om två veckor börjar jag skolan

Jag tänkte att jag skulle ta semestern på mig att samla alla känslor och tankar kring att börja skolan och försöka formulera dem i ord. Jag vet inte hur många gånger jag påbörjat utkastet till det här inlägget. ”I höst börjar jag skolan”, ”Om två månader börjar jag skolan”, ”Om en månad börjar jag skolan”… Orden finns inte där än.

Om två veckor börjar jag skolan och även om orden sviker mig har jag aldrig varit så redo för någonting i mitt liv som jag är för detta nu.

Så jag bara säger det:

Om två veckor börjar jag på Textilhantverk på Handarbetets Vänners skola på Djurgården. Först ett basår och sen söker jag ytterligare två påbyggnadsår.

Jag ska få lära mig väva. Jag ska få brodera på heltid. Jag ska få experimentera i skolans färglabb och läsa textil konsthistoria. Jag ska få lära mig av några utav Sveriges främsta textilkonstnärer och hantverkare.

Det räcker inte att nypa mig för att konstatera att det är sant. Jag måste ideligen logga in och kolla antagningsbeskedet.

Allt det där symboliska, magnifika och revanschmässiga får jag prata om en annan gång. Just nu vet jag bara detta: Handarbetets Vänner grundades 1874 som ett steg mot att göra det möjligt för kvinnor att försörja sig på textilhantverk. Idag är det HV som broderar kungens banér. Och om två veckor börjar jag skolan där.

PS Någon av er minns kanske att jag läste en kortkurs i konstsömnad på HV 2016-17? Det var här jag fattade intresse för landskapssömmar och broderade min första blekingesöm! Som jag längtat efter och drömt om att komma tillbaka!

11 Comments
 • Linda Herrlin

  9 augusti, 2022 at 07:57 Svara

  Stort Grattis!

 • Elisabeth Biström

  6 augusti, 2022 at 13:10 Svara

  Men så stort och underbart! Varmt grattis! Där hör du verkligen hemma.

 • Caroline S

  4 augusti, 2022 at 22:04 Svara

  Det høres helt fantastisk ut! Er så glad på dine vegne :D

 • Grete Trøjgaard Jepsen

  4 augusti, 2022 at 18:43 Svara

  Stort, stort tillykke!!
  Når jeg ser, hvad du arbejde med & hvordan du udfolder dig med nål og tråd, kan jeg kun tro, at du får adgang til det helt rigtige sted <3 Må du nyde hvert et sting og følge "den røde tråd" i dit liv :-D

 • Cecilia N

  4 augusti, 2022 at 12:32 Svara

  Vad ska du med ord till när hela du ljuder!
  Må allt bli minst lika fantastiskt som du hoppas på. 🤗❤️

 • Louise Stigell

  4 augusti, 2022 at 10:19 Svara

  Wow! Där hör du ju verkligen hemma. Låter som himelen på jorden. Jag är inte ett dugg lagt åt textilhållet, men ändå spritter det i mig när du beskriver det. Vilken lycka. Ska bli så kul att följa och få höra/se mer av. 🙏🏻😌

 • Anna María

  4 augusti, 2022 at 07:05 Svara

  Otroligt kul! Jag rös på riktigt när jag läste! Det känns helt klockrent och givet! Ser fram emot att följa din utveckling! (Okej, lät ca hundra år gammal. Men ja!)

 • Ida Johansen

  3 augusti, 2022 at 22:42 Svara

  Du är fantastisk😍 Önskar dig all lycka till och hoppas att du ska trivas. De ska vara glada över att få en elev som du!

 • Thea

  3 augusti, 2022 at 22:34 Svara

  Wow vad fint och kul! Ser så mycket fram emot att följa det kapitlet i ditt liv – är övertygad om att det kommer bli både lärorikt, spännande och vackert. Grattis grattis och lycka till ❤️

 • Gisela

  3 augusti, 2022 at 22:01 Svara

  Grattis!! Vad underbart 😍😍

 • Linnéa

  3 augusti, 2022 at 21:52 Svara

  Grattis!!! Låter ju fantastiskt roligt 😄

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.