salighetssaker I

(här kommer lite ytligt, själlöst och om inte färggrant så i vart fall blåtonat bloggande som utlovat)

”Salighetssaker, det är vad Madicken kallar sånt som hon får
som är så där rent obeskrivligt underbart.”

ur MADICKEN & JUNIBACKENS PIMS av ASTRID LINDGREN, 1976

Igår var en så nedrig, miserabel, regntyngd skitdag att jag inte gitter tänka på den. Idag sken solen igen så jag tog mamma med mig till Erikshjälpen för att lämna en kasse skräp och fylla en ny. Nu tänkte jag dela några av mina senaste skräpköp med er.

aliciasivert alicia sivertsson fåglar fågel bird birds
För någon månad sen kom jag över en fantastiskt prålig flasköppnare i form av en flygfärdig fågel.

aliciasivert alicia sivertsson fåglar fågel bird birds
Idag hittade jag en salt- och pepparströarduo i form av två hutlöst fula men minst lika förtjusande fågelungar. Hellre tre groteska fjäderfän på matbordet än tio pittoreska i skogen säger jag.

aliciasivert alicia sivertsson glas
Jag har också samlat på mig några fina cognac- och likörglas i olika storlekar att stoppa värmeljus i för en tjusigare form av lyktgrupp på fönsterbrädan. Idag utökades samlingen med två och därtill det allra finaste whiskyglaset.

aliciasivert alicia sivertsson kompass
Och så den förmodligen saligaste salighetssaken jag som erfaren salighetssamlare någonsin samlat: en liten alldeles perfekt mässingskompass jag kom över via Tradera. Så mycket bättre och så mycket mindre användbar än en klocka i samma modell. Så muminskt sjömannaromantiskt fulländad att jag aldrig vill ta den av mig.

aliciasivert alicia sivertsson glas ljus candles
Därför att money certainly can buy me love och så vidare.

3 Comments
 • Carolina

  9 mars, 2011 at 09:58 Svara

  FINT!
  det är ju så man får vårkänslor när du visar upp erikshjälpen-fynd. vill också.
  saknar dig förresten. Mycket <3

 • Hanna

  9 mars, 2011 at 07:11 Svara

  Älskar kompassen, en sådan vill jag också ha!!! Skönt att tisdagen var bättre än skitmåndagen. Puss!

 • Malin

  9 mars, 2011 at 00:12 Svara

  Du är fin Alicia och jag saknar dig himla mycket också! Ta den tid du behöver, även om jag saknar ihjäl mig lite. Jag finns här när du känner dig redo. Ett sorgset hjärta och en trasslig hjärna är inte lätt att handskas med. Så när det känns tungt hoppas jag att du försöker tänka på allt det fina . Om vi ska byta lite samtalsämne så åker jag i April och blir borta ett år, om allt går vägen såklart. Nej fy, saknis saknis saknis! Och lots of love och tankar skickas till världens finaste Alicia.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.