rymden och missnöjet

Idag presenterar Jess sammanställningen av våra Monthly Makers-alster på tema rymden! Jag är så inspirerad av allt ni skapat och önskar verkligen den här månaden varit dubbelt så lång. Jag tror anledningen till att jag känner mig så missnöjd med mina egna två senaste MM-bidrag är att både rullgardinen och shortsen är ganska typiska DIY-projekt, snarare än konstnärliga tolkningar av teman. Inte för att det är något fel med DIY – DIY (Do It Yourself) är att vara självständig, konsumtionskritisk och fantasifull. Det är att utmana hela det kapitalistiska samhällssystemet och det är bland det svåraste, roligaste och mest konstruktiva du kan göra! Men det är något jag redan känner mig väldigt bekväm med och ganska bra på – vad jag vill utveckla med hjälp av Monthly Makers är i synnerhet mitt djupare, konstnärliga uttryck. Jag vill inte skapa saker jag behöver, jag vill gestalta känslor om måste ut. När jag inte har haft inspirationen eller tiden som krävs för att skapa konstnärligt har jag känt mig missnöjd med mina bidrag. Med den insikten ser jag fram emot augustis tema, som jag vet kommer passa mig finfint, och ger mig sjutton på att låta den här utmaningen ta all den tid och kraft den behöver.

Men först – sammanställningen! Glöm inte bort den i mitt svamlande.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, monthly makers, kreativitet, utmaning, blogg, bloggutmaning, kreativt 2015, månadstema, skapa, makeri, alster

logga och foto av Agnes Hammar

Monthly Makers är en kreativ utmaning som bygger på att alla som vill är med och skapar på ett givet månadstema varpå bidragen sammanställs till ett megainspirationsinlägg i slutet av månaden. Mer kan du läsa HÄR. Vi som ligger bakom projektet är Jessica, Mikaela, SandraBeatrice, Jess, Anna María, Annica, Emelie, AgnesBeata, Elsa och så jag.

2 Comments
 • Beatrice

  2 augusti, 2015 at 10:04 Svara

  Men Alicia! Jag som tycker att din rullgardin, om en med en stor släng DIY, är en ren känsla som kommit ut!? Du skrev ju att du velat ha den sen du var liten, du har känt något inför den i nästan hela ditt liv – och nu har du den! Det hade jag varit supernöjd med om jag gjort något sånt.

  • Alicia Sivert

   5 augusti, 2015 at 12:28 Svara

   Mja, njä, det var nog mest en nödtolkning som stammade i en idé jag liksom "kommit över". Jag hade säkert varit nöjd om jag fått göra den som liten men nu var det egentligen för sent. I vilket fall – tack för ditt eviga stöd! Jag lär mig mycket om mig själv och mitt skapande genom MM + er respons :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.