septemberglimtar


September har fullkomligt rusat ifrån mig och jag kan inte begripa hur tiden kunnat gå så fort. Det känns som en vecka sen som jag strosade runt i Eskilstuna i väntan på att skolan skulle börja, men redan imorgon far jag dit igen. Även om tiden försvunnit för mig har det varit en oerhört konstruktiv månad – jag har vägrat hamna på efterkälken och kanske, kanske har jag också blivit en liten aning bättre på att ta itu med vad jag orkar och tacka nej till resten. Mycket inspiration och lust har jag haft, nästan mer än vad jag haft möjlighet att få utlopp för, men mellan extrapass och planeringsmöten har jag ändå skapat väldigt mycket. Det känns bra!


Tofslan och jag har knådat småfåglar till stundande hantverks- och julmarknader. Det är ju läge för några koltrastar, tycker ni inte?

aliciasivert, Alicia Sivertsson, alicia sivert, Eurasian Jay, nötskrika, fågel, garden bird, trädgårdsfågel, paint, painting, aquarelle, akvarell, målning, måla, watercolor, water color, watercolour, colour, vattenfärg, bläck, ink, illustration, skapa, skapande, kreativitet, konst, art, papper
Jag har måli måli målat och ni får snart se vad!


Jag har varit på Skansens höstmarknad!!!!!! för trettioåttonde året i rad så bilder på marmelad i motljus, djur, djur, djur och den sensationella Lisa i märkliga hattar kommer. Vi såg både lodjursbarn, lappugglor och järvar förutom dessa f a n t a s t i s k t vackra fjällnära kor som inspirerade mig till framtida broderier.


Vifslan har sovit på det obekvämaste sättet.


Jag har broderat beställningsprojekt.


Vi har haft blåmesar på balkongen för första gången någonsin! De satt helt gyllene i ljuset från morgonsolen och firade titeln som svenska folkets tredje favoritfågel men jag hann inte ta fler än denna halvdana bild innan…


… husets varulv förstod vad det var fråga om och skrämde bort alla som var små och duniga. Dum-Viffla.


Jag sov igenom blodmånen men har sett andra fina aftnar den här månaden.


Och det bästa av allt är att jag i helgen träffade Monthly Makers-gänget vilket var fint och peppande! Tyvärr blev alla bilder ganska dassiga pga inomhusbelysning och att vi mest satt och pratade men jag kanske tvingar er att kolla på dem senare i alla fall. Idag skriver Sandra om dagen och HÄR kan ni äntligen se sammanställningen av tema natur!

Hur har era septembrar varit? Det är en nyckfull månad det här – stress och måsten kommer krypande samtidigt som det mörknar lite mer hela tiden. Jag vet att jag måste koncentrera mig på att hålla näsan över ytan för att inte få kallsupar men ibland behöver man någon som påminner en om att flyta, ta pauser, dricka kaffe i höstsolen och bara slökolla på hundra avsnitt 30 Rock.

10 Comments
 • Jess

  30 september, 2015 at 19:20 Svara

  Blåmesen <3 September bara försvann, kan verkligen inte minnas något alls från den här månaden mer än att jag känt mig låg. Söndagen var väl inte min bästa dag, satt mest och kämpade mot impulsen att ta min jacka och springa ut och gömma mig under en sten. Typ. Men, ändå kul att träffa alla såklart!

  • Alicia Sivert

   30 september, 2015 at 19:30 Svara

   Åh nej, vad ledsamt :( Det känns ju inte alls bra att jag inte alls snappade upp det heller, men allt var så intensivt och de där snacken en hade velat ha med alla hanns ju inte alls med. September är svår, och jag brukar också känna den där starka flyktkänslan. Jag hoppas den stundande månaden blir lättare för dig!
   Kram!!

 • Mikaela

  30 september, 2015 at 17:31 Svara

  Det svischade verkligen förbi med september!! Kanske för att jag var borta i fält i två veckor, men ändå! Jag har mest pluggat men några roliga grejer har jag också gjort, typ nu i söndags ;) Gullig liten blåmes! Jag var hemma hos mina föräldrar lördag-söndag och klappade på katten Maja, och så kom det en skata och hoppade omkring på utkanten av fönstret. Klappstunden tog slut och Maja satt istället och stirrade stint vid fönstret och gjorde samma knäppa ljud hon alltid gör när hon ser fåglar. Något slags hackigt halvjamande. Men hon är för gammal och tjock för att palla försöka hoppa upp på fönsterbrädan numera. Apropå katt/fågel-interaktioner!
  Är du förresten nöjd med den svarta tuschpennan? :)

  • Alicia Sivert

   30 september, 2015 at 19:28 Svara

   Men haha åh! Katter ändå <3 Fast de ska låta fåglarna vara tycker jag! Tofslan och Vifslan har också så himla konstiga jaktljud. Det är som att de inte riktigt är meningen utan det bara slipper ur dem för de är så upphetsade hahah!

   Ja! Jag behöver utveckla min teknik med den dock. Det måste vara lite hafsigt målat + noga tuschat för när jag gjorde noga + noga blev det för mycket målarbokskänsla. Men jag är så himla glad att jag köpte den :)

 • Cornelia

  30 september, 2015 at 12:53 Svara

  Vilka fina bilder! Gillar verkligen den med lägenhetshuset, så mysig!!

 • chrissy

  30 september, 2015 at 11:34 Svara

  håller med jessica! september bara svischade förbi. hann inte riktigt registrera den känns det som. men den har inte varit så jobbig som den brukar för mig, tvärtom har jag varit mer pepp och inspirerad än på länge! så nu ser jag fram emot hösten (istället för att typ vilja gå i ide tills maj). det blir bra tror jag!

  • Alicia Sivert

   30 september, 2015 at 19:25 Svara

   Det är som att du beskriver exakt min situation! Är så himla rädd för hösten för jag vet att det blir jämmerligt och sen blir det bara ännu värre januari-februari. Men hittills har det varit bra överlag och bara lite dåligt istället för tvärt om! Vi får hjälpa varann hålla fast i det!

 • Jessica

  30 september, 2015 at 09:25 Svara

  September har varit en ALLDELES för snabb månad??? Förstår inte hur det gått till. Jag har i alla fall pluggat och skapat och sovit tupplurar för det mesta.

  • Alicia Sivert

   30 september, 2015 at 19:23 Svara

   Nej det är helt orimligt? Jag tänker att det fortfarande är augusti! Aja, bara vintern går lika snabbt så!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.