purpur

Jag hoppas ni har något lila på er idag. Själv hade jag dåligt av färgen i garderoben men lyckades till sist luska fram en av mammas gamla stickade tröjor och hittade ett lila nagellack långt ner i en låda. Ser ut som Magica de Hex och kombon med mitt ganska nyfärgade, väldigt röda hår är förödande. Men vet ni vad? Det är lite fräsigt.

Varför bär vi lila idag? För att visa solidaritet och stötta ungdomar som är homo-, bi- eller transsexuella (eller av annan, icke namngiven läggning) men inte vågar komma ut därför att deras uppfostran, familj och vänner eller religion förbjuder dem. Genom att öppet ha på oss någonting av färgen lila visar vi att det är accepterat att inte följa den heterosexuella normen, att det inte är någon form av ”synd” och att det blir bättre. Mer kan ni läsa här och här.

Eftersom jag är hundmamma just nu har jag inte kunnat besöka staden, och på mina små promenader har jag inte lagt märke till någon annan som klätt sig pro-hbt dagen till ära. Eventet har 100 000 attending på facebook, men ännu fler har tackat nej. Sånt gör mig ledsen.


Nagellacket behåller jag på.

3 Comments
 • Emelie

  31 oktober, 2010 at 13:29 Svara

  Jag skulle aldrig någonsin ta på mig, eller knappt röra vid någonting lila oavsett vad det står för tror jag. Trots attdetbåde är HBT- och piratvänligt, precis som jag. Anermig ha en lila hjärna istället. Det bör den ju vara, så klämd som den är.

  Men du passar väl i alla färger din himla fisrumpa?

 • cissi

  27 oktober, 2010 at 20:59 Svara

  Tyckte också att du var alldeles fin i lila!
  själv hade jag både klänning i lila och armband som matchade. tyvärr syntes det ju väldigt dåligt under vinterjackan men jag gjorde det! :)
  fina bilder också.
  och tack för kommentaren, jag hoppas också att jag hittar honom igen, för just nu är han helt försvunnen.

 • Bajenblomma

  27 oktober, 2010 at 20:16 Svara

  Jag hade ett egentligen alldeles för blått linne på mig, men det var det närmaste jag kom lila. Å andra sidan dedikerar jag stora delar av min lediga tid till Amnestys HBT-grupp, så jag anser mig vara förlåten.

  Och jag tycker att lila och rött är fint ihop. Speciellt en sån här dag.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.