när jag nu ändå hade röd tråd på spolen


Här är den chockerande sanningen: Fram tills i förrgår hade jag ingen nåldyna.


Jag har alltid förvarat mina knappnålar i en liten burk. Länge har jag tänkt att det vore bra med någon form av dyna istället (alla som har stoppat fingrarna i en burk med nålar vet att det inte är en ultimat förvaring), men ibland är det de allra minsta och simplaste projekten som begränsar mig mest.


Men så trillade jag in på bloggen Docksjö, via veckans sypepp. Och där fanns en tutorial på det mest ultimata: wrist pin cushions. För vad är ännu bättre än en nåldyna? En nåldyna som är med en och inom räckhåll hela tiden, hur mycket en än stökar runt (jag stökar runt ganska mycket när jag syr – lyckas alltid tappa bort tygsaxen för att jag glömmer den i typ köket).


Jag hade allting som behövdes hemma: nämligen ett fint tyg, stoppning, ett burklock och resårband. Rättare sagt, jag hade: en liten oanvändbar loppisfyndad duk med äpplen på, stoppning från en gammal kudde, ett burklock på 5 cm i diameter och ett trasigt axelband från en bh. Jag tänker att ett alternativ till resårbandet även skulle kunna vara två sidenband (förutsatt att en är flink på att knyta enhandsrosetter) eller ett enkelt knappsystem.


Och sedär!


Hur praktiskt som helst och enkelt att göra utan symaskin och med vad en nu har hemma. Fast jag använde symaskinen lite och zickzackade kanterna #noggrannnärdetpassar.


De är även lätt beroendeframkallande att göra och det kan hända jag går från ingen nåldyna till tolv på bara några dagar.

7 Comments
 • Freja

  13 oktober, 2014 at 21:38 Svara

  Kanonfin! Jag har mina nålar i en gammal glasburk som det varit kaviar i, kanske ska fundera på nått liknande. Burklocket har jag ju redan, det sitter på nålburken…

 • Fredrikapåvinden

  25 september, 2014 at 21:18 Svara

  Oooh nu blev jag också sugen på att sy en sån!

  • Alicia Sivert

   26 september, 2014 at 16:03 Svara

   Do it! Roligt roligt roligt och alltså dör hur mycket den redan underlättat sömnaden! Kommer på mig själv med att gå och leta efter nålburken utan att inse att jag har den här på armen.

 • Vicky

  25 september, 2014 at 17:27 Svara

  tolv :'') du alltså. svingullig förresten! som en liten flugsvamp.

 • Docksjö

  25 september, 2014 at 13:58 Svara

  Drt blev jätte fin , så roligt stt någon använder mina ideer

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.