sista oktober

Det är den sista oktober och jag känner det som att jag har missat en månad. Aldrig har väl tiden gått så fort. Jag har roligt i skolan och längtar tillbaka så fort jag kommit hem om kvällarna, men jag märker att helgen är lite för kort för att jag ska hinna ikapp mig själv. Oktober har givit lika mycket som den har tagit och därför känner jag mig fortfarande i balans men nu ringer klockor som vill hejda mig från att rusa lika huvudstupa in i november.

Jag hade tänkt vara med i Inktober under oktober och teckna något varje dag, eller så ofta som jag hann och orkade. Det visade sig att jag hann och orkade precis sex dagar, sen tappade jag bort mig bland höstlöv och skolarbeten.

Jag hade tänkt färdigställa Porslinsdjursprojektet i oktober och det hann jag nätt och jämnt till den deadline jag satt upp för mig själv. Att avsluta ett stort projekt såhär är bland de viktigaste saker jag gjort sen jag blev sjukskriven för precis tre år sen, och det vill jag fira.

Jag hade tänkt köpa mig en trähäst i present för allt jag åstadkommit det senaste halvåret men jag blev överbjuden på dem alla. Edvin From trendar visst nu.

Jag hade tänkt göra psykologiläxan i oktober, det hade jag verkligen, men jag orkade inte. Orkade inte tänka på mörkret när höstsolen äntligen skiner.

Jag tänkte nog att hösten var vackrare än någonsin i år men jag vet inte om det verkligen var så eller om jag bara såg den för första gången. Nu kommer november och av den månaden förväntar jag mig aldrig någonting.

Jag hade tänkt sy i oktober och det har jag i sanning gjort nu de senaste dagarna, för nu har jag höstlov. Jag sitter i storstugan i morföräldrarnas hus på Gotland och är alldeles ledig. Så jag syr gardiner och kuddfodral och jag läser om hur guldgrävaren dör i Utvandrarna och blir så berörd att jag måste lägga ifrån mig boken och göra något annat. Jag skruvar gardinstänger och bär cyklar och vinterbonar och boar i huset och äter godis varje kväll tills det tar slut.

Jag hade tänkt skriva och prata mer med er i oktober men det föll bort. Jag hann visst inte prata med mig själv heller. I november ska jag göra det. Hur har ni det?

2 Comments
 • Alicia Sivert

  2 november, 2022 at 18:20 Svara

  Åååh jag håller alla tummar och tår! Att arbetsträna var en så bra lösning för mig – det avdramatiserade arbetsdagen liksom och gjorde att jag för första gången på riktigt tog de pauser och höll det tempo som jag behövde. Lycka till <3

 • Linnéa

  2 november, 2022 at 08:46 Svara

  Det är så roligt att läsa att du mår bättre och att det går bra i skolan. Att ha något att längta till är ju så viktigt för vår mentala hälsa. Fantastiskt granatäpple du gjorde btw.

  Jag känner att mitt liv har börjat bli lite mer stabilt. För första gången på nästan ett år har jag börjat slappna av. Jag väntar på besked om jag får börja arbetsträna, vilket jag verkligen hoppas att jag får.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.