OMG

Den här dagen började med de bästa av förutsättningar. Vaknade vid nio och var ledig, solen strålade in genom gliporna i gardinen och från undervåningen steg en doft av nybakta scones.
När jag med otvättat hår och i Spider-Man-tröja drumlade nerför trappan stod mamma i köket och bakade bullar. På skärbrädan stod en nygräddad chokladkaka på avsvalning och i en liten korg med rutig duk i botten låg två runda scones till mig.
Framför gamla Muminavsnitt satte jag så i mig en kopp kaffe och de bägge brittbullarna med jordgubbssylt och philadelphiaost i godan ro när mobilen plötsligt avgav sms-signal och jag, med tankarna på annat håll och sylten droppande från hakan, öppnade inkorgen.

”Hej! Nu är biljetterna släppta till Harry Potter och Dödsrelikerna del 1. Reservera din biljett på blablabla.se. /SF Bio”

Jag hoppade över fåtöljens armstöd och sprang som en antilop på prestationshöjande in i arbetsrummet, bokstavligen slet mamma från datorstolen och klickade så hetsigt på skärmen att sidan höll på att låsa sig.

Så började mardrömmen. Jag vet inte hur länge och i hur många webbläsare jag försökt boka biljetter, men på länken jag fick från SF fick jag aldrig någon bekräftelse efter ’slutför’ och för att boka som vanligt behövde man ha klubbkort. Jag hade inget klubbkort. Samtidigt åkte mamma hemifrån och jag skulle passa bullarna i ugnen, vilket kanske inte var världens bästa kombo med hetsig biljettjakt. Det kändes ungefär som när Stones släppte biljetterna till sin Ullevispelning, alltså subtraktionen dödspepp + dödsångest med något större proportion av det sistnämnda. Lite slitsamt för själ, hjärta och psyke.

Efter att ha gnagt ner fingernaglarna till roten och påbörjat tånaglarna, samt efter ett antal hetsiga telefonsamtal löste sig emellertid alltihop genom att mamma köpte biljetterna direkt på närmaste biograf. Inte för att jag kunde slappna av förrän jag hade dem i handen. Och inte för att jag kan slappna av nu. Jag menar, om tolv dagar ska jag ju gå på premiären av Harry Potter and the Deathly Hallows!!!


Det blev en ganska bra dag ändå.

Tags:
3 Comments
 • Therese ♥

  16 november, 2010 at 14:12 Svara

  åhh jag ska också se den ^^, Vi hade lite lättare att få biljetter i umeå tror jag ^^, Men jag var lika nervös som du ^^ Haha men vi fick ganska bra platser i mitten (A) :)

 • Emelie

  11 november, 2010 at 10:33 Svara

  "Tur att Emelie pratade med mig på msn heeeela dagen så attjag inte dog!
  Jagborde nog åka till Skåne och se filmen med henne."

 • Philip

  5 november, 2010 at 09:18 Svara

  Underbart inlägg :D Och stört grattis till biljetterna!

  Här kommer tyvärr inte filmen att gå upp på bio utan jag får väl vänta och se hur lång tid det tar innan den har letat sig ut på marknaden för piratkopierade dvd-skivor ;)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.