påskgranen och pyntade tomatplantor


Påsken är ju lite av en favorithögtid för mig, delvis därför att den sammanfaller med en så innerlig vilja att fira våren, men också för att jag gjort den totalt obunden alla traditioner. Mitt firande är nog närmast anarkistiskt och ju konstigare – desto bättre, kan jag känna. Jag vill ha godis, kaniner, hönor och glada färger men är heller inte främmande för att pynta med dinosaurier och myskoxar. Eftersom jag inte riktigt förväntar mig eller kräver någonting av påsken kan jag improvisera på ett helt annat sätt än om jularna, vilket resulterat i bland annat en riksomspännande äggjakt med vimplar och utklädda kycklingbröder och ett hysteriskt (fint) och varierat ris 2015 (där även den pyntade myskoxen var med).


Att flytta ihop med två prylknyckande, bollspelande marodörkatter har gjort att jag tyvärr inte kan hålla mig med påskris längre. Jag gjorde ett fåfängt försök i miniatyr förra året, men det kostade mig både riset och kannan det stod i när jag för en sekund lämnade Vifslan obevakad i köket. Resten av våren trampade jag ideligen på träägg som låg gömda under mattan och hittade stulna dekorationer både under pianot och bakom skrivbordet. Men av någon anledning som ingen begriper och som någon verkligen borde skriva en C-uppsats om gav sig katterna inte på den lilla rumsgranen när jag pyntade den i julas och därför gör jag i år ett försök med: påskgran.


Detta är fördelen med att inte betrakta någonting som heligt! Och faktiskt är det ganska fint också, med papegojor och allt.


På pianot har jag dekorerat med den portugisiska tuppen som var mitt bästa loppisfynd förra året, och trenne stenägg.


Inte behöver jag äta några ägg på påsken, hellre samlar jag på versioner i sten, keramik och glas! Det lilla lila i förgrunden har jag fått av Sandra.


Framför teven står fyra tuppar på parad.


Lika många slogs sönder när vi flyttade förrförra våren men två som bara gick sönder i botten har jag satt på tomaternas stödpinnar och det blev så festligt så där får de nog sitta kvar!


Sen hade jag tänkt visa er hur det ser ut i köket med mina senaste Tradera-påskfynd, men då kapsejsade kameran så det får vi ta en annan gång! Har ni pyntat nåt för våren?

6 Comments
 • Wilda

  16 april, 2017 at 07:53 Svara

  Åh vad fint! Gillar stenäggen så mycket. Glad påsk Alicia!

 • Mikaela

  14 april, 2017 at 10:36 Svara

  Älskar påskgranen haha <3

 • Jossan

  14 april, 2017 at 08:11 Svara

  Åh, så söta dina småfåglar var! Superfina! Blev lite kär i dina papegojor med!
  Får önska glad påsk! :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.