självinsikt

Jag är en gammal kärring.
Jag anser att kaffe är livets dryck, jag äter praliner och marmeladkulor, jag har samma musiksmak som min morbror och bildlärare, jag dricker mörk öl, jag dyrkar 50-60-tal, jag har en ful brittisk porslinshund som heter Colin, jag handlar second hand, jag dricker litervis med te, jag promenerar, jag shoppar porslin, jag saknar förståelse för dagens samhälle och ungdom, jag är oteknisk, jag lyssnar hellre på LP-skivor än laddar ner, jag har gränslöst med prylar, jag tycker om att spela sällskapsspel, jag fotograferar helst analogt, jag gillar barn, jag använder coasters under kopparna och har små tallrikar till tekulorna, jag är nära vän med min mamma.

Jag är ett litet barn.
Mina favoritfilmer är Den lilla sjöjungfrun och Resan till Melonia, hela min moral är uppbyggd av Mumintroll, jag blir spralligt lycklig av hästar och hundar, jag är Harry Potter-fan, jag har aldrig övningskört, prins Eric och Snusmumriken är mina drömkarlar, jag älskar färgpennor.

Jag är en revoltisk tonåring.
Jag är högljudd och skämtsam, jag har ett omättligt behov av att bli uppmärksammad, jag är rädd för svarta katter och lägger aldrig nycklar på bord, jag är äldst, jag är yngst, jag vet vem jag är och jag står för vad jag tycker, jag tror inte att jag kan åstadkomma någonting eller är värd att spendera tid ihop med, jag sjunger i duschen, jag läser i taltakt, jag längtar bort, jag tar mig vatten över huvudet, jag tror inte på saker jag inte kan förstå, jag är förortsbarn, jag är kärleksbarn, jag har komplex för varenda centimeter av min kropp, jag vet inte vad jag vill.

Jag är bara jag.
Jag är eskapist, jag är anglofil, jag älskar rött, vitt, blått, rutigt, randigt och blommigt, jag tycker att män i uniform är oemotståndliga, jag är scout, jag har målat en dubbeldäckare på väggen, jag är romantiker, jag anser att lyriken är viktigast i en låt, jag har inramade bilder av Elvis, jag lever i en vansinnig familj, jag börjar på universitetet imorgon.

Jag vet att ni alltid undrat.

7 Comments
 • Anonymous

  15 september, 2009 at 23:32 Svara

  btw helt klart det bästa inlägget jag har läst på länge!

  /Mimmi

 • Emelie

  2 september, 2009 at 16:41 Svara

  Jag älskar det här inlägget! Samtidigt som jag hatar att inte jag kom på det. En sådan analys borde alla göra på sig själva, egentligen. Verkar ganska nyttigt. <3

 • mimmmi

  26 augusti, 2009 at 22:38 Svara

  Jag älskar detta inlägg Alicia! Så ärligt och klockrent. Beskriver verkligen dig, och hur tonåringar verkligen är. En fot i vuxenvärlden å en i barnvärlden :)
  Underbart!

  Hoppas allt är bra med dig för övrigt. Stor kram

 • Lucas

  26 augusti, 2009 at 15:49 Svara

  Bästa inlägget på länge!

 • Emilie

  25 augusti, 2009 at 21:39 Svara

  Åh, vad jag önskar att jag kunde, eller orkade, skriva som du! Din blogg är så intressant att läsa och jag längtar till varje nytt inlägg :) Jag skulle gärna vilja skriva såna blogginlägg själv men har sällan tiden, orken, inspirationen eller skickligheten till det, därför blir det oftast "Idag gjorde jag…" och så fyller jag ut resten med bilder :P

 • Hanna

  24 augusti, 2009 at 22:28 Svara

  Fint!

 • Carolina

  24 augusti, 2009 at 18:27 Svara

  <3

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.