när jag vann biljetter till Stockholms Trädgårdsmässa i Kista


Härom veckan hände nåt sånt där som aldrig händer: Jag vann en Facebooktävling om två biljetter till Stockholms Trädgårdsmässa i Kista! Jag har vunnit något exakt en gång tidigare i livet (en jättestor mjukdjurspanter på Eskilstuna Zoo i mitten av 90-talet) och blev så himla exalterad. Ni får läsa mitt vinnande bidrag fastän det är lite skämsigt:


Inte riktigt julklappskvalitet på detta, men det gick ju vägen ändå!


Som rimmet utlovade tog jag med mig min mamma. Vi åkte dit på lördagen, fick våra biljetter och varsin påse majrovafrön och hoppsade så in bland montrarna, med dramaten och ryggsäck – redo för växtshopping!


Där fanns lite hantverk.


Lite krams.


Balkonginredning.


Krukor.


Och massor av växter, trädgårdsmöbler, redskap, fröer och andra grejer såklart!


Jag förälskade mig i Tina Hellman/Sturehofs krukmakeris blåglaserade krukor.


Funderade länge på om jag skulle ha en men prioriterade i slutändan att köpa växter.


Dessa änglavingar var helt utomjordiska! Tänk om min kan bli så stor någon gång.


Så vackert med denna blomningsfest också!


Vi gick runt några varv och tittade på allt fint, medan vi funderade på vad som skulle få följa med hem.


Högst upp på min växtönskelista har det stått FORELLBEGONIA sen jag var på Rosendals trädgård i höstas och inte köpte en. Från Pelargonfönstret fick jag nu äntligen en egen!


Vilken jäkla pjäs detta är alltså. LÖV it!


Mässans överraskning var nog att Sturehofs krukmakeri även sålde boronior: minismå, rosablommande träd. Det snedaste och vildaste exemplaret följde med mig hem! Och så blev det en ranunkel, som ni redan sett skymta.

I helgen går mässan Nordiska Trädgårdar av stapeln och jag ska försöka hinna dit. Växter alltså, vilken livspepp de ger!

8 Comments
 • Wilda

  8 april, 2017 at 11:56 Svara

  Åh vad fint att du vann och fick ta med dig mamsen! <3 Jättefint dokumenterat (och fotograferat)!

 • Linnéa

  7 april, 2017 at 17:15 Svara

  De turkosa höga krukorna är ju bara för underbara! Hade gärna haft ett par hemma hos mig <3

 • Daniella Chanelle

  7 april, 2017 at 07:57 Svara

  det enda jag har vunnit i mitt liv är två biljetter till bråvalla från floras blogg för några år sedan. regnade hela tiden och jag bröt knät. :') det ser så himla roligt ut, min dröm är att ha en egen trädgård.

  • Alicia Sivert

   20 april, 2017 at 08:35 Svara

   Men hahahahaha ändå fint att ha en dråplig historia att alltid vara värst med ;) Stackare!!

 • Mikaela

  7 april, 2017 at 05:46 Svara

  Gud vad roligt att du vann biljetter och att du äntligen har din forell! <3

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.