vattenfast bläckpenna, färglade med akvarell och scannade in. Snickarbyxor, pyjamas, förkläde, vinterjacka, rosett, blomsterkrans och Gryffindorhalsduk kan du klä den lilla kaninen med. HÄR finns en större version att skriva ut och leka med! De vita flärparna viks runt dockan och håller plaggen på plats.

Bunny cut-out doll printable by Alicia Sivertsson. aliciasivert alicia sivert rabbit kanin klippdocka klipp docka skriva ut skriv ut färglägg färglägga print colour color book pyjamas snickarbyxor rosett bow tie gryffindorhalsduk halsduk blommor krans blomsterkrans mössa monthly makers oktober 2016 leksaker akvarell målning måla diy skapa skapande kreat hare jacka jacket
Och plötsligt hade jag, på mitt svåraste tema någonsin, skapat mitt favoritbidrag hittills!

Bunny cut-out doll printable by Alicia Sivertsson. aliciasivert alicia sivert rabbit kanin klippdocka klipp docka skriva ut skriv ut färglägg färglägga print colour color book pyjamas snickarbyxor rosett bow tie gryffindorhalsduk halsduk blommor krans blomsterkrans mössa monthly makers oktober 2016 leksaker akvarell målning måla diy skapa skapande kreat hare jacka jacket
Jag gjorde också en svartvit version för den som vill färglägga själv. Större version att ladda ner finns HÄR.

Bunny cut-out doll printable by Alicia Sivertsson. aliciasivert alicia sivert rabbit kanin klippdocka klipp docka skriva ut skriv ut färglägg färglägga print colour color book pyjamas snickarbyxor rosett bow tie gryffindorhalsduk halsduk blommor krans blomsterkrans mössa monthly makers oktober 2016 leksaker akvarell målning måla diy skapa skapande kreat hare jacka jacket
Ha så kul! (Det hade jag – bytte och kombinerade outfits många fler gånger än vad jag tog mig tid att fotografera, men snickarbyxorna är mina favoriter!)

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I oktober är temat leksaker och Elsa är vär. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag, senast den 28:e oktober, för att vara med. I temats Pinterestboard hittar du mer inspiration.

Vi som driver Monthly Makers är Anna María, Annica, Beata, Beatrice, Elsa, Jessica, Mikaela, Ruth, Sandra, StinaWilda och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

In English:
Click to download printable Bunny cut-out doll in colour.
Click to download printable Bunny cut-out doll in black and white.

26 Comments
 • Elsa Maria Axelsson

  30 oktober, 2016 at 20:37 Svara

  Den är helt underbar! Kommer skriva ut till både mig och barnen i min närhet! <3

 • Alicia Sivert

  27 oktober, 2016 at 08:43 Svara

  Alltså tack snälla ni! Jag är helt överväldigad av er respons <3 Så glad att det är flera som vill spara, skriva ut och ge bort eller leka själva! Ni gör mig så himla glad :'D

 • Anki

  24 oktober, 2016 at 16:41 Svara

  Alltså superfint bidrag. Verkligen! Himla kul att du kom på och göra detta tillslut och det blev ju så bra! :D

 • Grahnslöjd

  24 oktober, 2016 at 05:06 Svara

  Klippdockor är ju hur kul som helst & denna blev verkligen jättefin, extra plus för att det är en kanin;)

 • Nyster | Térèse

  23 oktober, 2016 at 08:54 Svara

  Alltså!!!! Finaste jag sett! <3 <3 <3

 • Malin Gebre-Medhin

  22 oktober, 2016 at 19:21 Svara

  Det här är bara för fint!

 • Wilda

  22 oktober, 2016 at 19:11 Svara

  Sötaste du! Åh vilken underbar tolkning. Blir fem år av detta och vill leka med dig med klippdockor genast. Bättre än så kan det inte kännas. <3

 • Julia Glasberg

  22 oktober, 2016 at 17:41 Svara

  Förstår om det är dit favvo bidrag, så fiffigt ju! Det här skall jag printa ut åt mina brorsbarn :)

 • sandra

  22 oktober, 2016 at 09:29 Svara

  Alltså NÄÄÄ så fin!!

 • Linnéa

  22 oktober, 2016 at 09:12 Svara

  Guud så fint!! Detta är nog det bästa bidrag till Monthly Makers jag sett sedan jag började följa MM. Önskar att jag vore ett barn igen :)

 • Katarina

  21 oktober, 2016 at 21:51 Svara

  Så söt och rolig och så generöst av dig att lägga ut den så att alla kan skriva ut. Älskar minen hos kaninen. Och snickarbyxorna där den har händerna i fickorna. Undrar vad den har däri, något har den säker plockat med sig och går nu runt och leker med.

 • Linda

  21 oktober, 2016 at 17:58 Svara

  Det här är ju bara så briljant och underbart! :D älskar kläderna och att du ritat en Gryffindor-halsduk!
  Du är så grym!! <3 :D

 • Silje

  21 oktober, 2016 at 17:29 Svara

  For eit fantastisk prosjekt! DIggar at du klarte å snu det frå å vere vanskelig til å bli eit av dei beste prosjekta :D Så detaljerikt og nydeleg strek ^^

 • Jess

  21 oktober, 2016 at 16:24 Svara

  Känner att det egentligen finns tillräckligt många versaler i kommentarsfältet redan men alltså, SÅ FIIIINT!!!! IIHHHH! Kunde inte låta bli, fullkomligt älskar det här bidraget!

 • Mikaela

  21 oktober, 2016 at 14:14 Svara

  Alltså jag ÄLSKAAAAAAAAAR det här bidraget, bland de bästa någonsin i MM! Dels hur otroligt fin kaninen med sina utstyrslar är, hur påhittiga kläder och accessoarer (gryffindor-halsduken!!!) och hur fenomenal bara själva idén med klippdocka är! Och att det inte är en klassisk docka utan kanin! Kul att både du och Wilda gjort kaniner i olika utföranden!

 • Jessica

  21 oktober, 2016 at 13:26 Svara

  AAAAAAAAH vad fiiiiiiiiin!!!!!! Så nostalgiskt!!!!!! Kommer att tänka på boken med massa fina ryska ballerinor som klippdockor som mamma köpte till oss. <3 Men den här var SÅÅÅÅÅÅÅÅ gullig!!!!! Samt +1 på Beatrix Potter-vibbar som Ruth skrev på insta!!! Så mycket utropstecken hehe förlåt

 • Borgmästaren

  21 oktober, 2016 at 12:56 Svara

  Så himla gullig! JÄttefina och harmonierande färger.

 • Beatrice

  21 oktober, 2016 at 10:51 Svara

  ALICIA!!! Såg på instagram igår och idag och alltsåååååååå….. DÖR så fin den är! Minns att farmor hade klippdockor hemma ibland som hon köpte till mig och eventuellt mina kusiner också, men att jag kanske inte tyckte det var superkul, hehe. Kan dock känna att hade jag haft en kanin-variant hade jag självklart älskat den ännu mer! +1 också på att man kan skriva ut i svartvitt. //Mvh en som hellre vill ha en Ravenclaw-halsduk, hehe.

 • Ragnhild

  21 oktober, 2016 at 08:33 Svara

  So nydeleg! Ti år gamle meg hadde elska denne utklippsdukka. Eg hugsar eg prøvde å lage utklippsdukker sjølv (i form av kaniner!), og hadde mykje moro av å prøve å lage klede til dei.

 • Helga

  21 oktober, 2016 at 07:17 Svara

  SÅ HIMLA FINT SÅ JAG MÅSTE SKRIKA I CAPS!!!!!!!!!!!

 • Ida Larsson

  21 oktober, 2016 at 07:09 Svara

  Åh klippdocka:) Jag älskade det som liten! Så fantastisk fin. Vilket roligt sätt att tolka temat på. Jag kommer definitivt skriva ut en till mig själv när jag har köpt färg till skrivaren. Kanske systerdottern är stor nog också… så himla roligt med en svartvit version också!

 • ethel

  21 oktober, 2016 at 06:41 Svara

  Men åh så himla gulligt! Älskar att du gjorde en kanin också, åh så fint!

 • Anna Back

  21 oktober, 2016 at 06:37 Svara

  Så fantastiskt!! Verkligen jättefin. Blev en ordentlig nostalgitripp för mig med. Jag och min syssling lekte alltid med klippdockor när jag var liten. Den här ska skrivas ut bums!

 • Louie

  21 oktober, 2016 at 06:25 Svara

  Men åh så himla fint! Jättesöt ju!!

 • Karin Brismo

  21 oktober, 2016 at 06:22 Svara

  Och jag är mållös . . . av idén och utförandet! Du vet, jag tog hand om en harpalt som liten och det här gick rakt in i hjärtat. Nu måste jag få tag i en färgskrivare!

 • Stina | Stinas tillvaro

  21 oktober, 2016 at 05:47 Svara

  Men alltså Alicia, jag smäller av så himla fint det är! Och vilken nostalgitripp till klippdockorna jag själv hade som barn, men detta är bannemig den finaste jag sett <3

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.