några sista decemberglimtar


Jag känner mig så färdig med december och 2015 så jag har gått och skjutit på det här inlägget i två veckor nu, men det hände en del fina grejer under december som jag inte hunnit dela med er och det känns ju ledsamt att låtsas som att de aldrig existerade. Så nu kör vi – de sista decemberglimtarna!


Den tredje adventshelgen stod jag på Spånga julmarknad med lite av mitt hantverk.


Sluta köpa skit var pensionärernas favvis. De stannade och drog varandra i ärmen, pekade, fnittrade och hytte lite uppskattande med sina käppar.


Jag hade ägnat halva hösten åt att skulptera blåmesar i lera, men också en sädesärla och några koltrastar. Fler bilder än såhär blev det emellertid inte för de såldes nästan bums. Men några blåmesar har jag kvar om det är någon som behöver!


Jag hade sytt necessärer av återbrukade väggkalendrar och bordstabletter som blev himla poppis. Kul!


Och bredvid mig stod mamma med sitt glas.


Och morfars honung!


Med oss var även Helen från Hantverksta’n!


Spånga krukmakeri hade gjort så fina små pepparkaksänglar att hänga i ris och gran.


Och det var kallt och soligt – perfekt julmarknadsväder! Vi hade en superfin dag med massor av folk och gamla bekanta som hälsade på och shoppade handgjorda julklappar. Bästa!


Efter åtta timmar utomhus kunde man ju tro att vi skulle vara för trötta för att göra så mycket mer, och så var det kanske men det brydde vi oss inte om! Vi åkte hem till mina föräldrar och bakade pepparkakor efter ett mycket effektivt system: pappa kavlar deg för glatta livet, alla barn trycker ut pepparkakor, mamma passar ugnen och lägger de gräddade kakorna på avsvalning. När vi bakat några hundra var det dags för middag.


Sen skulle de pikeras! Andreas fick ett pepparkakshus och dekorerade det med en obehaglig björn-hemul som det stod ”snälla barn” på.


Och jag gav mig på de lösa kakorna och spritsade kristyr tills jag fick kramp i handen.


Då tog Andreas vid och gjorde några rap-pepparkakor.


En helt annan dag var vi hemma i lägenheten och pyntade inför julen. Vifslan var såhär förundrad över vad vi höll på med.


Tofslan var inte alls imponerad.


Och på själva julaftonsmorgonen vaknade vi tidigt för att hinna med allt. Katterna fick varsin fisk med kattmynta som jag sytt och julfröjden inföll.


Andreas delade ut klappar i den här munderingen och Tofslan ba ”Men du har ju inte rimmat din odugling!?!?”.


Jag fick den illustrerade utgåvan av Harry Potter and the Philosopher’s Stone av Andreas!!


Den är så fin så jag orkar inte.


Sen hade jag faktiskt med mig kameran hem till mina föräldrar men glömde nästan helt bort att fotografera.


Men vi firade i alla fall med familjen + farmor + farbror + mat, tittade på Kalle Anka och smet sen till tåget för att åka till Andreas syster och äta en gång till! Det var en underbar julafton och så mätt har jag aldrig varit förr. Vegbullarna på bilden är efter detta recept och Andreas hade gjort vanlig skagenröra fast med tångkaviar och rökt tofu. Det var så gott så jag åt upp resterna direkt ur burken morgonen efter fast jag svurit att aldrig mer äta.


Sen närmade sig december sitt slut och Vifflan hjälpte till med julgransplundringen. Varje natt kunde en höra ett mjukt ”klånk – studs – studs – studs” när hon hade ner en kula.


Och snipp, snapp, snorum så återvänder vi till nutid och smällkall januari! Jag är på väg till tåget som förhoppningsvis ska ta mig hela vägen till Eskilstuna trots hundra minusgrader. Hur är er torsdag hitintills?

20 Comments
 • LisaMarie

  17 januari, 2016 at 21:40 Svara

  Åh wow vilken himla mysig och bra jul du ser ut att ha haft det! Blev lite kär i pepparkakorna, och förstås dina fantastiska katter. Och julmaten såg så gaaalet god ut. NOM! Vill bara äta allt :D

  • Alicia Sivert

   18 januari, 2016 at 08:19 Svara

   Jaa, inte illa eller hur? Hoppas du hade det megafint!!

 • Maria

  16 januari, 2016 at 18:33 Svara

  Så himla kreativ du är!! :) Och underbara katter <3

  • Alicia Sivert

   17 januari, 2016 at 10:25 Svara

   Jaa :) Åh, visst är de? Bästa grådvärgarna <3

 • Linnea

  15 januari, 2016 at 22:27 Svara

  HAHAH Deez Nuts pepparkakan, definitivt 100% den bäst dekorerade pepparkakan jag sett i mitt relativt korta liv, ha! + vill sååå också ha den illustrerade HP <3

  • Alicia Sivert

   17 januari, 2016 at 10:23 Svara

   Hehe, det ska jag vidarebefordra till pepparkakskonstnären! ;)

 • lopplisa

  15 januari, 2016 at 12:42 Svara

  Fina bilder!! Fantastik bild på Vifflan och den hypnotiska julkulan :) Och så mycket fint du och mamma hade gjort till marknaden! Ni är verkligen riktigt duktiga!! Gillar dessutom allergideklarationen skarpt!

  • Alicia Sivert

   17 januari, 2016 at 10:22 Svara

   Tack så oerhört! Ja just det, den ska jag visa i inscannad version nån dag. Blev lite roligt tycker jag – kul att du såg den :)

 • Mikaela

  14 januari, 2016 at 20:44 Svara

  Vad kul med marknaden och att ni verkar ha sålt rätt bra!! Jag och mamma har funderat på att vara med på någon marknad med lite betonggrejer, men det har inte blivit av ännu. Men hört av andra i en betonggrupp på facebook att det är rätt svårsålt för att alla känner någon som gjuter, eller gjuter själva, och då inte är så sugna på att betala för det. Men vi kanske testar någon gång!
  Och alltså ååååh vad fin boken ser ut att vara!!!! Men Alan Rickman </3 :( Blev så ledsen när jag läste det!

  • Alicia Sivert

   17 januari, 2016 at 10:22 Svara

   Ja det är himla svårt med försäljning på marknader över huvud taget, men jag tänker att jag är med mycket i reklamsyfte! Folk får nys och kan kolla in mer och sen återkomma med beställningar. Men vi hade en bra dag försäljningsmässigt också – för att få det tror jag det är en bra förutsättning att stå nånstans lokalt och gärna återkomma flera år så folk känner igen en. En investering under längre tid med andra ord. Superkul om ni vill prova tycker jag (kommer gärna och kollar!) :)

   JA, så jävla sorgligt blä :(

 • Lund Johanna

  14 januari, 2016 at 20:17 Svara

  Lite snöbrist förvisso, men nog var december rätt mysigt ändå. Och gud så mycket fint du hade gjort!

 • Jess

  14 januari, 2016 at 16:17 Svara

  Så mycket fint ni hade på julmarknaden! Är ju svag för dina fåglar sedan tidigare men tycker glashjärtana som din mamma har gjort är helt fantastiskt fina.

  Min torsdag var ovanligt bra fram till nyheten om Alan Rickman :'( Så sorgligt, fick anstränga mig lite för att inte fälla en tår på jobbet.

  • Alicia Sivert

   14 januari, 2016 at 18:42 Svara

   Åh vad roligt att höra! Tack – och det ska jag hälsa henne :)

   Ja FY alltså!!! Jag skrek rätt ut i klassrummet :( Snaaaapppeeeeee </3</3</3 Det är så sorgligt så jag har ont i magen!

 • Amanda

  14 januari, 2016 at 16:04 Svara

  Den illustrerade utgåvan av Harry Potter är helt fantastisk :)

 • Pernilla

  14 januari, 2016 at 15:15 Svara

  Alltså jag är så himla sugen på den illustrerade Harry Potter-boken! Den verkar vara så fin!

  • Alicia Sivert

   14 januari, 2016 at 18:40 Svara

   Den är helt sagolik! Har inte orkar titta på varje sida så noggrant pga blir helt överstimulerad <3 Får ta ett uppslag i taget!

 • Fredrikapåvinden

  14 januari, 2016 at 11:11 Svara

  Så himla mycket fint så jag vet inte ens vart jag ska börja! Så glad att du delade detta inlägg med oss trots att du är trött på december. Hade så jäkla gärna velat komma och handla grejor av dig. Tycker du hade en så fin och påhittig samling med saker att sälja. Känns så svårt att komma på saker som många kan ha nytta och glädje av men det känns som du verkligen hade fått till en bra blandning med saker som samtidigt kändes väldigt mycket som dig. Cool du är! Massa <3 <3 <3 på er pepparkaksverkstad! I år måste jag erkänna att jag inte bakade en endaste liten pepparkaka men vad värre är är att jag inte ens tycker de är så goda…. Nåja en kan ju inte gilla allt!

  Själv har jag en förträfflig torsdag! Jag är ledig! Vaknade utan ringklocka av att SOLEN sken in genom fönstret. Sedan har jag ätit frukost i sängen, bloggat, klätt på mig, plockat lite på rummet och resten av dagen ska jag försöka ta vara på det fina ljuset genom att fota lite olika projekt. Ha en fin dag Alicia! <3

  • Alicia Sivert

   14 januari, 2016 at 18:38 Svara

   Åh, men vad fin du är! Himla glad blir jag för all din pepp och beröm :)
   Pepparkakor är inte mitt favvobakverk heller precis men jag tycker SÅ mycket om att göra dem så det är det viktiga för mig! Hoppas du får baka mycket januarikakor som kompensation :)

   Åh det låter som en helt underbar dag! Ser fram emot att få ta del av resultatet <3

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.