she has fancy clothes and diamond rings

Det bästa med julen är att
o Det alltid är något som doftar, oavsett tid på dygnet. Nybakt vörtbröd 23.53 en måndagkväll!
o Det alltid finns någon form av godis framme där chokladen håller på att stelna eller kolor som väntar på att rullas in i papper, vilka man kan smyga åt sig utan att lämna värre spår än en kladdig tom fläck på brickan, och som i värsta fall kan beskyllas varit ’misslyckade’.
o Om man har tid är det ett utmärkt tillfälle att låta kreativiteten flöda i form av påhittiga klappar, vackra paketeringar, kreativa julkort och fyndiga rim.
o Gemenskapen och allt det där.

Det sämsta med julen är att
o Man är ständigt för mätt.
o Man saknar inspiration, tid och kapital.
o Alltihop i slutändan bara handlar om stress och prestationsångest.
o Gemenskapen blir tillintetgjord när alla är stressade och irritabla.

Nu vågar jag i varje fall påstå att jag är klar med inköpen – och relativt nöjd. Klar med skolan är jag också, och jag överlevde både att opponera och få min egen rapport ifrågasatt. Eftersom vi slutade något tidigare än tänkt mötte jag upp mor min på stan, för att avnjuta ’afternoon tea’ på Vetekatten. Scones med marmelad och sylt och lemon curd och vispad grädde och färskost och muffins med kardemumma eller blåbär och ugnstorkade bullskorpor och kaffe och te i mängder. Det kan vara paradiset.

För att avsluta i fel ände var det minus tolv grader när jag skulle till plugget i förmiddags. Så jag gjorde det: jag tog på mig täckbyxor! För första gången sedan lågstadiet (om ens det?), och i mammas fleecetröja, åkte jag till skolan i täckbyxor. Det var det värt.

rubrik ur CANDY’S ROOM av BRUCE SPRINGSTEEN
3 Comments
 • lena

  24 december, 2009 at 11:35 Svara

  God Jul Alicia!!

 • Hanna

  22 december, 2009 at 23:51 Svara

  Jag håller med föregående talare! Konstaterar även att täckbyxor är underskattade, även om jag personligen aldrig skulle sätta på mig ett par när jag vet att jag snart ska åka pendeltåg (HUR överlevde du, kvinna? Svettigt, i vägen och det där eviga prasslandet så att man tror att folk inte får ro att läsa Metro ens en gång). Men mot kylan är de väldigt bra. Skidhjälm kan jag också rekommendera, det är nästan ännu mer effektivt. Bra när det är halt också för övrigt.

  GOD JUL söta du! :) Pusskraaam!

 • Malin

  22 december, 2009 at 20:07 Svara

  Alicia, jag gillar din blogg! Du är utan tvekan en grym skribent, även om allt du skriver kanske inte alltid är guld och gröna skogar. Jag hoppas att din jul övervägs av goda godisar, mysig gemenskap och kreativa idéer. Varma kramar!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.