sex små minnen från Malmö

http://aliciasivert.blogspot.com loppis loppisfynd emmaus malmö apoteket burk burkar stig lindberg gustavsberg vit brun kruka krukor blå växter växt fönsterfikus fikus variegata variegerad vita rosa blad löv växtgäris
Sex små, betydelsefulla ting och fysiska minnen av en svårgreppad helg fick jag med mig från besöket i Malmö. Medan jag samlar tankar och känslor efter begravningen tänkte jag att vi kunde ta en titt på sånt som gör mig lugn och glad på ett helt okomplicerat vis – loppisfynd.

http://aliciasivert.blogspot.com loppis loppisfynd emmaus malmö kruka krukor grön växter växt blad löv växtgäris
Den här lilla minikrukan i grönt fångade mitt öga och mitt hjärta så fort jag klev in i porslinsavdelningen på Emmaus. Jag har sökt efter en tillräckligt liten kruka åt min boronia och denna var som gjuten efter miniatyrträdet.

http://aliciasivert.blogspot.com loppis loppisfynd emmaus malmö apoteket burk burkar stig lindberg gustavsberg vit brun blå
På en hylla hittade jag en vit burk med illa medtaget korklock. Det är något visst med mig och burkar och när jag i andra änden av butiken hittade ytterligare två ur samma serie väcktes samlaren ur sin slummer och jag fick gå tillbaka för att hämta den första.

http://aliciasivert.blogspot.com loppis loppisfynd emmaus malmö apoteket burk burkar stig lindberg gustavsberg vit brun blå
Att de dessutom var designade av Stig Lindberg för apoteket gjorde att saken var sojabiff. Såklart de skulle få följa med hem, ja inte bara till mig utan hem till sin tillverkningsort som är just Gustavsberg. Jag bor med utsikt över de gamla fabrikslokalerna.

http://aliciasivert.blogspot.com loppis loppisfynd emmaus malmö kruka krukor blå växter växt fönsterfikus fikus variegata variegerad vita rosa blad löv växtgäris
Medan jag vill ha terrakotta till balkongen är gröna och blåa krukor det jag helst fyller mina fönsterbrädor med. Den här vida, midnattsblå skönheten greppade jag från Beatrices favorithylla med blått porslin.

http://aliciasivert.blogspot.com loppis loppisfynd emmaus malmö kruka krukor blå växter växt fönsterfikus fikus variegata variegerad vita rosa blad löv växtgäris
Men bäst var ändå innehållet, som Beatrice själv fixat åt mig. Länge och aktivt har jag sökt efter en variegerad fönsterfikus, i varenda blomster- och större mataffär i Stockholm och på Värmdö. När Beatrice hörde det for hon till Oasen och köpte en åt mig. Lite stryk tog den under tågresan hem som ni ser på det minsta bladet, men så mycket mer kärlek ska den få nu när den är tryggt hemma och placerad i min nya kruka! Det fantastiska bladverket förtjänar nog en egen broderad brosch också, tycker ni inte?

Har du fyndat något roligt på sistone?

Tags:
11 Comments
 • Jenny

  5 maj, 2018 at 18:56 Svara

  Den lilla gröna krukan är ju en DRÖM! Så galet fin! Blir rätt avis på fönsterfikusen också, har haft köpstopp på växter ett bra tag men nu efter att några inte överlevt vintern och odlingarna flyttat ut till mamma är det plötsligt underskott på växter och fritt fram att fylla på!
  Har för övrigt ett önskeinlägg – tycker den där hyllan som syns i bakgrunden ser ut att innehålla en massa intressanta saker värda att kika närmare på :D

  • Alicia Sivert

   8 maj, 2018 at 08:28 Svara

   Åh men har en lidit vinterförluster måste det vårkompenseras! Ut och leta :)
   Vilket roligt önskeinlägg! Det ska jag absolut få ihop!

 • Wilda

  4 maj, 2018 at 09:16 Svara

  Så fint att fynda med dig! Otroligt fina foton du har tagit <3

  • Alicia Sivert

   4 maj, 2018 at 15:05 Svara

   Dito <3
   Haha ljuset hittar in i lägenheten för första gången :P

 • Julia

  3 maj, 2018 at 18:21 Svara

  Håller med föregående talare om att den gröna krukan är perfekt! Jag skulle dessutom lätt kunna tänka mig en fönsterfikusbrosch ;)

 • Vicky

  2 maj, 2018 at 05:10 Svara

  älskar verkligen också den lilla kronärtskocks(???)krukan haha! bra kap.

  • Alicia Sivert

   2 maj, 2018 at 17:05 Svara

   Eller huur! Haha ser verkligen ut som en liten kronärtskocka nu när du säger det :)

 • Helga

  2 maj, 2018 at 04:27 Svara

  Fina krukor! Jag har köpt tygblöjor till bäbisen i magen haha. Inget annat begagnat på ett tag faktiskt. Blir inte så mycket loppis nu när vi inte har bil.

  • Alicia Sivert

   2 maj, 2018 at 17:05 Svara

   Nej inte här heller sen vi flyttade från stan. Det är ändå ganska nyttigt tror jag att inte ha dem så nära ;) Men jag saknar det och det blir mer Tradera istället (tips för bilfria!) :P

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.