13 Comments
 • Ida Örndotter

  4 januari, 2015 at 00:00 Svara

  Naj vad härligt med pepparkaksbak, haha.
  Måste förresten få veta varifrån en får tag i den där muminmuggen på sista bilden? Himla fin ju.

  • Alicia Sivert

   4 januari, 2015 at 14:48 Svara

   Det finns några japanska märken som gör muminporslin. Amabro (mycket blåvitt) och i det här fallet Yamaka. De har liksom googletranslate:at en del grejer som blir jättekonstiga. På nån mugg står det tex "Muminspelet" i snirkliga bokstäver på insidan. Supermärkligt! Men de har jättefina grejer. Jag blir helt deprimerad ibland när jag tänker på allt muminporslin jag bara inte kan motivera att äga.

   Det finns en hel del här: http://www.ebay.com/bhp/yamaka-moomin

 • hille

  13 december, 2014 at 19:09 Svara

  haha åh, blir lite nostalgisk av detta! var tvungen att kolla igenom min gamla bilddagbok och hittade en bild från julen 2005 då jag gjorde pepparkakor med så hemska grejer jag kunde komma på, på. "hjärnsubstans" och "tarmsystem" var det visst bland annat.

  • Alicia Sivert

   4 januari, 2015 at 14:41 Svara

   Åh, underbara ord! Du får dela bilderna inför nästa år för jag behöver ny inspiration!

 • lopplisa

  10 december, 2014 at 06:15 Svara

  Underbara!! Sveriges motsvarighet till de kinesiska lyckokakorna?? :)

 • Mikaela Jansson

  9 december, 2014 at 20:50 Svara

  Älskar hela det här upplägget med en slags domedagsjul. Julen tål att reformeras en smula, och vad passar då bättre än lite ond bråd död liksom?

 • Helga

  9 december, 2014 at 15:35 Svara

  Tack för kommentaren om min kjol :) Och bra tips om skjortärmarna! Jag har faktiskt flera par nu som jag sparat och tänkt att jag ju får göra något med :)

 • Jessica

  9 december, 2014 at 11:03 Svara

  Detta är så fenomenalt!

 • Helga

  9 december, 2014 at 05:29 Svara

  Haha yes! Ni måste ha väldigt stadiga händer!

  • Alicia Sivert

   4 januari, 2015 at 14:39 Svara

   Många års träning! Upptäckte faktiskt att jag tar ett helt speciellt tag om tyllen där jag stöttar med ett finger mot bordet. Var inte medveten om att jag gjorde detta men det går helt på automatik.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.