SAMMELSURIUM: utställning 16-18/6 på Galleri Panncentralen

Jag ska ställa ut!

I höstas ansökte jag med alla mina broderade porslinsdjur till Liljevalchs vårsalong – men de ville inte ha dem! Så nu har jag tagit saken i egna händer och bokat ett galleri.

Helgen den 16-18:e juni kommer jag visa inte bara porslinsdjuren utan också allt möjligt annat jag broderat, målat och byggt de senaste åren, inklusive Muminhuset. Jag kallar utställningen Sammelsurium för det är precis vad den kommer att vara, ett fullständigt trassligt virrvarr av olika tekniker, material och uttryck men som jag ändå hoppas ska hänga ihop eftersom den gemensamma nämnaren är jag.

Det kommer också bli lite som en tidslinje genom utmattningen, helt oplanerat men ju mer jag plockar fram och förbereder desto tydligare blir det. Jag hittade t.ex. mitt gamla terapibroderi som var en av de allra första grejerna jag lyckades skapa efter att jag blivit sjuk. Bara samma stygn i rad efter rad efter rad. Det gör ont att se det nu och minnas att större utmaning än så klarade jag inte av. Men desto roligare då att få leda vidare till Muminhuset och sen detta vansinnesprojekt som är de broderade porslinsdjuren.

Hur många de blev till sist? Ingen aning, jag har tappat räkningen. Men jag kan säga att jag håller på att köpa upp hela Stockholms alla konsthandlares inventarier av 20 centimeters kilramar. Jag har en del montering att göra den närmaste månaden, om vi säger så.

Dessutom kommer jag ha med projekt från mitt första år på HV. Här ligger Vifslan olovandes på vad som ska bli min andra lampskärm i våffelväv! Förutom den tänker jag visa min vävda vallmoäng, 10 sjalar i loppat mohairgarn, ett självporträtt på gammelfarmors kökshandduk och förhoppningsvis är mitt första broderikit färdigt till vernissagen.

Det här är så himla stort och speciellt för mig – som en revansch på livet – och jag hoppas utställningen ska spegla det. Snälla kom, kom och fira med mig och mitt sammelsurium på Galleri Panncentralen i Gustavsberg, den 16:e till 18:e juni!

Hundar, barn och förvildade farmödrar är välkomna under uppsikt!

Tags:
5 Comments
 • maria

  18 november, 2023 at 02:38 Svara

  nu såg jag detta ett drygt halvår försent. ställer du ut igen kommer jag garanterat
  så inspirerande, fina alster du gör!
  / Maria (som plötsligt hittat lite ro i måleriet)

  • Alicia Sivert

   7 januari, 2024 at 18:19 Svara

   Hej Maria,
   Gud vad glad jag blir att du hittat hit och säger så fina saker! Det blir nya utställningar i framtiden. Lycka till med måleriet!

 • Maria Axelsson

  27 maj, 2023 at 19:11 Svara

  Attans att denna förvildade farmor har på tok för långt till kungliga hufvudstaden….. Får väl hoppas på lite bilder från utställningen!

 • Linnéa

  24 maj, 2023 at 13:49 Svara

  Åh så roligt! Lycka till med utställningen 😄

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.