saksamlarpåse med kanin och hur jag förvarar mitt broderimaterial

aliciasivert alicia sivert sivertsson kanin hare rabbit bunny broderi nål tråd brodera embroidery needlework hoop art textile art textilkonst skapa skapande kreativtet sy create sew diy do it yourself saksamlarpåse pouch bag franska knutar
Den senaste tiden har jag broderat så många stora projekt, och ofta med ett viktigt Syfte. Broderi är ett underbart medium för att kommunicera tankar, känslor och kunskap, men ibland blir en ju lite mätt på att försöka förändra världen hela tiden.
Så när jag, trött och snorig och med avgrundens bihålevärk, satt och tittade ikapp senaste säsongen av Orphan Black fick jag ett häftigt infall att bara göra något litet, alldeles för min egen skull. Eftersom kaninen är mitt skyddsdjur och min själsliga kompanjon blev det en sådan, på ett prickigt linnetyg jag fått från ReTuna.

aliciasivert alicia sivert sivertsson kanin hare rabbit bunny broderi nål tråd brodera embroidery needlework hoop art textile art textilkonst skapa skapande kreativtet sy create sew diy do it yourself saksamlarpåse pouch bag franska knutar
Det var så roligt med ett miniprojekt att jag pausade Netflix och gick för att leta efter en lämplig dragkedja, och vips så hade jag sytt en liten saksamlarpåse!

aliciasivert alicia sivert sivertsson kanin hare rabbit bunny broderi nål tråd brodera embroidery needlework hoop art textile art textilkonst skapa skapande kreativtet sy create sew diy do it yourself saksamlarpåse pouch bag franska knutar
(Vifslan var behjälplig vid fotograferingen som vanligt.)

aliciasivert alicia sivert sivertsson kanin hare rabbit bunny broderi nål tråd brodera embroidery needlework hoop art textile art textilkonst skapa skapande kreativtet sy create sew diy do it yourself saksamlarpåse pouch bag franska knutar
Jag fodrade den med ett annat ReTuna-tyg. Rosor på svart bomull.

aliciasivert alicia sivert sivertsson kanin hare rabbit bunny broderi nål tråd brodera embroidery needlework hoop art textile art textilkonst skapa skapande kreativtet sy create sew diy do it yourself saksamlarpåse pouch bag franska knutar garn sybåge floss hoop
Beatrice frågade mig för ett tag sen hur jag får med mig mina broderigrejer runt och här är svaret! Jag har tidigare använt mig av modern life is rubbish-påsen men sen dragkedjan gick sönder har den varit mer besvärlig än behjälplig att ha med sig. Eftersom jag alltid varit bättre på att göra nytt än att laga (jag kan gå i månader med en tappad jackknapp eller trasig tröjärm) var det lika bra att jag sydde en ny förvaringspåse åt mig, och eftersom allt jag använt är återbruksmaterial blev det billigt både för mig och jordklotet.

Design Sponge har gjort en bra beskrivning på hur du syr en egen saksamlarpåse.

aliciasivert alicia sivert sivertsson kanin hare rabbit bunny broderi nål tråd brodera embroidery needlework hoop art textile art textilkonst skapa skapande kreativtet sy create sew diy do it yourself saksamlarpåse pouch bag franska knutar
I påsen stuvar jag sen ner sybågen, det pågående broderiprojektet, lite lämpliga garner, märkpennan och min plåtask med blandade reststumpar (a.k.a. trassel). I det virrvarret förvarar jag även min lilla broderisax i guld och ett par extra nålar. Och det är egentligen allt som behövs – med allting samlat i en påse är det lätt att få med sig den till föreläsningen eller tågresan.

aliciasivert alicia sivert sivertsson kanin hare rabbit bunny broderi nål tråd brodera embroidery needlework hoop art textile art textilkonst skapa skapande kreativtet sy create sew diy do it yourself saksamlarpåse pouch bag franska knutar
Detta blir också mitt bidrag till Fredrika på vindens Sypepp!

22 Comments
 • Wilda

  28 april, 2016 at 11:36 Svara

  Så fantastiskt fint! Gillar verkligen färgerna på tyget och insidetyget ännu mer <3 Perfekt sätt att få med sig allt ju. Jag brukar ta med mig i plastfickor men det här vr ju helt klart snäppet bättre! Jag förstår verkligen inte hur du kan få vad som helst att bara få ett eget sprudlande liv och ändå bära ditt signum av finurlighet, kreativ lek och mästerlig värme med sig. Ljuvligt!

  • Alicia Sivert

   2 maj, 2016 at 18:45 Svara

   Åh, men TACK käraste käraste du!!! <3 En liten påse är något mer praktiskt än en plastficka, det tycker jag nog ;)

 • Anonym

  26 april, 2016 at 19:37 Svara

  Så himla fin påse! Var på väg att fråga om du säljer påsar innan jag fick se länken. Nu kanske jag behöver både fråga och göra en själv… Verkligen en bra tutorial.

 • Beatrice

  25 april, 2016 at 20:58 Svara

  Åh, tack Alicia! Såg din kommentar men kunde inte svara i telefonen, men är så glad för bara detta enkla knep för att ta med allt! Det kanske dessutom är dags att göra en egen saksamlarpåse snart!? Gillar också att kanin är ditt skyddsdjur, jag har ganska länge varit övertygad om att bergsgeten är mitt, men jag vet faktiskt inte. Drakar och råttor känns annars som ganska bra runner ups för min del!

  • Alicia Sivert

   26 april, 2016 at 18:18 Svara

   En bergsget? Hihi, vad kul att höra! Jag tycker det är såå intressant att få veta vilka djur folk känner igen sig i! Jag slets länge mellan häst och hund, men insåg så småningom att jag nog är en kanin med för långa öron ändå!
   Och ja, ja, ja! Börja sy saksamlarpåsar – du kommer snart bli beroende ^^

 • Maja

  25 april, 2016 at 14:26 Svara

  Jag skrev till någon annan häromdagen att jag är så sugen på att plocka fram broderigrejerna igen (dvs hitta dem hos mina föräldrar eller skaffa nya). Nu blev jag ännu mer pepp. Så fint och enkelt! Tack för inspiration.

 • Borgmästaren

  25 april, 2016 at 13:34 Svara

  Kul att se hur du förvarar garnerna. Jag har haft de i en mindre kartong som börjar svälla över bräddarna nu (innehållet, inte kartongen, så klart). Fyndade på loppis en perfekt plåtburk med gångjärnslock i mycket bra skick och är helnöjd med den.

  Tycker du gör så jättefina målningar! Är så impad av alla som kan måla på det sättet. Det är ett under att man kan sätta ner den inre bilden man har så fint på ett papper.

  • Alicia Sivert

   26 april, 2016 at 18:14 Svara

   Sväller över är något jag känner igen! Men detta är bara hur jag förvarar de garner jag tar med mig hemifrån – det "riktiga" förrådet består av ett proppfullt syskrin + 4 lådor i en liten byrå ;)
   Men det låter alldeles utomordentligt – både praktiskt och fint! Jag skulle vilja ha nån gammal apoteksmöbel med massor av små lådor att färgsortera i. En dag… :)

   Och tusen tack för berömmet!

 • Grahnslöjd

  25 april, 2016 at 10:51 Svara

  Jättefin påse och vilket sött broderi (älskar kaniner:))!! Kan vara ganska skönt med projekt som inte tar alltför lång tid!:) Hehe, vad snällt att du fick hjälp med fotograferingen, barn och djur verkar ofta vara intresserade av att "hjälpa till" när det ska fotas…;)

  • Alicia Sivert

   25 april, 2016 at 11:00 Svara

   Tack så mycket, ja visst är det skönt för själen med småprojekt ibland :)
   Haha inte sant? ;) Varenda gång det dyker upp något nytt material måste hon provligga, och varenda gång jag kommer med kameran måste hon vara med. Väldigt bussigt av henne ^^

 • Louie

  25 april, 2016 at 09:39 Svara

  Så himla söt!

 • Louise Stigell

  25 april, 2016 at 08:30 Svara

  Amen amen åh… Den där påsen ger mig så många fina associationer. Jag var galen i kaniner när jag var liten, och min favoritfilm var Den Långa Flykten (A Watership Down)
  Och så mindes jag plötsligt fruktpåsarna vi hade på lekis när jag var riktigt liten. De fick man sy själv, och ta fram när det var fruktstund på eftermiddagen. Inte i närheten lika fin som denna påse, men något med färgen och mönstret påminde mig. <3

  En borde verkligen ha fler vackra påsar. Det råder ju aldrig brist på saker att ha i dem. =)

  • Alicia Sivert

   25 april, 2016 at 10:45 Svara

   Älskar Watership Down!!! Borde läsa om den också… Men vad lustigt med frukttygpåsar! Vi hade fruktburkar på min tid – låter lite kladdigt med påse, eller??? Fast fint att ni fick sy dem själva :)
   Och broderade påsar är det bästa ever. Jag har sytt säkert 50 stycken de senaste åren. Har fler än vad jag har grejer att stoppa i #ilandsproblem

 • Mikaela

  25 april, 2016 at 07:50 Svara

  Så himla söt kanin och vårpeppigt tygval, både på in- och utsidan!

 • ylva

  25 april, 2016 at 07:40 Svara

  Supergulligt och superpraktiskt gillar oxå att tyget är prickigtl.

 • med nål och tråd

  25 april, 2016 at 06:27 Svara

  Vilken jättefin kanin, tänk så bra det kan bli att brodera på mönstrade tyger. Det gör jag typ aldrig men det är ju jättefint! Hög igenkänning på förvaringen och trasslet i plåtasken (jag har en plåtask med lika mycket trassel jag)

  • Alicia Sivert

   25 april, 2016 at 10:42 Svara

   JA! Jag tror detta är första gången jag gör det? Har velat det så länge men det är som att möjligheterna blir för stora och jag föredrar att vara lite begränsad haha. Vill börja färga egna bakgrunder också men min hjärna sprängs av allt jag skulle kunna skapa då… Knäppt huvud!
   Men vad kul att du är likadan! Folk är så organiserade i allmänhet? :S

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.