Monthly Makers tar en paus

Hörrni jag har något tråkigt att berätta. Vi har beslutat att ta en paus med Monthly Makers.


Att driva Monthly Makers vidare är i dagsläget inte hållbart då det är ett stort arbete att få ihop. Vi värdar behöver en paus för att återhämta oss och kommer därför att lägga utmaningen på is på obestämd tid.

I tre års tid har jag skapat utifrån ett nytt tema varje månad. 36 månader, eller 35 för att vara exakt eftersom tröttheten kom ikapp oss lite tidigare än vi planerat för.

Att vara en del av Monthly Makers har inneburit att jag utvecklats i min kreativitet, i min problemlösningsförmåga, i min projektledningsförmåga, i min samarbetsförmåga, i mitt bloggande och inte minst i min fantasi. Att varje månad få spåna kring kreativitet och låta (ibland tvinga) fantasin ta fäste vid ett temaord, att varje månad vara del av gemenskapen i det stora sammanställningsinlägget och att varje månad se oss övervinna hinder i form av prestationsångest, problem med material, tid, ekonomi eller fantasi – det, mer än någonting annat, har stärkt mig i min övertygelse om att det är i människors skaparkraft som många av framtidens svar ligger.

Monthly Makers och gemenskapen med er har varit månadens höjdpunkt för mig så många gånger. Jag har älskat det här projektet och jag är så tacksam för hur det utvecklat mig, men bakom kulisserna har det varit väldigt mycket jobb. Utöver arbetet med egna bidrag, månadssammanställningar, inspirationsinlägg och säsongsevent ligger många timmars administration bakom den dagliga driften, ofta flera obetalda arbetstimmar i veckan. Lite för ofta har jag prioriterat Monthly Makers över mina andra åtaganden, som jobb, företag, familj och själva skapandet, lite för ofta har Monthly Makers slukat timmar som jag egentligen inte haft att ge.

Jag ångrar inte vad jag investerat i Monthly Makers, men jag insåg ganska snart att 2017 skulle bli det sista året för mig. Det visade sig vara flera i värdgruppen som kände likadant, och därför har vi valt att ta en paus. Jag har ju fått den enorma glädjen att jobba heltid med inspiration, och varje dag på jobbet är lite som en Monthly Makers-månad för mig. Som bildpedagog får jag presentera teman och inspirationsmaterial, bolla idéer, tolkningar och lösningar, se människor växa och själv hjälpa andra nå känslan av utlopp och styrka som skapandet innebär. Det är så obeskrivligt värdefullt, och oerhört intensivt, och det är i det mötet jag behöver investera min kraft just nu. Den jag har till övers behöver jag själv, till egna projekt som jag inte orkat driva parallellt med Monthly Makers under de senaste tre åren. Och jag ska erkänna att jag längtar lite efter det.

I det här inlägget har jag samlat några processbilder från 2015-2017:s teman. Det kommer en sammanställning över alla mina bidrag också, men vi tar dem för sig. Nu hoppas jag att ni känner att ni också är redo för kreativt skapande utan Monthly Makers, och att vi kan behålla gemenskapen och utbytet även utan sammanställningar och teman. Jag tror vi är redo för det, verkligen!

Monthly Makers tar en paus

Vi vill rikta ett varmt tack för ert engagemang, era skapelser och den inspirerande gemenskap ni har bidragit till under 2017 och tidigare år. Vi fortsätter skapandet på egen hand och hoppas att ni gör detsamma. Använd gärna Facebookgruppen We are Monthly Makers, samlingsinlägg och våra sociala medier som inspirationskälla i ert framtida skapande.

Tack för ett inspirerande och kreativt 2017!
/Alicia, Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, Johanna, Julia, Mikaela, Ruth, Stina, Wilda

Här hittar ni alla årets sammanställningar:

Januari: Kontrast
Februari: Loppis
Mars: Geometri
April: Djur
Maj: Tyg
Juni: Återbruk
Juli: Något jag aldrig testat
Augusti: Kläder
September: Inredning
Oktober: Foto
November: Böcker

12 Comments
 • Ida

  2 januari, 2018 at 23:26 Svara

  MM kommer att vara grymt saknat! Stort tack för allt fantastiskt arbete alla ni värdar lagt ner <3

 • Karin Brismo

  30 december, 2017 at 05:38 Svara

  Hallå där under kreativitetshatten! Förändringens vindar blåser lite varstans hör jag, även hos mig sveper en liten bris in. Det var dock med förvåning jag läste om Monthly Makers gemensamt fattade beslut att ta time out. Säkert ett svårt ställningstagande, men jag förstår fullt och fast. Livet består av så oändligt mycket och gracerna måste fördelas. Det kan lätt rulla på, expandera och bli ett slukhål. Jag vill tacka Dig och alla andra värdar för möjligheten att delta i så många olika projekt. Att få återuppliva många tekniker, lära mig nya, utveckla, utmana min högra hjärnhalva och inte minst tillförsel av god energi. Numera går jag med Morakniven i bältet för jämnan! Time to move on . . . med fokus på nya utmaningar! Lycka till och stort, stort tack allihop, både värdar och deltagare för all kreativ input!

 • Anki

  28 december, 2017 at 15:08 Svara

  Så tråkigt men förstår verkligen att det ligger mycket jobb bakom. Och det ska inte kännas mer jobbigt än roligt! Så förstår verkligen att det kanske inte riktigt går ihop att hålla levande hela tiden. Men tack för alla månader ni jobbat med MM och alla roliga teman man fått vara med och skapa med. Har verkligen varit kul och spännande att utveckla mitt virkande med alla teman. Fattar knappt att jag har lyckats ibland! haha

  Men lycka till med ditt eget skapande (ska bli kul följa det), och skönt för er som håller i det att få en paus och kunna göra vad ni vill :) Och tack för alla månader som ni kämpat på! <3

  • Alicia Sivert

   29 december, 2017 at 19:22 Svara

   Tack SJÄLV! Jag är oändligt imponerad av dina tematolkningar och det är ju liksom att ha fått följa den fantastiska resan vi varje månad gjort från temaord till alla färdiga tolkningar som gjort den här tiden SÅ värd! Jag ångrar inte en sekund!

   Lycka till själv och ha ett gott nytt, kreativt 2018!

 • Helga

  28 december, 2017 at 12:19 Svara

  Heja er som höll på så länge! Nu kommer ju en ny rolig skaparutmaning hos Rangifer så de som vill kan fortsätta skapa tillsammans. Kul tycker Jag! Ska bli roligt att se alla fina bidrag igen (och allt annat du kommer hinna med nu) 👍❤

  • Alicia Sivert

   29 december, 2017 at 19:20 Svara

   Ja, så himla kul att hon drar igång sitt landskapssömsprojekt, det ska bli så intressant och kul att följa! Kreativiteten överlever organisationernas fall! <3

 • Elisabeth Biström

  28 december, 2017 at 11:09 Svara

  Var sak har sin tid. Vad stort att ni drivit det här projektet så länge och med så hög ambitionsnivå. Jag hann inte riktigt haka på, men hoppas också på en fortsatt skapargemenskap i någon form. Gott nytt år!

  • Alicia Sivert

   29 december, 2017 at 19:19 Svara

   Tack snälla! Gemenskapandet fortsätter i annan form :) Gott nytt kreativt år!

 • Jossan

  28 december, 2017 at 09:32 Svara

  Som jag skrev på instagram, jag som såg så mycket fram emot att skapa med er under 2018! Men jag förstår att det tar tid och ork att driva ett så stort projekt, och särskilt om ni gjort det under 3 år!
  Jag har ju nämligen följt er ett tag, och suttit och drömt om ork och tid och lust att skapa. Till bok-temat så skrev jag ett blogginlägg, men jag var klantig och glömde att spara, och sen kom jag mig inte för att skriva om. Men att kolla på alla era skapelser, ni värdars, men även alla andra, i sammanfattningarna har varit väldigt inspirerande och lockande att börja skapa igen!

  Men jag får helt enkelt sätta igång! Följa dig (bland annat) och ta inspiration av det du gör privat, för jag tror det är lika trevligt som att följa för allt annat du gjort! :D

  • Alicia Sivert

   29 december, 2017 at 19:19 Svara

   Vad tråkigt att ditt bokbidrag försvann! Men är du redo nu så är du redo med eller utan Monthly Makers, det är bara att omformulera idén lite :) Heja!

 • Katarina

  28 december, 2017 at 05:56 Svara

  TACK SÅ JÄTTEMYCKET till dig och alla som har varit med under de här tre åren. Så himla rolig idé som ni fick och vilket projekt ni drog igång. Jag satt igår och skrev på min årssammanställning och under dessa tre år så har jag missat en månad, temat "något jag aldrig har gjort". Ganska kul ändå, tematrofast på sitt sätt ;-) Hoppas få följa dina egna projekt nu när du prioriterar upp dem igen.

  • Alicia Sivert

   29 december, 2017 at 19:17 Svara

   Wow, det är ju också helt fantastiskt! Någon dag ska jag räkna ut hur många bidrag vi sammanlagt är uppe i! Det här hade verkligen inte gått i tre år utan er <3

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.