Muminhuset ett år

I slutet av april fyllde Muminhuset ett år.

Muminhuset ett år - www.aliciasivert.se // muminhus mumin miniatyr miniatyrbygge bygga miniatyrer modell modellbygge husmodell moomin house

Att bygga miniatyrer har varit mitt hjärtas räddning detta år. Det har gjort mig uppmärksam på oansenliga småsaker som bara är skräp men skulle kunna bli t.ex. en lampa eller armstöd till en soffa. Det har fått mig att stanna upp och titta på hus och byggnader omkring mig med helt nya ögon. Det har fått mig att leka, och förlora mig i leken.

Muminhuset ett år - www.aliciasivert.se // muminhus mumin miniatyr miniatyrbygge bygga miniatyrer modell modellbygge husmodell moomin house

Att dessutom få vila i Tove Janssons värld är en större trygghet än något annat. Till och med större än Harry Potter. Mumintrollen har varit med mig i hela mitt liv och jag känner dem så väl, ändå lyckas jag upptäcka nya saker var gång jag läser om böckerna.

Tänk att jag som trettioåring skulle förälska mig i Hemulen. Hemulen! Han var den första karaktär jag skulpterade till Muminhuset och han har varit min vän genom det gångna årets alla med- och motgångar. Och mycket motgångar har det varit. Men inspirerad av honom har jag kunnat glömma omvärlden för en stund och fokusera genom mitt förstoringsglas. På de små ting och detaljer som kanske är de allra viktigaste i livet.

Muminhuset ett år - www.aliciasivert.se // muminhus mumin miniatyr miniatyrbygge bygga miniatyrer modell modellbygge husmodell moomin house

Visst vill ni att jag fotar och visar insidan här också? Kanske gör en specialare med massor av bilder på Hemulen? Eller är det något annat ni undrar över vad gället mumintroll och miniatyrbyggen?

Mer av mitt Muminhus hittar ni på Instagram: @Moominiatures

10 Comments
 • Alicia Sivert

  29 juli, 2023 at 17:37 Svara

  Hej Anneli, vad kul! Taket är byggt av trianglar i kartong som jag limmat rörpinnar på. På mitt Instagramkontro @moominiatures finns fler processbilder.

 • Anneli

  29 juli, 2023 at 07:32 Svara

  Underbart! Tänkte försöka mig på ett liknande bygge själv så undrar hur du fick till taket? 🤗

 • Linnéa

  3 juni, 2021 at 19:20 Svara

  Oj har det redan gått ett år! Det har varit så kul att följa med på resan. Jag har lärt mig mycket om hur användbart skräp kan vara under detta år 😊 Ser framemot att få ta del av mer av ditt fina muminhus!

  • Alicia Sivert

   7 juni, 2021 at 09:43 Svara

   Ja, jag begriper det inte heller, det har gått så fort! Å andra sidan förstår jag inte hur jag hunnit så långt på bara ett år, så det jämnar ut sig i slutänden :P Tack snälla, fina du!

 • Frida L

  31 maj, 2021 at 16:58 Svara

  Fint byggt och fint skrivet!

 • Thea Holmqvist

  23 maj, 2021 at 22:13 Svara

  Grattis huset! Har verkligen älskat att följa detta. Helt magiskt projekt och jag blir så glad av tanken på hur du sitter där bredvid och liksom får sjunka ner i att få en tanke att bli något fysiskt och fantastiskt. Blir helt hänförd av din förmåga att se vad små bitar av (som du skriver) skräp kan BLI istället.

  Jag vill jättegärna se mer av det här projektet även här på bloggen. <3

  • Alicia Sivert

   7 juni, 2021 at 09:41 Svara

   Tack snälla Thea! Jag är så glad att det här projektet väckt leklusten och fantasin till nytt liv i mig. Till och med gammal plast kan vara inspirerande – det trodde jag inte!

 • Jenny

  22 maj, 2021 at 18:52 Svara

  Grattis huset som fick en så fantastisk byggare! Har uppskattat så mycket att följa det här projektet under året!

  • Alicia Sivert

   7 juni, 2021 at 09:40 Svara

   Fina du! Tack från både mig och Mumintrollen <3

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.