Sanchez, vår nya medarbetare

”Alicia, vad behöver du för att göra en kråka som ser förhållandevis realistisk ut?”

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, kråka, fågel, modell, bird, crow, gips, fjädrar, feathers, diy, skapande, kreativitet, alster och makeri, sanchez
Det var kanske, förmodligen inte, den konstigaste arbetsrelaterade fråga jag fått från en kollega, men anledningen till att jag minns den så väl är att jag kunde svara. Där och genast.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, kråka, fågel, modell, bird, crow, gips, fjädrar, feathers, diy, skapande, kreativitet, alster och makeri, sanchez, ståltråd, tång
Ståltråd, papperstejp, gipsbindor, svart och blå akrylfärg, fjädrar, kanske lite cernitlera, tänger och limpistol.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, kråka, fågel, modell, bird, crow, gips, fjädrar, feathers, diy, skapande, kreativitet, alster och makeri, sanchez
Det var en tankeställare för mig, att inse att lösningar på kreativa problem ligger mig så nära till hands numera. Att jag kan föreställa mig någonting och sen göra det. Förstår ni vilket hot det är mot världsekonomin? Detta är, i teknisk färdighet och självförtroende, oändligt mycket till tack vare Levande Verkstad, konstupproret, denna Ocean av Inspiration en hittar på internätet, feminism i allmänhet och all den pepp jag får från er. Tack som fan.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, kråka, fågel, modell, bird, crow, gips, fjädrar, feathers, diy, skapande, kreativitet, alster och makeri, sanchez
Men nu skulle det inte handla om hur jag omkullkastar tingens ordning, utan om Sanchez.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, kråka, fågel, modell, bird, crow, gips, fjädrar, feathers, diy, skapande, kreativitet, alster och makeri, sanchez

walt disney pictures the lone ranger, sanchez

bild av WALT DISNEY PICTURES via YAHOO MOVIES

Han var tänkt att bli rekvisita till premiärpresentationerna av The Lone Ranger där Johnny Depp bär förlagan på huvudet. Således är vi numera kollegor.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, kråka, fågel, modell, bird, crow, gips, fjädrar, feathers, diy, skapande, kreativitet, alster och makeri, sanchez

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, kråka, fågel, modell, bird, crow, gips, fjädrar, feathers, diy, skapande, kreativitet, alster och makeri, sanchez
Jag fick förmodligen lite hybris (se ovan) för även om jag har fantasi att visualisera material och tillvägagångssätt så kan man knappast beskylla Sanchez för att se ”förhållandevis realistisk” ut. Snarare som en svart påskkyckling.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, kråka, fågel, modell, bird, crow, gips, fjädrar, feathers, diy, skapande, kreativitet, alster och makeri, sanchez

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, kråka, fågel, modell, bird, crow, gips, fjädrar, feathers, diy, skapande, kreativitet, alster och makeri, sanchez
Men en förstår vad det är fråga om och jag är nöjd med hans uttryck.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, kråka, fågel, modell, bird, crow, gips, fjädrar, feathers, diy, skapande, kreativitet, alster och makeri, sanchez
Och igårkväll kom det fram en kollega från en annan biograf som mindes min mask från regionsfesten och berättade hur hon varit på premiären och sett Sanchez in action och berömde mig ända från tårna. Blev så glad att jag ville gråta. Biljettförsäljningen i afton inställd pga att kassapersonalen är rörd.
Det är så osannolikt lyxigt att jag får spendera hela dagarna i skolan med att göra det roligaste jag vet i hela världen, och att ovanpå det få ett sånt här uppdrag från jobbet PLUS att det kommer fram folk efteråt som tagit reda på vem som gjort vad. Åh, herre min get.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, kråka, fågel, modell, bird, crow, gips, fjädrar, feathers, diy, skapande, kreativitet, alster och makeri, sanchez
Begriper Scrubsgenerationen varför kråkan heter som han heter?

23 Comments
 • Anna

  12 juli, 2013 at 23:03 Svara

  Rent intellektuellt, rent kreativt, rent konstnärligt, rent ärligt så är jag förbannat kär i dig och ditt skapande! Du är min idol.

  • Alicia Sivert

   23 juli, 2013 at 06:51 Svara

   Plus att jag är snygg!

   Haha, alltså du är helt briljant. Låt oss dricka vin till Sgt. Pepper's på studs!

 • lisa

  9 juli, 2013 at 09:17 Svara

  Fy dundran vad duktig du är! Och ja klart man förstår varför du döpt den så. :D

 • Therese

  8 juli, 2013 at 13:48 Svara

  asså ser så kul ut! blev sjukt snyggt!

  • Alicia Sivert

   8 juli, 2013 at 13:52 Svara

   Tack! Det ÄR kul! Världens dummaste (fast bästa) mani att börja med gips och fjädrar precis när dammsugarpåsen är full…

 • Helga

  8 juli, 2013 at 08:28 Svara

  Coolt! Ja visst är det bra att göra saker själv! Har fått ännu bättre självförtroende sen jag började skapa saker och upptäckte att det inte är så himlarns svårt. Än så länge håller jag ju mig till garn och tyger nån gång ibland men blir så sugen på papper, lim, lera och sånt när jag läser din blogg :)

  • Alicia Sivert

   8 juli, 2013 at 10:16 Svara

   Åh, så har jag åstadkommit exakt det jag vill! Fanken vad kul att du blir inspirerad. Kör!

 • sofia

  7 juli, 2013 at 23:54 Svara

  Ååh jag älskar Sanchez & jag älskar din blogg!

 • Malin Aurora

  7 juli, 2013 at 15:07 Svara

  Det var en himlans tjusig kråka måste jag säga!

 • jennifer

  7 juli, 2013 at 14:22 Svara

  Älskar den!

 • Anonym

  7 juli, 2013 at 12:54 Svara

  Hej! Jag vill minnas att jag i din blogg en gång läste ett (väldigt välformulerat) inlägg om hur viktigt konst/musik/skapande/kreativitet är, och hur tråkig samhällets syn på allt detta är, men nu hittar jag inte igen det! Har du någon aning om vilket inlägg det kan vara jag tänker på? Tack på förhand!

  Ps. Din blogg är jättebra och du verkar vara en himla bra, vettig och härlig person!

 • Emma

  7 juli, 2013 at 12:34 Svara

  Vilken underbart fin! Jag gjorde OCKSÅ en ståltrådsfågel för ett tag sedan, även den var tänkt som någonslags kråkfågel men min ser mer ut som en fladdermus-höna, typ :) Men ändå! Heja ståltrådsfåglar!

  • Alicia Sivert

   7 juli, 2013 at 22:09 Svara

   Hahaha, ofta blir det ändå bättre än ursprungstanken! Jag menar fladdermushöna ringer hemskt mycket högre än kråka för min del. Kan du inte visa?

 • Jessica

  7 juli, 2013 at 10:40 Svara

  Knäpp grej, förresten: började göra en fågel i ståltråd och papier maché för kanske en vecka sen. Inte en kråka, men ändå.
  (Ungefär som att min kära vän Johanna berättade för mig att hon börjat lyssna på poddar från programmet Pang Prego (så många P:n i den meningen) precis när jag tänkte tipsa henne om det, för att jag precis börjat lyssna. VÄRLDEN.)

  • Alicia Sivert

   7 juli, 2013 at 22:08 Svara

   Men åh, verandamagin! Är bygget avslutat, avbrutet eller bara lagt på is? Vill så gärna se!

   Sanchez är Janitor's skata – säsong 5!

 • Jessica

  7 juli, 2013 at 10:33 Svara

  Men åh! Den är ju helt magnifik! Bättre än om den hade varit 'förhållandevis realistisk'. Uttryck före realism, alla gånger.
  hmhm, minns inget om Sanchez i Scrubs. Ackack.

 • Fellen

  7 juli, 2013 at 09:40 Svara

  Du är fantastisk.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.