shuffle

Försommarregn och den perfekta söndagen att mysa omkring barbent i yllesockor medan en nymorgnad rufsig man i bara t-shirt och kalsonger lägger tusenbitarspussel på lägenhetsgolvet. Och man står sig på en kopp kaffe och håret är tovigt och man lyssnar på blues och på smattret mot balkongräcket. Fönstret står på glänt för det är fortfarande varmt trots att det regnar, och i den smala springan röker han en cigarett och slår ut askan i luften över den blygrå asfalten under den blygrå himmelen. Och man säger nästan ingenting till varandra för det behövs inte.

Vilken härlig dag att åka till Skansen, tänkte jag, och gick genom vattenpussarna i trasiga skor, utan yllesockor och knappast barbent eller ackompanjerad av ett orakat maskulinum.

Städstoppet som upphörde i torsdags verkar ha släppt en tidigare okänd och fortfarande i högsta grad förnekad filifjonka lös inom mig. Den här dagen kan bli ihågkommen som den då Elin och jag fick stora städmanin tjugo minuter innan stängning och jag omstrukturerade hela diskrummet med en flaska desinficerande i ena handen och ett jävlar anamma i den andra. Otroligt att vi ändå var därifrån till klockan sex.

”… hon skurade med ett slags omsorgsfullt raseri så som kvinnor städar när de inte får slå.”

ur DEN ÄRLIGA BEDRAGAREN av TOVE JANSSON, 1982

Gjorde en megabeställning från cdon igår för att fira den krassliga aprillöningen och fick en On Demand-film på köpet. Så ikväll tankade jag New York, I Love You efter Rubensteins rekommendation och gillade den mycket mycket. Som Love Actually för svåra människor. Sitter och okynnestittar en gång till.

I’m Tore Down

1 Comment
  • Amanda Aphoto

    18 maj, 2011 at 11:10 Svara

    Du är så himla duktig på att skriva!

    Tack för din fina kommentar också. :) Jag hade faktiskt aldrig hört talas om Melonia förut men bara för att du nämnde det så kollade jag och min kille på "resan till Melonia" för någon dag sedan, kul! :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.